van-den-belt

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt: "Het zijn zoveel betere spelers"

Nigel

Thomas van den Belt stond na afloop van Feyenoord - Club Brugge voor de camera van feyenoord.nl. De middenvelder die overkwam van PEC Zwolle speelde in de tweede helft tegen Club Brugge. Hij sprak onder meer over uitblinker Timon Wellenreuther, het niveauverschil tussen PEC Zwolle en Feyenoord, én vertelt hij over nieuwe aanwinst Thomas Beelen. 

"Een goede wedstrijd van onze kant. Met rust 2-0 voor. De eerste 20 minuten beginnen we ook goed aan de tweede helft. We waren goed aan de bal, we kregen nog een aantal kansen", vond Van den Belt. Club Brugge wisselde na 20 minuten in de tweede helft veel spelers, waardoor Feyenoord moeite had om het spel weer op te pakken. "Zij kwamen beter in hun spel. Uiteindelijk pakt onze keeper twee goede strafschoppen. Al met al was het een goede wedstrijd van ons allemaal." Wellenreuther was voor Feyenoord heel belangrijk in de tweede helft. De keeper van de Rotterdammers stopte twee penalty's van de Belgen. Hierdoor bleef de stand op 2-0 in het voordeel van de landskampioen. 

Van den Belt over het niveauverschil: "Het zijn zoveel betere spelers. Dat is ook niet gek, want je zit bij een topclub. Veel internationals die zijn teruggekomen. Dan merk je gelijk dat het niveau omhoog gaat. Het is zeker wel een verschil met wat ik bij PEC Zwolle gewend was, maar ik denk dat ik goed meekan. Dat is positief."

De nieuwe middenvelder van Feyenoord werd ook gevraagd over Thomas Beelen. Wat moeten Feyenoorders van hem verwachten? "Feyenoord haalt een goede centrale verdediger, met een goede inspeelpass. Hij kan goed in grote ruimtes verdedigen en aan de bal is hij heel comfortabel."

Delen

Reacties

Nog geen reacties