Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Ik denk dat we Minteh weer kwijtraken"

Van de redactie

Willem van Hanegem vond Yankuba Minteh de beste speler op het veld tijdens de Klassieker. Het Feyenoordicoon is al maanden zeer te spreken over de pijlsnelle Gambiaanse buitenspeler, die door de buitenwacht nogal eens werd verweten, vooral een draver te zijn en blind voor zijn medespelers.

“Dat wordt al snel gezegd”, zegt Van Hanegem daarover in Algemeen Dagblad. “Als je goed naar hem kijkt, staat hij vaak – zeker aan het begin van de wedstrijd – in de goede positie dat hij direct naar de goal kan. Hij krijgt de bal dan niet. Kijk de wedstrijden er maar op terug. Is zeker drie of vier keer zo geweest”, zo neemt hij het op voor de 19-jarige aanvaller. “Wat je dan krijgt bij een jonge speler, die denkt dan ‘als ik hem niet krijg, waarom zou ik de bal dan aan hem geven? Ik wil ook wel eens een goal maken.’ Zo denkt hij soms, dat is helemaal niet gek.”

Minteh wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle United. “Ik denk dat we hem weer kwijtraken”, zo verwacht Van Hanegem mede op basis van het aantrekken van de huidige Vitesse-aanvaller Anis Hadj-Moussa. “Ik vind dat wel een leuke speler om te zien. Wat mij wel irriteert, is dat die kwibus van een trainer (Edward Sturing, red.) ineens anders gaan praten over die gozer omdat hij naar Feyenoord gaat. Nu praten ze negatief omdat hij weg gaat. Steek je energie lekker in je club, denk ik dan. Zorg dat je die verder brengt”, zo besluit Van Hanegem.

Delen

Reacties

Als Feyenoord Gil wil halen betalen ze de hoofdprijs.
Voor dat geld kan je Minteh misschien ook wel definitief overnemen
Die gaat natuurlijk helemaal onbetaalbaar zijn.
Inderdaad gek dat ze gelijk negatief praten over moussa.