louis-van-gaal

VK Sportphoto

Nieuws

Van Gaal: “Als dat Feyenoord was geweest, was ik ook gegaan"

Van de redactie

In 2005 ging Louis van Gaal aan de slag bij AZ Alkmaar. In diezelfde periode zocht Feyenoord een trainer als opvolger van de opgestapte Ruud Gullit. Uiteindelijk kozen de Rotterdammers voor Erwin Koeman.

In de documentaire ‘Louis’ op NPO 1 vertelt Van Gaal dat hij in die periode best naar Feyenoord wilde gaan. De huidige bondscoach wilde in 2005 graag in Nederland wonen. “Dat had te maken met Truus haar vader. Dat waren de laatste jaren van zijn leven en daar wilde ze graag bij zijn. Ook mijn dochters hadden mij toen meer nodig.”, zo legt hij het besluit uit.

“Dus ik wachtte op een aanbieding van een Nederlandse club”, waarbij Van Gaal de favoriete club van zijn vrouw niet uitsloot. “Als dat op dat moment Feyenoord was geweest, was ik ook gegaan.”

Delen

Reacties

Ik weet het niet. Als iemand Feyenoord uit het slop had kunnen halen, waar Feyenoord op dat moment in zat, dan was het Louis Van Gaal geweest. Ben benieuwd hoe dat was gegaan.
Pfffffff, dat hebben we gelukkig dus niet mee hoeven maken...................😬😨😖🥴
Wel benieuwd wat hij voor elkaar had kunnen krijgen. Ik weet dat hij bij een groot gedeelte van de achterban niet goed licht. Maar hij weet van losse spelers, vaak wel een groep te maken. Zoals Slot nu ook doet.
Is onzin weer wat ie zegt, deze narcist zou nooit geaccepteerd zijn geworden, nooit. Hij leeft in zijn eigen parallelle wereld sinds 25 jaar. Van mij mag hij 100 worden in goede gezondheid als ie mij maar niet lastig valt.
als die met feyenoord 3x kampioen of 2 x dan was die de beste.Van gaal zou feyenoord geen schade aanrichten zoals dat kansloze tuig waar je als ECHTE feyenoorder voor kapot moet schamen.Je weet wel die tokkies die vuurwerkafsteken en dingen slopen en jongetjes met een fc broekje in elkaar slaan.Liever van gaal dan die tokkies. Denken dat ze feyenoord zijn pleur op dan gedragen ze zich wel .
Met je kritiek op de hoody-hooligans heb je groot gelijk. Maar Louis van Gaal als trainer-coach bij Feyenoord...Ik had er niet aan moeten denken.
Fijn dat je ook even aangeeft wat er onzin is en waarom... not...
Dat jij hem niet accepteert wil niet zeggen dat de rest van de supporters dat dan automatisch ook niet doet...
Weet zeker dat ook jij stond te juichen toen hij 'ons' naar de 3e plaats op een WK bracht...
Alsof we iedere 4 jaar even wereldkampioen worden... Historisch besef heb je blijkbaar niet...
Als van Marwijk 2e word is het goed omdat hij Feyenoord trainer was...
Als van Gaal 3e word is het slecht omdat hij Ajax trainer was...
Pfff... Wat een niveau hier... :(
En dan vergeet je voor het gemak ook maar even dat hij als clubtrainer meer prijzen heeft gewonnen dan welke Feyenoord trainer dan ook...
@BoMiNoKa
En jij vergeet dat Louis van Gaal de meest megalomane narcist is van Nederland. Het 'Il duce ha sempre ragione' staat hem op zijn voorhoofd getatoeëerd.
Dat is niet waar. Op een forum van Feyenoord waar ik ooit op zat, noemden veel Feyenoordsupporters zijn naam. En ook die van Co Adriaanse.
Van Gaal is de beste nederlandse coach ooit, klote maar is wel zo. ;-)