yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

"Alles aan doen om eventuele volgende ronde wel met fans te spelen"

Van de redactie

Met Shakhtar Donetsk lootte Feyenoord een relatief gunstige ploeg in de achtste finale van de Europa League. Dat de club is gekoppeld aan de Oekraïners verlicht ook in organisatorisch opzicht, zo schrijft Algemeen Dagblad

De Rotterdammers mogen van de UEFA geen uitsupporters meenemen. Door de oorlog in Oekraïne speelt Shakhtar Donetsk zijn Europese thuiswedstrijden in het nationale stadion van Warschau. De verwachting is dat de Oekraïense club weinig steun zal vinden van de eigen supporters in het grote Poolse stadion en er daardoor kaarten in overvloed zijn.

“We gaan de mensen daar ter plaatse zo goed mogelijk proberen te helpen en informeren’’, zo zegt Dennis te Kloese. “Shakhtar is verantwoordelijk voor de kaartverkoop ter plekke, maar wij willen natuurlijk ook dat het goed verloopt”, aldus de algemeen directeur van Feyenoord. 

Te Kloese hoopt dat de Feyenoordsupporters de straf van de UEFA respecteren. “Voor ons als club is het heel belangrijk dat onze fans zich aan de regels houden. Daarbij is het een voordeel dat Warschau relatief ver is en dat voetbalwedstrijden in Polen doorgaans erg goed zijn georganiseerd.”

De Rotterdammers moeten ook tijdens de thuiswedstrijd tegen Shakhtar een deel van de Kuip gesloten houden voor supporters. “Erg jammer”, aldus Te Kloese. “Maar juist daarom moeten we er alles aan doen om in een eventuele volgende ronde wél weer met zoveel mogelijk eigen fans te kunnen spelen.”

Delen

Reacties

You can't ban a Feyenoord fan
Maar je kan je club wel in de steek laten door te gaan en weer negatief in het nieuws te komen. UEFA zit gewoon te wachten dat ze de volgende straf uit kunnen delen. En we hebben gezien dat die straffen steeds zwaarder zijn.
Gewoon dat tuig een hard aanpakken.is steeds dezelfde groep die het verknalt voor een ander
Wat zeg jij nou? Ga is achter je club staan in plaats van de beste supporters van Nederland afkraken mafkees
we staan achter de club inderdaad maar niet achter mensen die het voor de club en andere supporters verpesten.
Het is allemaal veel te slap, kijk eens wat ze bij Twente en AZ doen. Met je tronie op de website.
Wat hebben ze daar gedaan?
Ben benieuwd.