jorien-van-den-herik

Nieuws

Van den Herik over vertrek: "Op valse gronden de deur uitgewerkt"

Van de redactie

Michael van Praag brak gisteren een lans voor Jorien van den Herik. De oud-Ajax voorzitter vind dat Feyenoord beter met zijn oud-voorzitter zou moeten omgaan. “Dat is mooi. Al is het opvallend dat anderen zich er drukker om maken dan ikzelf”, zo reageerde Van den Herik bij ESPN

“Dat hoort nou eenmaal bij voetbal. En bij Feyenoord is nog nooit een voorzitter naar mijn weten fatsoenlijk vertrokken”, zo stelt de voormalige preses die terugblikt op zijn vertrek in 2006. “Er zijn een aantal mensen die daarbij betrokken waren, en die zitten nog steeds in de organisatie. Zij hebben op een leugenachtige manier supporters beïnvloed. Zo hebben ze meegewerkt en gefaciliteerd dat er spandoeken hingen in het stadion tegen de voorzitter, tegen mij”. 

Van den Herik gaat verder. “Destijds was er een commissie Kerkum binnen Feyenoord. In die tijd was ik heel druk om een bedrijf op te vouwen in de Verenigde Staten en daardoor veel op reis. Daar heeft men gebruik van gemaakt. Die hebben na zoveel jaar hun kans schoon gezien en met succes – via de supporters – kunnen bewerkstelligen mij op valse gronden de deur uit te werken. Ik was zelf van plan om in 2008, na het 100 jarige bestaan, weg te gaan.”

Van den Herik zegt ondanks zijn vervelende vertrek de club nog steeds te volgen. “Ik ben voorzitter geweest en dat was 16 jaar geleden afgelopen. Maar ik blijf altijd supporter van de club.” De oud-voorzitter zou zelfs een rol bij de club zien zitten.“ Maar niet in de functie zoals ik die vroeger heb gehad. Als ik iets voor Feyenoord kan doen, dan doe ik dat.” Van den Herik geeft wel aan dat er dan eerst wat mensen moeten vertrekken. “Als al die mensen blijven zitten die er nu zitten, dan wil ik niets doen. Je kan van mij niet verwachten dat ik vriendelijk ben tegen de mensen die mij een mes in de rug hebben gestoken”. 

Delen

Reacties

Daar is hij weer de 'dolkstootlegende'. Bij het artikel over de uitspraken van Jaap (Ajax + KNVB) van Praag had ik al aangegeven dat dat een onzinverhaal is, maar zie de GKL (Grote Kale Leugenaar in dit geval) komt er toch zelf ook nog weer mee.
De door de RvC (o.l.v. Van den Herik zelf) ingestelde commissie, kwam na uitgebreid met alle partijen en geledingen in de club gesproken te hebben, tot de onvermijdelijke conclusie dat voor herstel van het vertrouwen van al die geledingen in het bevoegd gezag (de RvC) een personele wisseling van de wacht noodzakelijk was. Die conclusie was misschien niet leuk voor Van den Herik maar ze was wel terecht.
Geen idee wat er daadwerkelijk gespeeld heb maar als je zoveel jaar na dato nog in de publiciteit wilt komen met zulke ouwe koeien denk ik man man zou oud zovele meegemaakt en dan niets geleerd
Ik herinner me de tijd dat hij altijd op zijn boot in de buurt van Cyprus zat zogenaamd voor business en vandaar dacht Feyenoord als president te kunnen besturen. Vond hem altijd een kille man die ook erg gehecht was aan zijn centjes. Dat hij nu na zoveel jaren weer zonodig in de media moet komen heeft natuurlijk te maken dat de media content moet hebben om de kolommen te vullen. Zijn zogenaamd geliefde Feyenoord heeft geen enkel belang bij hernieuwde aandacht voor deze persoon.
Was een goedevoorzitter.Wat er nu zit is 3x niks
Beste man heeft ook zijn fouten gemaakt. Ook in een dusdanige aantal. Maar ben er wel mee eens dat de GKL een betere voorzitter was in zijn tijd als wat we nu hebben rond lopen.