supporters-tribune

VK Sportphoto

Nieuws

Vakken X, R, S en T verplicht gesloten bij Feyenoord – Excelsior

Karst

Feyenoord moet van de KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Excelsior. De straf is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale in de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. Ook dient Feyenoord een boetebedrag van € 15.000,- te betalen.

De aanklager betaald voetbal stelt onder meer dat ‘bij het bepalen van de straf rekening is gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken’.

Feyenoord had vanwege overtredingen bij diverse eerdere thuiswedstrijden op de zogeheten strafkaart van de KNVB al meerdere aantekeningen staan. Bovendien stond een voorwaardelijke straf open naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 20 december 2023.

Alle kaarten van de supporters op de betreffende vakken X, R, S en T zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior inmiddels geblokkeerd. In lijn met de straf van de aanklager is het seizoenkaarthouders van de vakken X, R, S en T niet toegestaan om het stadion tijdens de wedstrijd Feyenoord – Excelsior te betreden.

Delen

Reacties

Was te verwachten he? Als je met 200 km over de snelweg gaat kan je ook straf verwachten. Het mag gewoon niet.
Klopt, maar dan wordt niet de hele snelweg afgesloten. Met de cameras die in de kuip hangen kunnen ze je neusharen tellen als dat moet, pak die gasten die dat doen en niet het grootste gedeelte wat het niet doet. Maar dit is natuurlijk HET moment om alles wat een Feyenoord hart heeft keihard te raken.
Kut KNVB
Wil niet zeggen dat ik pro pyro ben, maar vind de straf, maar vooral het moment erg triest.
Moment ben ik met je eens, dat is een klote streek
Een maatschappelijk probleem?

Wat een idioterie..... Voetbal hoor rauw te zijn. Bengaals voor hier en daar .....

Het grote maatschappelijk probleem is dat we janklolly'aan het worden zijn.
Er worden ons aan alle kanten achterlijke regeltjes opgelegd.....

Dat vind ik pas zorgwekkend


Maatschappelijk probleem my ass .....
Het is maar net hoe je het bekijkt. Is een volgepakt Anfield minder sfeervol dan de Kuip? In de bekerfinale werd het legioen overstemd door de NEC fans, zo eerlijk moeten we ook eens zijn. Dan kan je wel fakkels afsteken maar als er vervolgens weinig geluid van de tribune rolt dan stellen die fakkels ook niets voor.

Wel ben ik het met je eens dat het al van vele jaren is en er nu zwaar beperkende regels worden opgelegd. Wedstrijden tegen Inter uit of Dortmund thuis was een fakkel walhalla. Dat werd toen bestempeld als fantastisch.

De tijden zijn dus veranderd en daar moeten we als fans naar handelen. Nu kost het de club veel geld in een seizoen en spelen we de afscheidspot van de Slotfather in een neerslachtige ambiance.
We benadelen dus bewust onze eigen club. Volgens mij moeten we altijd handelen in het belang van onze club. Ook als we het niet helemaal eens zijn met de regels.
Begin gewoon eerst eens met het niet tijdens de wedstrijd doen, want dat slaat echt nergens op
Nee, dan het ikke ikke ikke en lekker vuurwerk afsteken waarmee je Feyenoord giga benadeeld……

Geef mij in plaats daarvan het naleven van de regeltjes maar. Die regeltjes gaan tenminste in tegen het ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Je bent namelijk niet als enige op de wereld.
En bedankt weer, aan alle pyro maniakken. Door rood rijden kost geld. Dit ook. Wanneer is het nou een keer duidelijk dat je je club benadeelt?????????????????
Ik hoor bij jou alleen maar ikke ikke ikke.
Voor tegen, pro-pyro of iedereen die op de Noordzijde staat uitmaken voor mongolen schept geen band en geen oplossing. Ik ben van de oudere generatie maar vind de sfeeracties iets geweldigs. Ik ben tegen geweld en alles wat buitensporig is maar ik kan de mannen vd Noordzijde wel waarderen. Bovendien is dit een maatschappelijk probleem. Het gebeurt overal. Pyro hoort sinds jaar en dag bij het voetbal. Laat het gaan.. doe niet zo spastisch over alles. Man man wat een betutteling de samenleving allemaal moet verdragen. Vroeger mocht alles, roken in het stadion, fakkels, spandoeken met leuke teksten. Zo lang er geen geweld is laat die jongens hun gang toch gaan. En dit laatste zou een breed gedragen oproep van alle clubs aan de Eufa moeten zijn. Nou ja er zullen veel leeftijdsgenoten over me heen vallen maar goed : ieder zn mening. Leve Feyenoord
Ik heb ook te doen met de echte fans die daar staan en die nooit vuurwerk afsteken of zich op een andere manier misdragen. Pyro is verboden, punt. Daar kan je het mee eens zijn of niet, maar op het moment dat je toch met fakkels/vuurwerk naar binnen gaat dan is vooraf bekend dat onze club weer een dikke boete krijgt en zoals nu dat gewone supporters de dupe worden. Daarom stoppen met die onzin, want dat is het. Niet recht praten wat hartstikke krom is.
Eens heb een x echt geluk gehad.Stond een vent tezwaaien kreeg bijna die fakel in m'n smoel.Was er niet blij mee riep die ook nog bek houden teef
Ben niet eens met dit gebeurd overal dat is klinklare onzin ik kijk graag voetbal en zie dit extreme gebruik van vuurwerk eigenlijk in Nederland tijdens wedstrijden van Nederlandse clubs.

En ja sfeeracties cool en mooi maar dat kan op zoveel andere manieren
Jammer dat de goeden weer onder de kwaden moeten lijden… Maar waarom niet consequent lik op stuk beleid: Vuurwerk in jouw vak, hele vak blijft eerst volgende wedstrijd thuis. Niet voorwaardelijk of meten met 2 maten. Straf consequent in heel Nederland doorvoeren en pyro’s hebben het zelf in de hand.
Ja, als dat geen massale matpartijen in het desbetreffende vak gaat opleveren dan weet ik het ook niet meer 😅
Schandalig! Altijd zelfde liedje met die senielen vd KNVB. Verhoog de boete of weet ik veel maar verkloot verdomme niet het afscheid van ‘het’ uithangbord vh Nederlandse trainersgilde. Achterlijk dit
De KNVB heeft dat niet verkloot hoor, dat waren die malloten die nog steeds denken dat je vuurwerk kunt meenemen naar het stadion en er verder geen consequenties aan zitten.
En chapeau voor de gene die vuurwerk hebben afgestoken.. 👏🏼
Leren ook niets deze gasten..
Hoeveel straffen en geldboetes hebben zij Feyenoord nu al gekost, maar gaan vrolijk door..
Vuurwerk straf/boete van de bekerfinale zal er wellicht ook nog wel bovenop komen.

B E D A N K T !
Indien je van mening bent dat je dit wilt uitbannen, dan is dit de enige manier. Hele vakken straffen en individueel vervolgen.
No pyro no party… juist.. en nu ook geen voetbal. Jammer dat de goede weer moeten lijden onder die 200(?) idioten…
Triest dat die ééncellige nepsupporters dit voor elkaar hebben gekregen. Logisch dat de KNVB een straf uitdeelt. Echte fans op die vakken worden nu gedupeerd, ze zijn er mooi klaar mee. In Spanje zitten Barcelona supporters in Bernabeu gewoon in vakken met Real Madrid fans. Dat dat hier al jaren onmogelijk is, is complete waanzin. Clubs weten precies wie die leeghoofden zijn, net als politie en justitie, toch zijn de hufters nog steeds welkom en wordt ze geen strobreed in de weg gelegd. Het is om te janken.
Het vervelende is dat die gasten volgende keer weer een fakkeltje aansteken. Met alle gevolgen voor de andere supporters. Bedankt!
Bedankt voor de zgn "sfeeractie" . Gebruik je edele delen, waarvoor ze bedoeld zijn, " "holstekers" wanneer je een echte supporter bent.. Zonde voor de lege tribunes bij het afscheid van Slot , om over de zoveelste boete nog maar te zwijgen. Jammer voor Slot en de rest van het echte Legioen.
Nu gaat een voorwaardelijke straf wel tellen!?
En dan de laatste wedstrijd van het seizoen?!
In de hoofdstad stond een voorwaardelijke straf,zonder publiek spelen, ik heb hem niet gezien? Daar als straf vakken achter de goal leeg bij een nietszeggende wedstrijd!!

Ik zeg KNVB U bent niet goud bij UW hoofd🤬
Klopt, wordt geen lijn getrokken. Anderzijds moeten we naar onszelf kijken en na de bekendmaking van de voorwaardelijke straf, had dit nooit mogen gebeuren.
Water bij een andere club boeit me niet zo (al moet er wel een lijn getrokken worden uiteraard, maar dat doen bijv. de VAR, scheidsrechters en aanklager ook al niet). Maar het probleem zit bij de eencellige supporters, die zijn niet goed bij HUN hoofd.
Supporters denk na dit kost je club steeds meer geld,de knvb blijft op ons loeren want het is Rotterdam
Waarom worden we bij een competitiewedstrijd gestraft voor iets dat tijdens eem bekerwedstrijd gebeurd is?
Wat een vuile honden bij de KNJB..... Doe dan die late wedstrijd komende zondag.....
Het is toch niet de knvb die dit soort acties doet
En hoeveel vakken moet NEC sluiten bij hun volgende thuiswedstrijd???
Gaat niet over de finale. Artikel ff goed lezen! De straf daarvoor kun je op wachten.
Sorry.. was even gefrustreerd....
Kan ik me goed voorstellen Paultje. Ben ook not anused. Dat er bestraft wordt weet een ieder met een beetje gezond verstand. Die bui zie je hangen, maar uitgerekend de Slot-finale.....dat is unfair tov Slot en de zich wel gedragende supporter. Het gevoel van met 2 maten meten overheerst dan.
Geef dan een hogere boete. Hier heb je supporter mee die braaf betaald voor z'n kaartje. Achterlijke KNVB...
Ja want dat waren niet de supporters die voor de halve finale hun eigen plek gekocht hebben. De KNVB heeft iets gevonden om de supporters en club echt mee te raken, maar nog steeds blijven er veel naar de ander wijzen.
Lekker dan een half gevuld stadion tijdens het afscheid van Arne Slot. KUT KNVB doe dan de wedstrijd tegen PEC of de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Laat de KNVB de hik maar krijgen. O dat het eerste vuurwerk door N.E.C. werd afgestoken, dient deze club ook een straf te krijgen. Ik heb hier weleens gezegd: Ontsteek geen vuurwerk! Het ziet er leuk uit, maar je ziet wat er van komt. Willen de vuurwerkklootzakken opstaan?
Oei, N.E.C. heeft hiermee niets te maken...
Volgende straf is dat de bekerfinale niet meer in De Kuip wordt gespeeld.
Klopt, zullen we de beuk erin gooien?
Wat een dom gelul weer, Feyenoord staat los van de organisatie van de bekerfinale.
Dat wil dus zeggen dat we geen boete hoeven te verwachten voor het vuurwerk en de rookbommen die tijdens ze bekerfinale werden afgestoken?
Wishful thinking.
ik zie overal vuurwerk maar ik hoor nergens dat bij die verenigingen ook de tribunes leeg moeten houden
Klootzakken met hun vuurwerk hebben het eindelijk voor elkaar. Nu is het natuurlijk weer de schuld van de KNVB die altijd Feyenoord moet hebben en nog meer onzin.Ze zijn gewoon hardleers bij ons .
Was te verwachten. Dadelijk nog een straf voor de bekerfinale en we spelen in een leeg stadion waarschijnlijk. Lekker bezig, jongens!
bekerfinale is georganiseerd door de knvb
KNVB zei dat clubs alsnog verantwoordelijk blijven voor gedrag van hun supporters. Ben ik het ook niet mee eens, maar de knvb zal vast een manier vinden ons te naaien.

Anderzijds, we hadden ervoor moeten zorgen sowieso niet in deze situatie te komen. Geldt voor zowel de bekerfinale als dr wedstrijd tegen Groningen.
Misschien gaan mensen nu eens beseffen hoe ze de mede supporters en de club benadelen... maar vrees dat dat ook niet het geval zal zijn...
Wat jammer. De pyromanen hebben t goed voor elkaar met hun telkens weer irritante gedrag. De laatste wedstrijd onder leiding van Slot zou een mooi feestje behoren te worden. En weer bedankt, sukkels!
Schande dit! De afscheidswedstrijd van Slot. Pleuris KNVB
Nee , niet janken op de KNVB..Er is al tig keer gewaarschuwd,maar we willen niet luisteren. Wie niet horen wil moet voelen.Jammer maar helaas
Jawel. Ajax werd gematst door een leeg vak bij een kloten wedstrijd, wij worden genaaid door een leeg vak bij de afscheidswedstrijd van Arne Slot
Dus 020 wordt gematst en wij niet ...dat weten we toch ook al jaren? Maakt het in mijn ogen alleen maar dommer om door te blijven gaan met dat vuurwerk. Uiteindelijk weet je dat je gestraft gaat worden en dan moet je dus niet janken
En je eigen stadion bestormen krijg je een voorwaardelijke straf op je al lopende voorwaardelijke straf voor….
Wedstrijd met aantal vakken leeg , maar ben met je eens dat dat belachelijk laag is
Heel erg raar, waarom word feyenoord gestraft voor iets waar de verantwoording bij de knvb ligt omdat de knvb de organisator is van de finale.
Dat is dus verantwoording afschuiven door de knvb
Lezen, dit gaat om de halve finale...
Halve finale en er is rekening gehouden met recidive..voor degenen die die niet begrijpen....als je niet kapt met dat tering vuurwerk zijn straks alle tribunes leeg of er volgen ergere straffen. Niet de KNVB de schuld geven er is vaak zak gewaarschuwd
En waarom dan precies de laatste wedstrijd tegen excelsior?
Had tegen pec ook gekund toch
Hoezo worden we in de competitie gestraft, terwijl het om KNVB wedstrijden gaat?

In de KNVB beker loten we toch thuis. Waarom niet de wwdstrijd tegen Pec zonder die vakken?

Heeft de KNVB dan echt geen gevoel voor sentiment?
Maar een wedstrijd saboteren met vuurwerk op het veld mag natuurlijk wel allemaal
020 heeft ook een wedstrijd met lege vakken gehad
Wel in een onzin wedstrijd. Wij bij het afscheidsfeest van onze trainer