mario-been

Nieuws

“Van alle zomeraankopen, maakt alleen Stengs het elftal beter”

Dennis

Dat Santiago Giménez momenteel weinig brengt, is volgens Mario Been een gevaar voor het elftal. Het baart hem zorgen dat er niet direct andere spelers klaarstaan om zijn mindere spel op te vangen. Daar komt bij dat Feyenoord op dit moment volgens hem niet de vorm heeft.

“Het verschil in veldspel tussen eerder dit seizoen Atletico-uit en Lazio-thuis en nu, is enorm. Terwijl het qua bezetting op het veld nagenoeg dezelfde spelers zijn. Dus de vorm is niet aanwezig”, zo zegt de oud-Feyenoorder bij ESPN.

Giménez is volgens Been heel belangrijk voor Feyenoord, maar lijkt hopeloos uit vorm. “Als aanspeelpunt is het heel matig wat hij de laatste tijd laat zien. Hij is de enige die zichzelf met hard werken terug kan vinden.” De komende tijd zal blijken hoe sterk de Mexicaan mentaal is. “De manier waarop hij op de bank zat tegen AZ, met die capuchon over zijn hoofd. Het zegt wel iets dat het bij hem ook knaagt”, aldus Been. 

Dat Gimenez even in een mindere periode zit, heeft volgens de oud-Feyenoorder direct invloed op het hele elftal. “Giménez is heel erg belangrijk voor dit elftal en dat is best gevaarlijk, want van alle zomeraankopen die we tot dusver hebben gezien is alleen Stengs degene die het elftal heeft versterkt.” Het merendeel van de aankopen kan Been nog niet bekoren. “De rest zit op de bank en mag af en toe invallen. Daar wordt Feyenoord niet veel sterker van.”

Delen

Reacties

Alireza en Ueda gaan binnenkort van waarde zijn!
Heeft zeker gemist dat Ueda er een paar in heeft geschopt voor Japan.
Die zou eens een keertje wat meer kansen moeten krijgen nu Santi hopeloos uit vorm is.
Hoeft niet perse gelijk in de basis, maar keertje in de rust of zo erin gooien kan geen kwaad woensdag.
4 in 5 wedstrijden ✌️ Direct opstellen graag!
Klopt, dat van Ueda melden ze natuurlijk niet want FTM/Rutger wil voortdurend DtK zwart maken. Blijkbaar een persoonlijke veten. Laten we ons daardoor niet laten opjutten.
Dit is wat Mario Been zegt hoor... niet Rutger
Klopt ja, dat zag ik even niet. Dank.
Maar het past natuurlijk wel in het straatje DtK zwart maken waar Rutger mee bezig is dat ze dit opnemen. Ze posten hier bijvoorbeeld niet dat Guus Hiddink het technisch beleid van Feyenoord juist zo goed vindt worden ingevuld.
Vanuit PSV perspectief snap ik dat wel ;P
Het klopt dat het inderdaad wat tegenvalt maar om de gehaalde spelers direct af te schrijven gaat me te ver.

Grote aankoop Ivansec blijkt vooralsnog niet aan te haken. Maar afschrijven kunnen we hem zeker nog niet. Ueda is gewoon een goede speler. Heeft alleen Santi voor hem. Maar die maakt het team absoluut sterker. Zelfde geldt voor Zerrouki en Beelen. Je kan deze spelers pas beoordelen als ze echt een aantal wedstrijden in de basis zijn gestart.

We hebben een aantal plekker waar we zeker moeten versterken. Maar we staan op de 2e plek en zitten nog in de beker en Europa. Voor het eerst sinds hele lange tijd hebben we zicht op tweemaal directe kwalificatie voor de CL.

Mario is een echte Feyenoorder maar ik vind het wat lastig om zijn mening nog heel serieus te nemen, met name door die donkere dag in Eindhoven.
Je mag voor 40 miljoen toch wel verwachten dat er een paar tussen zitten die het elftal direct beter kunnen maken?...
Gelukkig zegt vorm niks over kwaliteit, maar is slechts een tijdelijke depressie, waar zelfs onze Willem soms last van had. Maar ja, met zijn kwaliteit was hij dan nog de beste😃
Geen speld tussen te krijgen... duidelijk verhaal.
Ik ben het zeker eens met Mario. Wat schrok ik gisteren van de snelheid van Zerrouki, denk dat zelfs Trauner hem eruit sprint. Misschien zit Giminez even aan zn limiet. Weekje rust en laat onze Japanner eens starten. En zoals velen denken denk ik ook. Spelers hebben tijd nodig om aan het spel, land etc te wennen.
Hey kijk de gehersenspoelde slot cult leden zijn er weer met de gebruikelijke smoes excuses van spelers hebben tijd nodig (na 7 maanden nog steeds)....wees nou eens gewoon volwassen en geef toe dat de vorige transfer zomer gewoon een slechte was. Dat kan gebeuren dus doorrr. Maar stop met al die k*t smoezen te verzinnen

Beelen, vd belt, sauer, lopez, trauner, nieuwkoop, minteh, jahanbakhsh, paixao, lingr zijn gewoon niet topclub waardig. En bij zerrouki, ueda, ivanusec is de jury still out....
Wie neemt die engerd nog serieus. Op basis van het feit. Blablabla.
Die 'engerd' mario been heeft meer bereikt en is rijker dan jij ooit in je leven zult zijn, dus wie is de engerd?
Dus je banksaldo is bepalend of je een engnek bent. Nou, dan zijn er wel heel veel engnekken.
De aankopen van vorig jaar hebben ook tijd nodig gehad om te wennen. 1 jaar geleden zat recordaankoop Timber vooral op de bank, kwam Paixao er net aan voor de basis, was Idrissi vooral geblesseerd, Lopez bank, Bjorkan net weggestuurd en Gimenez had net de concurrentiestrijd met Danilo gewonnen. Szymanski was vaak onzichtbaar maar speelde als enige nummer 10 alles wanneer fit. Alleen Hancko was echt onomstreden. We missen denk ik vooral een echte leider, zoals Kökcü in zijn laatste jaar.
Wat een onzin, zie Stengs als de vervanger van Szymański. Szymanski was qua strijdlust veel meer van waarde dan Stengs. Kokcu en Szymański waren vorig jaar super belangrijk. En toch hebben we meer punten dan vorig jaar, kwartfinale beker. EL. Ik hoop op de dag dat de machine gaat draaien. Alhoewel winnen als gister mij ook wel kan bekoren.
Snap de paniek niet zo.
Je gaf bijna niets weg.
Lelijk winnen prima.

Het is duidelijk dat we een spelverdeler/versneller missen op het middenveld na vertrek Kokcu en dat we een 10 missen zoals Szymanski die zonder bal zowel aanvallend als verdedigend heel veel werk en duelkracht brengt. Met nog een geweldig schot.

Niemand draait op het middenveld snel open zodat de aanvallers niet al vaststaan.
Deze selectie is veel beter dan waar Mario mee aan kwam en daar bedoel ik niet Makaay, van Bronkhorst e.d. mee , want die waren er al. Die aankopen maakten Feyenoord alleen maar slechter . Kan ik van deze aankopen nog 123 niet zeggen .
Whahahaha beter dan int als v bronckhorst, makaay, landzaat enz sure ventje
Ik bedoel de huurspelers : Simon, Smolov enz. Makaay e.d. waren het seizoen daarvoor al aangeschaft en niet onder Mario, maar Van Beek.