kirsten-van-de-westeringh-310823

Vrouwen

Feyenoorder Van de Westeringh start podcast: De Marta Donna's

Van de redactie

Kirsten van de Westeringh is niet alleen op het veld weer gestart. Ook buiten het veld is ze begonnen met een nieuw seizoen. Deze week kwam de eerste aflevering van haar eigen podcast online. De 22-jarige middenveldster maakt samen met Maker District een podcastserie over vrouwenvoetbal: De Marta Donna's.

De naam van de podcast is afgeleid van de Braziliaanse voetbalster Marta, als boegbeeld voor het vrouwenvoetbal en Diego Armando Maradona, oftewel 'Pluisje'. Over de inhoud van de podcast is ze duidelijk. "We willen met deze podcast een kijkje bieden in de verhalen van het vrouwenvoetbal. En dan in de breedste zin van het woord. Het kan zijn met speelsters die ik heel goed ken, of die bijvoorbeeld iets hebben meegemaakt, zoals een zware blessure. Maar het kan bijvoorbeeld ook zijn met scheidsrechters en trainers. Alles willen we langs laten komen”, vertelt de speelster van Feyenoord.

Van de Westeringh zal leiding geven aan het gesprek. “We willen de verhalen van het vrouwenvoetbal naar buiten brengen. De mooie, maar ook de verdrietige verhalen. Het is denk ik alleen maar goed als het vrouwenvoetbal nog meer aandacht krijgt."

De eerste aflevering is inmiddels al opgenomen. Daarin is Chanté Dompig te gast. De spits speelt bij AC Milan en revalideerde samen met Van de Westeringh van een zware knieblessure.

De Marta Donna’s is onder andere te beluisteren via Spotify. “Op Instagram komt er ook een account met beeldmateriaal, want de podcast wordt ook opgenomen. We hebben een studio in Amsterdam, daar wordt het opgenomen”, vertelt Van de Westeringh. Het is nog niet bekend hoe regelmatig er een aflevering gaat verschijnen. “Dat moet nog een beetje een plekje krijgen, het hangt natuurlijk ook af van mijn schema.”

De jeugdinternational van Oranje is benieuwd wat mensen ervan gaan vinden. “Wanneer de podcast voor mij een succes is? Als je jonge meiden kan inspireren met de verhalen die ze horen. Ik vind het vooral heel leuk om te doen en ik wens iedereen heel veel luisterplezier!”

Volg de podcast via Instagram

Bron: Vrouwenvoetbalnieuws.nl

Delen

Reacties

Nog geen reacties