Bevestigd
giovanni-van-bronckhorst

VK Sportphoto

Transfers

Van Bronckhorst gaat in op voorstel Beşiktaş

FeyenoordTM

Giovanni van Bronckhorst wordt de nieuwe trainer van het Turkse Beşiktaş JK. Hij volgt in Istanbul de vertrokken Burak Yılmaz op, die in november werd ontslagen na een kort dienstverband als trainer. 

In Turkije gingen eerder de speculaties dat ook Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooij, Bruno Génésio en Oliver Glasner als topkandidaten goldenvoor de vrijgekomen trainersvacature, maar het is uiteindelijk Giovanni van Bronckhorst geworden. De trainer pakte tussen 2015 en 2019 maarliefst vijf prijzen met Feyenoord. 

Daarna is hij trainer geworden in China bij GZ R&F, waarna hij na een sabbatical van een jaar ook nog bij het Schotse Rangers voor de groep kwam te staan. Nu is Beşiktaş JK aan zet: Van Bronckhorst vliegt volgens planning aanstaande donderdag al naar Istanbul om de deal formeel af te ronden, waar vanuit Nederland al een principeakkoord is bereikt. 

Bij Beşiktaş is het de bedoeling dat Van Bronckhorst herenigd wordt met assistent-trainer Jean-Paul van Gastel, die momenteel nog de hoofdtrainer is van NAC Breda. Van Gastel staat momenteel negende in de Keuken Kampioen Divisie met zijn team. De hoop van de Turkse club is om ook Van Gastel spoedig los te weken. Roy Makaay gaat niet mee met Van Bronckhorst.

jean-paul-van-gastel

Ook Voetbal International brengt het nieuws.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik zie ineens kansen voor een wintertransfer voor onze overbodige krachten:)
Leuk voor Gio, maar nou niet echt een leuk land/club voor hem.
Niet mee eens. Prima club voor hem. Het is geen pep guardiola
Zeker prima club voor hem. En hij is geen Guardiola maar geef Gio hetzelfde budget en hij wint dezelfde prijzen.