gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

“Elke week sturen ze me een lijst met scouts die langskomen"

Van de redactie

Santiago Gimenez is hot. De Mexicaanse spits behoort wekelijks tot de doelpuntenmakers en heeft zit daardoor op de radar van diverse clubs uit Europa. Algemeen directeur Dennis te Kloese is op de hoogte van de interesse, maar zegt dat er nog geen concrete aanbiedingen zijn binnengekomen in het Maasgebouw.

“Elke week sturen ze me een lijst met scouts die langskomen”, zo zegt hij bij ESPN Mexico. “Dat zijn er heel veel. Sommige clubs komen vaker terug en voor verschillende spelers. Dat wil niet zeggen dat ze een bod gaan uitbrengen of weggaan. Integendeel zelfs.”

Te Kloese houdt voortdurend de vinger aan de pols bij Mexicaan en zijn entourage. “Mijn relatie en communicatie met hem en zijn familie is heel goed. De afspraak met hem is dat we heel open zijn en transparant over wat hij gaat doen. Zowel vanuit zijn perspectief als van de club. We moeten er dus voor zorgen dat we rustig blijven.”

De algemeen directeur hoopt dat Gimenez besluit nog wat langer bij Feyenoord te blijven. “Mijn mening is dat hij op deze manier door moet gaan. In alle rust nog een beetje sterker te worden en te profiteren dat hij bij een club is waarvan ik verwacht dat ze op een hoger Europees niveau gaan spelen. Die ervaringen zullen je altijd bij blijven. Wij gaan proberen voor hem de beste omstandigheden te creëren. Dat zou goed zijn voor hem en de club.”

Feyenoord scout volgens Te Kloese verder in Mexico, al beaamt hij dat onderhandelingen met clubs uit de Liga MX vaak moeizaam verlopen. “Wij volgen verschillende spelers. Sowieso heeft het mij persoonlijke interesse, maar de goede prestaties van Santiago helpen daar ook bij. De Mexicaans markt is alleen niet altijd de makkelijkste. Er is veel talent, maar we kunnen ook in veel andere landen spelers bekijken.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties