Jim Breeman Sports Photography Willem van Hanegem en Rinus Israel.

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

Van Hanegem: "Misschien mag Stefan de Vrij wel een half jaar uitgeleend worden"

Van de redactie

Feyenoord begint zondag om 12:15 uur in het uitduel tegen FC Utrecht aan de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Naast de langdurig geblesseerden Timber en Trauner waren er nog een aantal spelers dat deze week niet volledig heeft kunnen trainen. Mats Wieffer zal naar verwachting morgen weer bij de groep aansluiten. Willem van Hanegem geeft in de podcast van het Algemeen Dagblad aan uit te kijken naar het vervolg van de Eredivisie.

Mats Wieffer is volgens Van Hanegem een prima vervanger voor de geblesseerde Timber of Trauner. "Ik vind dat gewoon een goede speler. Hij heeft al eens een paar keer op die plaats gestaan. Dan zeggen de 'schriftgeleerden' weer dat het niet zo veel bijzonders was. Ze willen liever Rasmussen op die positie hebben, maar als je vooruit wil spelen is hij geen speler met veel ruimte achter hem uit de voeten kan. Ze hebben tegen Dost zondag nog één lange speler nodig."

Trauner was voor Van Hanegem de beste speler van de eerste seizoenshelft. "Je hoeft niet een hele groter speler te zijn om een hele belangrijke speler te zijn voor je team, en dat is hij gewoon."

'De Kromme' ziet in een oude bekende ook nog een goede vervanger, namelijk Stefan de Vrij. "Iedereen hoopt erop, ik ook en ik zat gisteren Inter te kijken en Stefan de Vrij deed niet mee. Misschien mag hij wel uitgeleend worden voor een half jaar ofzo."

Nu Ramiz Zerrouki inlijven is volgens Van Hanegem te vroeg en voor teveel geld. "Als je hem over een half jaar haalt kost hij er misschien vijf. Twente wil ook zo hoog mogelijk voetballen en dat is hun goed recht. Dus die zitten nu hoog in de boom met de prijs. Ik vind het wel een goede speler, maar als je er een paar miljoen vanaf kan halen, rooien we het zonder hem ook nog wel. Die jongen wil dolgraag naar Feyenoord, dat is logisch. Dan kun je ook nog wel een halfjaar wachten voor zoveel geld."

Delen

Reacties

Zolang Wieffer van de ene blessure in de andere rolt, zal het een moeilijk verhaal worden.
Voetballen kan ie wel, maar wellicht een stap te hoog voor hem.
Mits fit, wat problematisch lijkt, zie ik in Wieffer wel een toekomstige rcv.
Nathaniel philipps van liverpool een half jr huren
Of Jeffrey gouweleeuw van augsburg
Volgens mij heeft Stefan de Vrij zelf al aangegeven dit seizoen gewoon bij zijn club wilt afmaken.