celtic-dundee-europese-tegenstanders

Twitter @CelticFC

Uitslagen Europese tegenstanders: Celtic wint gemakkelijk, Atlético en Lazio onderuit

Stan

Nu voor Feyenoord deze week eindelijk Champions League van start gaat zal menig supporter met bovengemiddelde interesse naar de prestaties van de CL-opponenten kijken. Arne Slot en zijn mannen zijn in Poule F gekoppeld aan Atlético Madrid, Lazio SS en Celtic FC, waarbij laatstgenoemde morgen om 21:00 de eerste tegenstander is. 1908.nl geeft een overzicht van de resultaten en bijzonderheden van afgelopen weekend van de Europese tegenstanders van Feyenoord.

Valencia – Atlético Madrid (3-0)
Atlético Madrid beleefde tegen Valencia een vervelende generale in aanloop naar het Champions League-treffen met Lazio. Dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor de Madrilenen werd al snel duidelijk toen de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong kwam. Na een voorzet vanaf links was het Valencia-aanvaller Hugo Duro die alerter reageerde dan Axel Witsel en bij de korte paal de 1-0 binnengleed. Een krappe dertig minuten laten is het diezelfde Duro die de Valenciaanse voorsprong na een knappe dribbel een gelukkig lobje uitbreidt naar 2-0. Vlak na rust gooit Valencia de wedstrijd definitief op slot via Javi Guerra, die met een bekeken afstandsschot de 3-0 eindstand op het scorebord zet. De ploeg van Diego Simeone loopt zo tegen zijn eerst verliespartij aan en staat na vier wedstrijden en 7 punten 7e in LaLiga.

Tot overmaat van ramp verliest Atlético in het treffen met Valencia ook basisklant Thomas Lemar voor lange tijd. De Franse middenvelder scheurt net voor rust zijn achillespees af en mist daardoor sowieso het Champions League-duel tegen Feyenoord op 4 oktober.

Juventus - Lazio (3-1)
In Italië speelde Lazio op zaterdag de topper in Turijn tegen Juventus. Ook de Romeinen beleefde een uitwedstrijd om snel te vergeten, want de ploeg van Maurizio Sarri ging bij zijn voormalig werkgever alweer voor de derde keer dit seizoen onderuit in de Serie A. Lazio stond binnen 25 minuten al 2-0 achter in het Allianz Stadium door goals van Vlahović en Chiesa. In de tweede helft maakte Luis Alberto een schitterende aansluitingstreffer namens Lazio, maar binnen enkele minuten herstelde Juventus de marge van twee: Vlahović bepaalde de eindstand op 3-1 met zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd. Hierdoor staat Lazio na 4 wedstrijden op een teleurstellende 15 plek in de Serie A.

Celtic - Dundee (3-0)
In tegenstelling tot de andere twee tegenstanders in Poule F, beleefde Celtic thuis een zorgeloze middag in aanloop naar het eerste Champions league duel in De Kuip. Tegen het stugge Dundee kwam Celtic in de eerste helft nog niet tot scoren, wel werd er een goal afkeurt door de VAR wegens buitenspel. In de tweede helft kwam Celtic wederom na een VAR ingreep op voorsprong. Turnbull schoot vanaf 11 meter raak waarmee het verzet van Dundee gebroken leek. 15 minuten na het openingsdoelpunt was de klus geklaard voor Celtic dankzij goals van Furuhashi en O’Riley werd er met 3-0 gewonnen. Celtic is koploper van de Schotse Premier league met 13 punten uit 5 wedstrijden.