Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Dan hebben ze weer een goede kans"

Nigel

De zomerstop zit er inmiddels weer op voor Feyenoord. De ploeg van Arne Slot is begonnen met de voorbereiding van het seizoen 2023/2024. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Willem van Hanegem vooruit op het komende seizoen. 

Als de ploeg grotendeels intact blijft, voorspelt Van Hanagem opnieuw een landstitel voor de Rotterdammers. "Als niemand weggaat, dan hebben ze weer een goede kans." Aldus De Kromme in het Algemeen Dagblad. De rasechte Feyenoorder hoopt dat de Rotterdammers de selectie grotendeels kunnen behouden. 

Feyenoord heeft deze zomer al een klapper gemaakt op de transfermarkt met de verkoop van aanvoerder Orkun Kökçü. Wie gaat de vertrokken aanvoerder vervangen? "De laatste vier, vijf maanden is Kökçü heel goed gaan spelen, in het begin van het seizoen had hij slaapproblemen en dat was te zien. De laatste maand was hij echt heel goed. Bij het nationale elftal gaf hij twee fantastische ballen, echt geweldig". Volgens De Kromme zouden Zerrouki, Szymański en Wieffer samen een vervanging kunnen vormen op het middenveld. Maar Feyenoord heeft genoeg spelers om de positie van Kökçü op te vangen "Als het met die wat minder gaat, dan komt de andere in de ploeg." Aldus Van Hanagem. 

De Kromme gaat ook nog in op de prestaties van Justin Bijlow tijdens de Nations League-wedstrijden van Oranje. "Hij is veruit de beste keeper die we hebben, maar hij is nu veel bezig om mee te voetballen in plaats van het keepen. Voordat hij geblesseerd raakte was hij veel minder bezig om mee te voetballen. Toen was hij erg overtuigd als hij steeds zijn doel uitkwam. Nu wil hij heel erg laten zien dat hij alles kan, maar dat is helemaal niet nodig." De Kromme is nog steeds heel erg overtuigd van de keeperskunsten van de Feyenoord-doelman. "Hoe hij naar een bal gaat, dat is geweldig om te zien." 

Delen

Reacties

Heb het idee dat ze alles voor een goede prijs bereid zijn te verkopen. Alsof ze het trucje vam vorig jaar kunnen herhalen omdat het doel voor volgend jaar alleen een CL ticket is. Alles meer is meegenomen - alleen Willem praat over opnieuw kampioen worden.
Waar ze het geld voor gebruiken is mij niet helemaal duidelijk want grote aankopen hoeven we volgems DTK niet te verwachten. Wat dan wel, de Kuip terugkopen? Is wel officieel beleid volgens de nieuwjaarsborrel. Zou iig de enorme druk op geld genereren verklaren en het gebrek aan rondzoemende namen waaruit de wil tot doorselecteren spreekt.
Zou wel stellen dat als Geertruida weg gaat het bod voor Hancko echt enorm goed moet zijn om hem nog te verkopen .
Zeker als Bijlow nog gaat . Transfer van Pedersen is mooi meegenomen voor nieuwe aankopen. Maar als je je hele verdediging verkoopt verkoop je het kampioenschap
Team blijft verre van intact, gaan nog een (fors) aantal spelers vertrekken
Overdreven gedoe, stand van zaken nu:

Bijlow, aankoop, Trauner, Hancko, Hartman, Wieffer, Zerrouki, Aankoop, Paixao, Gimenez, aankoop.

Szymanski nog even afwachten. Ik snap niet dat iedereen zegt “zo kunnen we de Champions League niet in”, Slot laat zijn team wel weer voetballen zoals hij wilt en dat zal tot resultaat leiden, echter blijft de prio op de bovenste 2 plekken liggen met CL voor volgend jaar.