nijhuis

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hanegem kritisch op Nijhuis: "Hij doet alsof het er allemaal niet toe doet"

Van de redactie

Willem van Hanegem heeft zich kritisch geuit tegenover scheidsrechter Bas Nijhuis. De 47-jarige arbiter floot zondagmiddag het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord en liet een aantal discutabele situaties doorspelen. "Die maakt er onderhand wel echt een circus van", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Hij doet wat hij wil, kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet. Als er dan iemand klaagt, dreigt hij meteen met geel. En hij geeft ook graag geel voor vasthouden, niet voor schoppen. Op dat gebied lijkt alles toegestaan", uit Van Hanegem zich kritisch op Nijhuis.

Feyenoord speelde een moeizaam duel in Sittard, wat te maken heeft met de bekerfinale van aankomende zondag, aldus De Kromme. "Natuurlijk dachten de spelers van Feyenoord al aan komende zondag, want je kunt zomaar een finale missen door een overtreding een week eerder. Dus aan de moeizame 0-1 zou ik als supporter niet te zwaar tillen. En ja, ik hoor ook mensen die vinden dan Santiago Giménez nu wel eens op de bank mag belanden."

De spits van Feyenoord wist wederom niet te scoren. "Dat snap ik wel, maar Arne Slot heeft hem nu al zo lang laten staan terwijl het zo matig is, dat het ook een beetje gek is om het voor de finale opeens nog te veranderen. Ik denk dat Giménez gewoon zal beginnen tegen N.E.C."

Van Hanegem acht N.E.C. zeker niet kansloos in de bekerfinale tegen Feyenoord zondag in De Kuip. "Dat heeft een aardige ploeg en is zeker niet kansloos. Denk aan PEC dat Ajax een keer oprolde in de finale. Of FC Utrecht dat Feyenoord klopte in de Kuip met ruime cijfers. N.E.C. is een listige tegenstander, ze kunnen verrassen."

Fortuna Sittard kreeg van trainer Danny Buijs een duidelijke opdracht voor de wedstrijd. De spelers van de oud-Feyenoorder moest geen duel uit de weg gaan om het de Feyenoorders moeilijk te maken. "Het is toch te gek voor woorden dat trainers voor de wedstrijd zeggen: schop er maar op los vandaag, want Bas Nijhuis fluit, dus het kan. Dat Fortuna Sittard sprong zo vaak spelers van Feyenoord in de rug of in de zij en Bas vond het allemaal prima. Want hij verkoopt boeken, knalt van kantine naar kantine om geld te verdienen en schuift regelmatig aan in talkshows. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan."

Delen

Reacties

Willem groots gelijk ik was altijd fan van Bassie maar deze draait de laatste tijd echt door dus wordt t echt tijd dat Bassie het voetbalveld verruilt voor t circus🤣
Echt compleet achterlijk dat Nijhuis nog wedstrijden op het hoogste niveau krijgt.