Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem adviseert Kökcü te blijven

Dennis

Orkun Kökcü is dit seizoen de onbetwiste leider van Feyenoord en laat wekelijks zien waarom veel Europese clubs in hem geïnteresseerd zijn. De algemene verwachting is dat de aanvoerder komende zomer naar een andere club verkast, al ziet Willem van Hanegem dat anders.

“Als ik hem was zou ik dat niet doen”, zo zegt het Feyenoordicoon in Algemeen Dagblad. “Ondanks dat ze twee middenvelders hebben gekocht, zou ik niet weg gaan”. Volgens ‘De Kromme’ kan Kökcü bij Feyenoord nog veel meer bereiken. “Ik zou denken ‘dit is mijn club’. Dan heb je heel erg je best gedaan om kampioen te worden en ga je de Champions League in. Dat wil je dan toch ook meemaken?”

Van Hanegem had een aantal jaar geleden niet gedacht dat Kökcü zo goed zou worden. “In het begin, vond ik hem wat gemakzuchtig. Nu neemt hij het team vaak op sleeptouw. Laatst zag je hem in een aantal wedstrijden demarreren, waarbij het net leek alsof hij steeds harder en harder ging. Met de bal dicht bij hem en dan geeft hij hem ook nog goed af.”   

Dat Feyenoord wellicht de transfersom van de gewilde middenvelder nodig heeft, is volgens de oer-Feyenoorder geen argument. “Ze krijgen nu toch veel geld binnen uit de Champions League?”

Delen

Reacties

Willem liet zijn hand beslissen of hij naar Marseille ging of niet.
Denk niet dat Kokcu hem in deze al te serieus neemt.
Nu verkopen voor 40 miljoen en bonus. Hij is op zijn top voor transfer naar Engeland.
Hij kan ook alles afscheuren in september. :P
Nee, gewoon nuchter en daarom moet je hem nu verkopen.
Ik wil ook dat hij blijft. Dan kan hij gegarandeerd nog een jaar aanvoerder spelen in de CL. Daarna kan hij nog 10 jaar in het buitenland spelen. Maar ja, ik ben net zoals Willem een sentimentele gek ;-)
Denk dat je nooit meer geld voor hem gaat krijgen als nu... Heeft echt een heel sterk en constant seizoen gespeeld... Gokken dat hij meer waard word in de CL kan je ook zo 10 miljoen gaan kosten...
Het zou heel fijn zijn als kokcu blijft maar die jongen moet ook aan zijn eigen carrière denken. Hij is eigenlijk al een extra jaar gebleven want vorig jaar was hij ook al de beste van allemaal. Ik zou als ik hem was gewoon lekker rustig wachten wat er allemaal voorbij komt en dan voor een club kiezen met een goed plan voor hem. Hij heeft het verdient en is de eredivisie al ver ontstegen. Om goed te blijven ontwikkelen zal hij nu toch wel echt hoger op moeten, ondanks die paar wedstrijden CL, op een hoger niveau speel je sws al meerdere wedstrijden van dat niveau per jaar.
Van Hanegem redeneert nog vanuit de jaren '70. De kwaliteitsverschillen tussen de competities en de verschillen in beloning zijn zo groot geworden dat het al heel wat is dat hij zoveel wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld. Als er een goede club uit de PL komt is hij weg. Daarnaast is voor Feyenoord een bod van veertig miljoen of meer natuurlijk financieel heel aantrekkelijk.