feyenoord-as-roma-1-0-13-04-2023-jim-breeman-sports-photography-45

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Feyenoord moet topprestatie leveren om halve finale te halen"

Van de redactie

Willem van Hanegem is er nog niet zeker van dat Feyenoord aankomende donderdag de halve finale van de UEFA Europa League gaat halen. In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft 'De Kromme' ook dat hij Feyenoord in de wedstrijd tegen SC Cambuur niet zo goed vond als dat sommige mensen vonden.

"Ik vond Feyenoord in Leeuwarden een stuk minder goed dan veel andere mensen, merkte ik", aldus Van Hanegem in het AD. "Cambuur heeft zich toch al neergelegd bij degradatie? Slechts 0-1 bij rust en na rust nog een eigen treffer nodig van Mac-Intosch om echt zeker te zijn van de winst, dat is voor de koploper gewoon niet goed genoeg. Ik snap de aanhang van Feyenoord wel, die strepen weer een wedstrijd weg en maken zich klaar voor de Coolsingel, maar Feyenoord mag wel wat meer van zichzelf eisen."

Van Hanegem vond Roma sterk in De Kuip. "Voor de wedstrijd donderdag in Rome ben ik ook minder optimistisch dan veel supporters. Ik vond AS Roma een sterke indruk maken in de Kuip. De manier waarop ze de duels aangingen, zo intens, dat was echt overtuigend. En de wissels maakten het team bepaald niet zwakker. Feyenoord zal echt een topprestatie moeten leveren om de halve finale te halen."

Natuurlijk hoop ik dat", vervolgt clubicoon Van Hanegem. "Maar Idrissi, Jahanbakhsh en Giménez kwamen er tegen die Italianen totaal niet aan te pas. Waarom dan nu wel opeens in veel moeilijkere omstandigheden? Al moet ik ook zeggen: Trauner en Hancko, wat een geweldig duo is dat. Vooral Hancko was in Leeuwarden nagenoeg foutloos, die gasten zullen er staan in Rome."

Naast Feyenoord is er nog een Nederlandse club actief in Europa. "AZ zie ik sneuvelen. Helaas. En dat is echt een gemiste kans. Anderlecht is gewoon een tegenstander waar AZ zich mee moet kunnen meten. Ze hebben in Brussel echt een kans weggegooid op de halve finale van de Conference League, dat denk ik echt. En dat is zonde want iedereen heeft vorig seizoen bij Feyenoord kunnen zien wat het kan doen met een club als je erbij bent als de prijzen worden verdeeld."

Aankomende zondag spelen de nummers twee en drie tegen elkaar in de Eredivisie. "Dan is er nog de wedstrijd tussen Ajax en PSV komend weekeinde. Daar zie ik al dagenlang promotiefilmpjes van voorbijkomen. Die partij moet je echt beleven, hoor ik. Nou, ik heb mij weer eens aan negentig minuten PSV gewaagd tegen Volendam. Het is echt zo slecht, ze winnen alleen omdat ze betere spelers hebben en jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar Volendam heeft meer idee van hoe ze willen voetballen dan PSV."

"In Eindhoven mist Ajax zondag Álvarez en dat zat er een keer in als je wekelijks schoppend door de eredivisie trekt, ook tegen een club als Emmen. Maar dat hoeft het verschil niet te maken. Ook zonder die gozer zou Ajax sterker moeten zijn. Maar laten we ons er niet te veel van voorstellen en ons niet gek laten maken door de televisiezender die net doet alsof de Champions League-finale zondag in Eindhoven wordt afgewerkt. Deze twee ploegen staan een straatlengte achter Feyenoord en die begonnen dit seizoen met een vrijwel volledig nieuw elftal. Dan weet je: Ajax en PSV hebben het gewoon heel slecht gedaan."

Delen

Reacties

Ben het wel met hem eens dat Feyenoord niet zomaar gaat winnen tegen Roma maar dat is een beetje een open deur. De meeste Feyenoorders spreken ook meer hun hoop uit dan “zeker” te weten dat we winnen. Kansloos zijn we in ieder geval niet. Wat betreft Ajax en PSV vind ik zijn mening eigenlijk beschamend, alsof een topper op papier in Feyenoords mindere jaren niks voorstelde, ook dat waren zeker voor de supporters wedstrijden op zich. Laten we nu in ogenschouw nemen dat deze topper gaat om de tweede plek en daarvoor bepalend kan zijn, dan is het meer dan logisch dat dat leeft.
Ik snap niet dat mensen het nodig vinden om commentaar te leveren op W.v. Hanegem. De grootste en belangrijkste speler van Feyenoord ooit. De beste man is al 79 jaar, ziet het spelletje nog steeds op een veel hoger niveau.

En als je dan niet eens bent. Hou je mening voor je a.u.b. uit respect voor deze ware kampioen en legende.
Daarbij kan je bijna letterlijk bij al het voetbal commentaar zeggen dat het een open deur is.
Sinds wanneer mag je je eigen mening niet geven? We leven toch niet in Rusland?
Ik denk dat AS Roma ook een topprestatie moet leveren om de halve finale te halen.
Willem is een karikatuur van zichzelf geworden. Nooit een compliment voor Arne Slot. Je hoeft de spelersgroep en technische staf echt niet scherp te houden. Dat doen ze zelf wel. Geniet toch van dit prachtige seizoen!
Nou over open deuren gesproken..Willem. Natuurlijk heeft iedereen de laatste 20 minuten tegen Roma gezien..