1-1

VK Sportphoto

Nieuws

Van Bronckhorst: "Vroeg of laat zal Hartman te maken krijgen met belangstelling uit de grote landen"

Van de redactie

Quilindschy Hartman kende afgelopen vrijdag tegen Frankrijk een ijzersterk debuut in het Nederlands Elftal. Oud-trainer en speler van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst is lyrisch over de linksback van de Rotterdammers. In gesprek met het Algemeen Dagblad voorspelt 'Gio' een mooie toekomst voor de 21-jarige verdediger wanneer hij de juiste keuzes maakt.

"Grote clubs kijken naar de Champions League en naar interlands", aldus Van Bronckhorst. "Als je daar kunt overtuigen, is er veel mogelijk. Hartman zal vroeg of laat ook te maken krijgen met belangstelling vanuit de grote voetballanden. De keuze die je dan maakt, is zo belangrijk. Vooral dat bepaalt of hij jarenlang in Oranje zal spelen of niet."

Vooralsnog ziet 'Gio' graag Hartman in het shirt van Oranje. "Blind is in de opbouw top en staat positioneel altijd goed, maar hij kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt. En Hartman kan óók verdedigen, hè? Malacia komt er wel weer aan. Moderne verdedigers kunnen in meerdere speelwijzes uit de voeten. Hartman speelt bij Feyenoord met vier man achterin en bij Oranje met vijf. Het gaat hem allebei goed af. Tegen de Fransen was hij in de slotfase nog onze gevaarlijkste speler."

In het hedendaagse voetbal is veel meters maken belangrijk voor een back. "Hij heeft die drive. Die heeft hij altijd al gehad en dat zal niet minder worden. Quilindschy laat het nu zien. In de eredivisie, in de Champions League en vrijdag dus ook in Oranje. Zijn ontwikkeling gaat heel snel", vervolgt Van Bronckhorst tegenover het medium.

Hartman zelf kijkt ook tevreden terug op zijn ontwikkeling het afgelopen jaar. "Dit is wat ik graag wil: spelen tegen de top en mezelf meten met de top. Die knipoog van Griezmann, zo van: we zien elkaar binnenkort wel weer. Inderdaad, in de Kuip voor de Champions League."

Delen

Reacties

Gio kan louter in cliches praten. Daarom zit hij ook nog zonder club. Aardige man, maar verder een totaal oninteressante persoon.
Je kan ook gewoon zeggen het is een ingetogen man.

Ipv een oninteressant persoon 🤣 klinkt wat minder positief
Arsenaal zou een geweldige opstap zijn voor Q speelt ook met veel druk.