slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstellingen • Fortuna - Feyenoord

Stan

Na de spraakmakende en historische 6-0 tegen Ajax van vorige speelronde wacht voor Feyenoord komende zondag het uitduel met Fortuna Sittard. In Limburg kan Arne Slot weer beschikken over de van blessures herstelde Justin en Bijlow en Gernot Trauner en zal de trainer stiekem ook rekening houden met de bekerfinale tegen N.E.C. van een week later. 

"Ik heb die wedstrijd misschien wel in mijn achterhoofd", gaf Arne Slot toe tijdens de persconferentie van vrijdag. "Maar aan mijn opstelling zal niks te zien in relatie tot volgende week zondag. Zondag staan de spelers op het veld waarmee wij als staf denken dat we de grootste kansen hebben om te winnen en dus weer een stap dichter bij het doel – dat gedurende het seizoen gekomen is, niet voorafgaand aan het seizoen – van plek 2 te komen."

Onder het adagium never change a winning team lijkt er voor Slot weinig reden om na de overtuigende 6-0 in De Klassieker te sleutelen aan zijn elftal. Mogelijk zal de trainer met het oog op fitheid en de aanstaande bekerfinale zijn achterhoede ietwat omgooien. In die laatste linie kan Feyenoord tegen Fortuna in ieder geval weer beschikken over Gernot Trauner, zoals ook Justin Bijlow zondag weer bij de selectie zal zitten. Beide spelers zullen tegen de Fortunezen echter nog niet in de basis beginnen. 

De tegenstander van de Rotterdammers kan aankomend weekend niet beschikken over mandekker Rodrigo Guth, die in het met 2-0 verloren duel tegen FC Twente met twee keer geel en dus rood het veld moest verlaten. Trainer Danny Buijs kan in de verdediging wel weer gebruik maken van de Griekse Dimitris Siovas, die juist terugkeert van een schorsing. De sinds februari geblesseerde Arianit Ferati is verder de enige afwezige bij Fortuna. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Verrips; Pinto, Voet, Siovas, Dijks; Duarte, Oratmangoen, Özyakup; Halilović, Sierhuis, Córdoba.

Delen

Reacties

Hier staat Lopez in de basis, als het never change a winning team is zal het toch echt Nieuwkoop moeten zijn.
Zeker , was geweldig tegen 020