mk190127op4685

VK Sportphoto

Nieuws

Van Beek over kampioenschap 2017: "Ik moest het vanaf de zijkant meemaken"

Moreno

Sven van Beek is momenteel in dienst van sc Heerenveen, maar speelde 153 duels in het shirt van Feyenoord. Bij FC Rijnmond vertelt de ex-Feyenoorder onder meer over het kampioenschap in 2017. "Ik moest die periode vanaf de zijkant meemaken."

Van Beek denkt dat Feyenoord niet hoeft te treuren dat het afgelopen weekend nog niet zo ver was. "Als het in een volle Kuip met 50.000 toeschouwers mag gebeuren, denk ik wel dat het mooier is", verwacht Van Beek over de wedstrijd van aanstaande zondag. De verdediger maakte zelf deel uit van de selectie van 2017, maar speelde bijrol in dat seizoen. "Op dat moment was ik geblesseerd. Ik heb daar misschien een heel klein aandeel in gehad in de jaren daarvoor. Ik weet gewoon dat als ik die periode fit had geweest, dat ik gewoon had gespeeld. Nu moest ik die periode vanaf de zijkant meemaken. Als je mij ziet op de Coolsingel, was het ook wel emotioneel dat het niet lukte zoals ik het had gewild."

De geblesseerde Van Beek heeft weinig oude bekenden meer in de selectie. Een van de weinigen die hij nog wel kent vanuit zijn tijd in Rotterdam-Zuid, is Justin Bijlow. "We zijn goede vrienden buiten het veld. Hij heeft ook gewoon pech gehad dit seizoen met zijn blessure. Hij was zeker dit seizoen in goede doen, en nu na zijn blessure ook weer. Ik heb hem natuurlijk ook op het trainingsveld gezien, hij pakt ballen op het trainingsveld waarvan ik denk: ‘hoe houd je die?’"

De centrale verdediger zag ook zondag tegen Excelsior weer de kwaliteiten van Giménez, die twee keer scoorde. "Hij heeft hele gevaarlijke loopacties en beweegt uit je rug weg. Hij staat vaak in je dode hoek, dan weet je niet wanneer hij een loopactie gaat maken. Hij doet dat heel slim. Hij heeft ook een hele goede techniek en kan iemand uitspelen. De kwaliteit druipt er vanaf."

Delen

Reacties

Ah van Beek, de Maguire van Feyenoord
Dat waren 153 duels te veel.. wat was die gozer slecht zeg…. Maar goed dat hij op de bank zat, anders waren we vast geen kampioen geworden…