team

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hanegem: "Dat het niet lekker loopt, heeft een voordeel"

Van de redactie

Willem van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad uitgebreid over Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord miste de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten tegen directe concurrent FC Twente via een strafschop. In De Kuip was ook nog een oude bekende en strafschopspecialist, József Kiprich. 

"Ik was zelf in de Kuip omdat ik Kiprich weer eens de hand kon schudden", geeft Van Hanegem aan. "József Kiprich zat eindelijk weer eens in de Kuip en dan mis je als Feyenoord zijnde op zo’n manier een strafschop. Kiprich miste nooit vanaf elf meter, Santiago Giménez is duidelijk wat minder een specialist, om het maar zwakjes uit te drukken. Na de krappe winst tegen Vitesse schreef ik een week geleden dat Giménez in deze vorm een beetje een probleem werd."

De Kromme vindt overigens niet dat de Mexicaan er niets van kan. "Integendeel. Ik heb dingen van hem gezien die het tegendeel hebben bewezen. Maar ik verwacht de laatste weken wel wat meer van hem. En dat gevoel was ook tegen FC Twente weer zo. Ik ben geen psycholoog, weet ook niet waar het aan ligt, maar de scherpte is er al even vanaf. Ik zag één leuke actie aan de zijkant van het veld, voor de rust. Verder ging er heel veel mis."

"Dat het niet lekker loopt, heeft één voordeel: de mensen die over elkaar heen buitelden om te vragen of hij weg zou gaan en wanneer, die blijven gelukkig even stil. Giménez moet zich ook één ding goed realiseren. Waar in Europa zullen supporters hem toejuichen als hij een kans heeft gemist? Of als hij voor de tweede keer een penalty mist? Hij heeft een luxepositie in Rotterdam, zelfs nu sprak niemand van de club hardop uit dat hij voorlopig even van de bal af moet blijven als er weer een penalty is. Dat ze zo gek op hem zijn, dat vindt hij echt nergens", vervolgt Van Hanegem.

Van Hanegem denkt wel dat de spits er snel weer bovenop is. "Natuurlijk gaat hij straks wel weer scoren, waarom niet? Maar dit was wel een heel erg belangrijke penalty. Nu blijft FC Twente toch in de buurt en die waren anders echt afgehaakt. Ik heb het al vaker gezegd: Feyenoord kan financieel nog steeds niet veel en dus is de tweede plek dit seizoen noodzaak. Dat levert straks acht wedstrijden in de Champions League op en een bedrag van minimaal 50 miljoen euro."

Delen

Reacties

Gimenéz moet juist weg, deze jongen is teveel verwend en idolized door Feyenoord en supporters. Die jongen moet leren overleven in een veel kritisch land
Hij heeft nu geen concurrent, die Ueda is weg.
Precies die 2e plek is van levensbelang.
Als de doelpunten droogte van Santi nog lang duurt dan zie ik Twente en zelfs Ajax als bedreiging