Bevestigd
Zerrouki

Nieuws

Vak P boycot Feyenoord - FC Twente

FeyenoordTM

Enkele FC Twente supporters boycotten aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Na een besluit van de lokale driehoek mogen De Tukkers zondag slechts 750 supporters (in plaats van gebruikelijk 1200 supporters) meenemen naar Rotterdam. 

Het besluit werd door de lokale driehoek genomen naar aanleiding van enkele miscommunicaties en kleine schermutselingen rond de wedstrijd van vorig seizoen.

Het volledige statement van FC Twente supportersvereniging Vak-P luidt alsvolgt:

Boycot Feyenoord uit

Daar waar we vorig jaar nog met 300 man Vak-P deze uitwedstrijd bezochten, kunnen we nu niet anders dan deze uitwedstrijd te boycotten. 

Vandaag werd door de Ticketing afdeling per mail de informatie over deze uitwedstrijd bekend gemaakt. Gebruikelijk en dus normaal, zo zou je denken. Maar de restricties die hierin worden opgelegd, evenals de reden van die restricties, daar kunnen wij echt niet in meegaan. We vinden het (opnieuw) erg spijtig dat wij dit besluit moeten nemen op basis van een standaard mailtje vanuit de Ticketing. Het is onbegrijpelijk dat de club niet vooraf met de supportersverenigingen overleg heeft gevoerd. Daar waar supporters regelmatig geroemd worden zo trouw achter de club te staan, daar laat dit bij onze club helaas nog wel eens te wensen over. Voor de duidelijkheid; we mogen met 750 man (vorig seizoen nog 1200) in 9 dubbeldekkers worden gepropt, in een verplichte buscombi vanaf Enschede. De reden? De ‘ongeregeldheden’ van vorig jaar. 

Even terug naar vorig seizoen dan maar… 
We hadden de week voor Feyenoord uit de voorronde van de conference League veilig gesteld en dus was dit duel minder beladen. Je zou zeggen, een makkie voor de lokale driehoek in Rotterdam. Maar zoals eigenlijk altijd bij Feyenoord uit, weten zij de  boel hier dusdanig te ‘organiseren’ dat er altijd wel iets gebeurd. 
Op de 1e plaats heeft de ‘topclub’ Feyenoord de parkeergelegenheid voor uitsupporters niet voor elkaar. Om die reden moeten we op de route overstappen van onze eigen bussen, in dubbeldekkers. Omdat men anders het aantal bussen bij het uitvak niet kwijt kan. En daar ging het al mis. Doordat er bij het omwisselpunt wegens gebrekkige communicatie veel te veel halfvolle dubbeldekkers wegrijden, is de parkeerplaats vol als er nog 2 bussen vol Twente supporters toch graag zouden willen parkeren. Zij worden in het zicht van ‘de haven’ teruggestuurd. Om nog maar niet te spreken over de manier waarop de ME deze bussen in vol ornaat doorzoekt. Bussen waar gezinnen met kinderen in zitten en waar totaal geen reden was om dit soort abnormale acties uit te voeren. 

De wedstrijd werd vervolgens gewonnen en dus kon iedereen met opgeheven hoofd richting de bussen. Ware het niet dat de Rotterdamse politie ook daar weer een stokje voor stak. Letterlijk en figuurlijk. Eenmaal beneden stond een hele linie ME al klaar, en dat was niet om ons een fijne terugreis te wensen. Zo’n linie werkt natuurlijk als een rode lap op een stier. Zeker als het hek dat nog tussen supporters en ME zit, heel even geopend wordt door een ME’er om heel even met een paar knuppeltjes wat olie op het vuur te gooien. Daarna ontstaat logischerwijs een schermutseling tussen supporters en ME, waar ondertussen het camerapark van politie Rotterdam ook is geïnstalleerd om te filmen hoe de supporters zogenaamd over de schreef gaan. Er was die dag 0,0 aanleiding voor een linie ME of onrust rondom stadion en toch slaagde de politie Rotterdam er opnieuw in om escalerend op te treden! 

Kortom; door de belabberde parkeergelegenheid bij het stadion, de ongeorganiseerde bende met dubbeldekkers en de opgefuckte politie Rotterdam, zouden wij nu met deze restricties naar Feyenoord af moeten reizen. Nee, daarvan zeggen wij op z’n Rotterdams; Pleur op Feyenoord, pleur op (politie) Rotterdam! Iets waarvan we graag hadden gezien, dat onze club dit had gezegd!

Wij zullen dus niet in het uitvak te vinden zijn, waar dan wel? Dat wordt vervolgd!

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jammer dat ze er niet bij zijn, niks mooier dan een bomvol uitvak. Dat versterkt ook de sfeer vanuit de Feyenoord kant. Helaas tegenwoordig altijd ellende en gedoe met verplichte busreizen en weet ik het wat allemaal; een uitwedstrijd bezoeken kost je een hele dag door die rompslomp.
Klopt hè le maal niets van! Het is PLEURT OP!!!
****** vervelende club, ****** irritant publiek. Jarenlang de boel besodemieteren en nog steeds grootheidswaan hebben. Hadden van mij kapot mogen gaan na die toestanden daar met Munsterman. De enige sympathie die ik heb is voor hun trainer.
Nul sympathie voor de schoolmeester en verder eens!
Oke en moeten wij hier nu van wakker liggen? Ik lig pas wakker als we niet van die gasten winnen!
Wat nou pleur? PleurT is het.... Pleurt nou gauw op....
Pleur is regen, slechte koffie etc.... Reserve Duitsers....
Als seizoenkaarthouder op Vak P distantieer ik me van deze boycot.