Jens Toornstra Thomas van den Belt (VK)

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt tijdens transferwindow: "Zat continu met Feyenoord in mijn hoofd"

Moreno1908

De transfer van Thomas van den Belt naar Feyenoord ging deze winterse transferperiode niet door. PEC Zwolle, de huidige werkgever van de middenvelder, zat te hoog in de boom qua transfersom. Maar Van den Belt maakte nooit een geheim van zijn mening over Feyenoord. "Ik zat er continu mee in mijn hoofd", zei hij in de ESPN-podcast 'Fresia en Milan parkeren de bus'.

Toen hij in de maand januari hoorde van de Rotterdamse interesse, lukte het de 21-jarige sleutelspeler van PEC maar moeilijk om rustig te blijven. "Op de club ging dat nog wel, maar daarbuiten ben je er wel steeds mee bezig. Dan belt je zaakwaarnemer en denk je: 'is het al rond?' Of dan zie je de technisch directeur en vraag ik toch even of er al iets meer duidelijk is. Het was wel moeilijk om er rustig onder te blijven." 

Van den Belt erkent zelfs dat hij minder hard dan gebruikelijk de duels aanging aan het eind van de januarimaand. "Toen dacht ik wel: ik moet nu niet geblesseerd raken. Op training ga je dan misschien bepaalde duels vermijden. Thuis tegen TOP Oss en was het aan de bal prima, maar ging ik duels net iets zachter in. Je zou maar een tik op je enkel krijgen en er vier weken uit liggen. Gaat je transfer dan, als 'ie wel door was gegaan."

De topscorer van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie zegt over het algemeen niet boos geweest te zijn op zijn club. "Misschien één keertje bij Marcel (Boudesteyn, technisch directeur PEC, red.), maar ik heb er vrede mee dat het zo is afgelopen. Als ik hier kampioen kan worden als belangrijke speler, bij de club waar ik van jongs af aan kwam, dan is de cirkel wel mooi rond."

Van den Belt werd tevens gevraagd naar zijn relatie met Arne Slot. "Het is geen ome Arne, hoor", reageert hij. Gerald, vader van Thomas, is oud-ploeggenoot en bovenal goede vriend van Slot. "Ik ben wel eens op een barbecue geweest bij Arne thuis. Maar vaker dan dat ook niet." Hij hoopt nog steeds vurig op een overstap naar Feyenoord. De clausule in zijn contract, van naar verluidt 850.000 euro, kan door de Rotterdammers betaald worden in de zomer. "Dat bedrag is inderdaad op straat gekomen. Laten we hopen dat het rondkomt. Als ik zo doorga, zullen ze in de zomer vast nog geïnteresseerd zijn."

Delen

Reacties

Komende zomer maar snel halen, dit 'Feyenoord-minded' talent!
Zeker. En wat mij betreft meteen Branco van den Boomen transfervrij proberen vast te leggen.
Dat lijkt mij een goede, net als van Hecke
Ik vrees wel dat Van den Boomen lastig wordt. Hele goede statistieken en veel interesse uit de grote competities...
Vd Boomen?
We moeten stappen vooruit maken hè.
Van den Boomen gaat je absoluut versterken hoor. Een van de beste spelers uit de Ligue 1, 27 jaar, enorme drive en geweldige trap.
Ja daarom dus
En nul restwaarde.