belt-beelen

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt en Beelen optimistisch over toekomst: "Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed"

Karst

Thomas Beelen en Thomas van den Belt speelden een jaar geleden nog met PEC Zwolle in de eerste divisie, maar hebben nu beide hun Champions League debuut gemaakt. Voor velen een droom, maar voor Thomas en Thomas is het in 2023 werkelijkheid geworden. In gesprek met het AD spreken ze over de stap van de KKD naar De Kuip.

De stap van de eerste divisie naar Feyenoord is niet zomaar een stap. Toch gaat het ze goed af. "Bij Feyenoord sta je meer in de schijnwerpers, maar in de kleedkamer is de sfeer met al die jongens uiteindelijk overal hetzelfde. Ook al moeten we het vooral doen met af en toe een invalbeurt."

Geduldig
Beelen stond afgelopen zomer ook in de belangstelling van PSV, maar koos toch voor Feyenoord. "Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vond dat Feyenoord het beste verhaal had. Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen. Je hoopt altijd veel minuten te maken, maar je weet dat de kans bestaat dat het zo loopt. Je ontwikkelt je echt, ook al speel je niet”, legt Beelen uit. Ook Thomas van den Belt merkt dat je beter wordt van vaak op de bank zitten. "Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof je stilstaat, maar het niveauverschil is groot, waardoor het logisch is dat je niet gelijk speelt. Het is een investering in jezelf, je wordt zo veel beter van de trainingen. Dat maakt het ook makkelijker geduldig te blijven, dat heb ik ook bij PEC geleerd. Dat je hard moet blijven werken. Het is pas je eerste halfjaar bij een topclub.”

Verhuurd worden
oor veel jonge spelers die weinig aan spelen toekomen is verhuurd worden een optie die serieus overwogen wordt. Zo ook bij Beelen en Van den Belt. Hoewel de spelers genoeg belangstelling genieten van eredivisieclubs willen ze graag het seizoen afmaken bij Feyenoord. "Wedstrijden spelen is goed, maar ik heb bewust voor deze stap gekozen. Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed. Dat moet je doen als je merkt dat je niet meer vooruit komt. Ik zit hier goed en wil me hier verder ontwikkelen", aldus Van den Belt die nog nauwelijks speelminuten heeft gekregen van Slot. 

Buurman en buurman
Beelen en van den Belt maakten afgelopen zomer samen de overstap van de KKD naar De Kuip en wonen in hetzelfde complex. "We lopen niet de deur naar elkaar plat, maar gamen wel eens samen of kijken samen een serie. Ik vraag wel eens of Beelen boodschappen voor me wil doen, maar dat doet hij helaas niet",grapt Van den Belt over zijn buurman.

Het hele interview met Thomas Beelen en Thomas van den Belt is hier te lezen.

Delen

Reacties

Love the journey, not the destination. Die twee gasten zijn gewoon lekker bezig.
Wordt er nog iets verwacht omtrent een buitenspelerc, of is het hopen dat de huidige buitenspelers beter gaan functioneren?