vandenbelt-feyenoordweb

Edit 1908.nl

Nieuws

Van den Belt over Slot: "Weet niet of hij blijft"

Moreno

De eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen is inmiddels al een tijdje bekend. PEC-middenvelder Thomas van den Belt versterkt de Rotterdamse selectie komend seizoen. Bij Keuken Kampioen Divisie-podcast De Eerste De Beste bespreekt hij onder meer de opmars van Mats Wieffer, maar vooral trainer Arne Slot. Blijft hij, of vertrekt hij deze zomer?

Inmiddels is bekend dat de vader van Van den Belt, Gerald, een goede vriend is van Feyenoord-trainer Arne Slot. "Of het voor mij iets zou veranderen als hij weggaat? Ergens wel", geeft de 21-jarige middenvelder aan. "Hij is medeverantwoordelijk voor mijn komst. Hij heeft heel veel spelers een veel betere voetballer gemaakt en dat gaat hij ongetwijfeld ook met mij doen. Wat dat betreft zou het heel jammer zijn als hij weggaat bij Feyenoord."

Wel lijkt Van den Belt, dit seizoen goed voor liefst zestien goals en acht assists, zich te realiseren dat een vertrek van de hoofdtrainer van Feyenoord een mogelijkheid is. "Hij is zo goed bezig met Feyenoord, dat ik mij kan voorstellen dat hij in de belangstelling staat van heel veel clubs. Dan zou er een andere trainer voor de groep komen, maar dat kan elk jaar gebeuren. Ook een nieuwe trainer kan mij beter maken."

De nummer drie van de topscorerslijst van de KKD ontkent dat hij meer weet over de situatie van Slot. "Ik weet niet of hij blijft of vertrekt. Hij heeft een uitstekend seizoen bij Feyenoord en als je kampioen wordt, denk ik dat er echt wel clubs komen. Maar het kan ook zijn dat hij met Feyenoord de Champions League in wil en nog een jaartje blijft. Het is niet dat ik meer kennis heb, omdat hij goed is met mijn vader. Ik weet net zoveel als jullie en ik wacht het ook lekker af'', besluit hij.

Ook werd de situatie van Mats Wieffer besproken. De huidige controlerende middenvelder van Feyenoord kwam afgelopen zomer over van Excelsior, wat toen ook een KKD-ploeg was. Van den Belt tekent voor een soortgelijk scenario. "Hij is binnen een jaar van de KKD naar Oranje gegaan, en komend seizoen waarschijnlijk ook de Champions League. Het zou een ideaal scenario zijn als mij dat ook lukt. Samen met hem in de Champions League spelen zou mooi zijn."

Van den Belt geeft aan eerst zijn tijd te willen nemen om zich zijn nieuwe situatie eigen te maken. Het jeugdexponent van PEC Zwolle speelde namelijk nog nooit voor een andere club dan PEC. "Eerst maar eens in Rotterdam wonen en voetballen. Ik zal vast m’n tijd nodig hebben om me hier aan te passen. Wieffer heeft in ieder geval laten zien dat dat aanpassen niet lang hoeft te duren. Misschien doe ik er wat langer over, maar we gaan het zien."

Delen

Reacties

Het gerucht dat Slot zou vertrekken is natuurlijk weer door die Feyenoord hatende watcher van VI, Platjes Krabzak, de wereld in geholpen. Feit is echter dat Slot voor het komende seizoen GEEN uitkoop clausule in zijn contract heeft staan, voor het seizoen daarna weer wel. Daarom bepaalt Feyenoord en niet Slot waar hij komend seizoen trainert is! Als Slot zou willen vertrekken dan zal zijn nieuwe club echt een hele berg geld op tafel moeten leggen. Feyenoord dacht zelf aan het verbreken van dat record van Nagelsmann, € 25 miljoen afkoopsom ... Als ik Feyenoord was zou ik minstens gaan voor € 50 milj. Slot zal het echter toch ook geen straf vinden om straks zijn 2e titel te behalen en CL te spelen want kwa prijzen heeft hij nog wel het eea te winnen, ook in Nederland
Arne blijft. Niet te spannend maken allemaal. Straks met de mooiste club gewoon de champignons league in! Wat wil je nog meer