pedersen-lazio-uit

Europees

UEL tegenstanders: Lazio spaart 'SMS' en verslikt zich tegen Vilhena, Graz in vorm en Midtjylland verliest in eigen huis

Ference

Aanstaande donderdag staat voor Feyenoord de cruciale wedstrijd tegen Lazio op het programma. In de laatste wedstrijd van de groepsfase is er nog van alles mogelijk. Zowel groepswinst als Europese uitschakeling behoren tot de mogelijkheden. De Rotterdammers zullen er donderdagavond vanaf 18:45 alles aan moeten doen om Europese overwintering veilig te stellen. De ploeg van trainer Arne Slot kon zich in alle rust voorbereiden, aangezien er afgelopen weekend geen Eredivisieverplichtingen waren. De tegenstanders uit Groep F kwamen dit weekend wél in actie.

SS Lazio

We beginnen bij de aankomende tegenstander van Feyenoord. De Romeinen kenden geen goede generale repetitie voor aanstaande donderdag. Lazio verloor namelijk in eigen huis van het Salernitana van oud-Feyenoorder Tonny Vilhena. De middenvelder mocht ongeveer tien minuten voor het einde invallen. Op dat moment stond de eindstand al op het bord: 1-3. Lazio begon de wedstrijd goed, wat Zaccagni in minuut 41’ beloonde met de openingstreffer. De tweede helft ging het echter goed mis voor de ploeg van trainer Maurizio Sarri. Candreva maakt in de 51ste minuut de 1-1, Fazio in minuut 68’ de 1-2 en invaller Boulaye Dia bepaalde de eindstand op 1-3 in minuut 76’. Smaakmaker op het middenveld Sergej Milinković-Savić werd in eerste instantie gespaard, maar moest toch invallen in de tweede helft. Voor Lazio staat er aanstaande zondag wederom een belangrijk duel op het programma, namelijk derby tegen stadsgenoot AS Roma. Hierin moet Lazio het stellen zonder Milinković-Savić, aangezien hij tijdens zijn invalbeurt zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte waarmee hij geschorst is. Donderdag is de middenvelder er wel gewoon bij. Dit geldt hoogstwaarschijnlijk niet voor het geblesseerde trio Ciro Immobile, Marco Bertini en Patric(io) Gabarrón Gil. Zij zullen moeten toekijken hoe Lazio de eerste plek in de poule komt verdedigen in De Kuip.

Sturm Graz

Sturm Graz heeft de sterke reeks wederom een goed vervolg gegeven. In eigen huis werd tegenstander SV Ried verslagen met 2-1. Jantscher zette Sturm Graz vanaf elf meter op 1-0 in de 22’ste minuut. Toch kwam Ried na rust terug tot 1-1, echter was het Feyenoord-kwelgeest Kiteishvili die er in de 71ste minuut voor zorgde dat de punten in eigen huis bleven voor Sturm. Hiermee blijven zij concurrent Salzburg op de hielen zitten, aangezien ze maar twee punten verwijderd zijn van de koploper. Op moment dat Feyenoord het opneemt tegen Lazio, neemt Sturm Graz het tegelijkertijd op tegen FC Midtjylland. Ook Sturm Graz zal in Denemarken de huidgie positie in de poule (2de met acht punten) willen verdedigen. Dit kunnen zij gaan doen met een volledig fitte selectie.

FC Midtjylland

Maandagavond nam FC Midtjylland het in de Deense Superliga op tegen Odense BK in de eigen MCH Arena. Scheidsrechter Uslu gaf in het duel twee penalty's en die werden beide benut: Eén voor Odenkse BK en één voor FC Midtjylland. De doelpuntenmaker aan de zijde van FC Midtjylland was middenvelder Anders Dreyer. Odense BK maakte via IJslander Aron Elis Thrandarson in de 94e minuut de winnende in de MCH Arena: 1-2.