VK Sportphoto

Europees

UEFA Europa League: De resultaten van de tegenstanders

Ference

Voor Feyenoord staat de eerste volgende Europa League wedstrijd pas donderdag 6 oktober op het programma. De Rotterdammers reizen dan af naar Denemarken om het op te nemen tegen FC Midtjylland. Ondanks dat Feyenoord twee weken vrij is van Europese verplichtingen door interlands, houden we uiteraard wel de resultaten bij van de tegenstanders van Feyenoord uit poule F. Hierbij een overzicht:

Midtjylland

De eerstvolgende Europese tegenstander van Feyenoord nam het vandaag op tegen Kopenhagen. Midtjylland won de wedstrijd met 2-1 van de recordkampioen. Alle doelpunten werden in het eerste bedrijf gemaakt. Evander opende de score uit een penalty, Daramy deed namens Kopenhagen snel wat terug. Kort daarna scoorde oud-Heerenveen speler Dreyer de 2-1, wat tevens de eindstand betekende. Midtjylland klimt met deze drie punten op naar plek zeven, met 13 punten uit tien wedstrijden.

Sturm Graz

Sturm Graz heeft de oorwassing (6-0) in Rotterdam enigszins van zich af weten te spelen. Vandaag wist Sturm Graz in eigen huis namelijk SC Austria Lustenau met 2-0 te verslaan. Het eerste doelpunt kwam van Prass voor de rust. Fuseini verdubbelde de score in de 83'ste minuut, waarna Lustenau de wedstrijd door een rode kaart met tien man afmaakte. Sturm Graz staat momenteel derde in de Oostenrijkse Bundesliga met 18 punten uit negen wedstrijden.

SS Lazio

SS Lazio heeft met ruime cijfers weten te winnen van oud Feyenoorder Cyriel Dessers. De ploeg uit Rome won namelijk met 0-4 op bezoek bij Cremonese. Al voor de rust liepen de Romeinen weg bij de tegenstander, met twee doelpunten van Ciro Immobile en een penalty op slag van rust van Milinkovic-Savic. Immobile komt hiermee op vijf competitietreffers in zeven wedstrijden. In de tweede helft bepaalde Pedro de eindstand op 0-4. Lazio heeft uit zeven wedstrijden 14 punten weten te behalen, staat hiermee vijfde in de Serie A.