trauner

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hanegem: "PSV komt met net zoveel zelfvertrouwen naar De Kuip"

Van de redactie

Willem van Hanegem denkt niet dat PSV met minder zelfvertrouwen naar de Kuip komt woensdag voor het bekerduel tegen Feyenoord. 'De Kromme' schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Feyenoord woensdag op hun top moet zijn om kans te maken op de volgende ronde van het bekertoernooi tegen de koploper van de Eredivisie. De effectiviteit zal omhoog moeten bij de ploeg van Arne Slot.

Van Hanegem is kritisch op Santiago Gimenez, de spits van Feyenoord. "Van Santiago Giménez heb ik al heel lang niets meer gezien; dat is toch wel een probleem aan het worden. Hij zal zelf de draad weer moeten oppakken." Woensdag zal de ploeg van Slot top moeten zijn om kans te maken op de volgende ronde in het bekertoernooi. "Bij Feyenoord hadden ze het weer over de lekkere eerste helft tegen Vitesse. Maar die hebben echt een heel slecht elftal. Feyenoord moet gewoon na een uurtje klaar zijn met die ploeg. Dat is niet gelukt. Tegen Vitesse kom je er nog mee weg, tegen PSV natuurlijk niet. Dus zal Feyenoord woensdag top moeten zijn. Niet alleen met kansen afdwingen, ze binnen schieten hoort er ook een beetje bij wat mij betreft."

PSV won afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen niet in de Eredivisie. Het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht is voor Van Hanegem geen reden dat de Eindhovenaren woensdag met minder zelfvertrouwen afreizen naar Rotterdam. "En toen kreeg Arne Slot de vraag of dat invloed zou kunnen hebben op de bekerwedstrijd van woensdagavond in de Kuip. Alsof ze in Eindhoven een karrenvracht aan overwinningen opeens zijn vergeten omdat ze onverhoopt een keer 1-1 hebben gespeeld in Utrecht. PSV komt met net zoveel zelfvertrouwen naar Rotterdam als voor het gelijkspel in de Galgenwaard."

De breedte van de selectie en met name op de flanken van de Eindhovenaren is volgens 'De Kromme' het grote verschil tussen de nummers één en twee van de competitie. "PSV heeft vier jongens op de flanken die min of meer gelijkwaardig zijn. Ze zijn allemaal beslissend. Zelfs zonder Noa Lang en Hirving Lozano bleef de ploeg foutloos, dat zegt gewoon heel veel."

Delen

Reacties

Er komt een moment dat de kansen er wel ingaan... laat dat as woensdag dan maar zo zijn. Vanaf minuut 1 vol er op !!

Legioen er vol achter gaan staan....

Feyenoord thuis gekkenhuis !!!!
”De afgedwongen kansen binnen schieten hoort er ook een beetje bij” merkt Willem lichtelijk cynisch op, en dat is de belangrijkste conclusie die er te trekken is als het om Feyenoord gaat.
Wat valt er dus te verbeteren? Duidelijk, in kansrijke positie moet je schieten!
Helaas doen de aanvallers van Feyenoord dat nu juist maar zelden, en waarom? Vaak lijkt het jammer dat er een medespeler ”beter voor staat” en er daarom net een pass teveel wordt gegeven, want die slotpass gaat meestal mis.
De Feyenoorders combineren zich behoorlijk vaak in kansrijke positie, maar kiezen zelden het juiste moment om een ”dodelijk” schot af te leveren. Ik bedoel dat ze de ”ik ram ’m erin mentaliteit” vaak op het juiste moment lijken te missen.
Natuurlijk is afleggen op een speler die er beter voorstaat op zich goed, maar de angst om zèlf te schieten -en te missen- mag niet te groot zijn, want de bal afleggen op een kansrijke medespeler heeft alleen zin als dat nauwkeurig gebeurt!
Een goede eindpass in een vol strafschopgebied blijkt echter ontzettend moeilijk voor onze Feyenoorders, ik ergerde me werkelijk kapot toen ik zag hoe vaak we tegen NEC en Vitesse kansrijke situaties verziekten door een slechte eindpass! Een slechte eindpass (achter de man bijvoorbeeld) maakt elke goed opgezette aanval volslagen waardeloos!
Minteh wordt weleens uitgescholden als hij schiet ipv de bal naar een vrijstaande medespeler te geven, dat is niet goed natuurlijk, maar dat heb ik nog altijd liever dan helemaal niet schieten en de bal achter je mede-aanvaller afleveren, want dan heb je zelfs de kans om de aanval af te ronden gemist!
Feyenoord heeft inderdaad veel kansen gehad (in de eerste helften vd wedstrijden) tegen NEC en Vitesse, maar echte kansen moeten zo veel mogelijk eindigen met een echte doelpoging, en zo min mogelijk met een mislukte eindpass in een overvol strafschopgebied.
PSV gaat ook gewoon winnen! We krijgen te makkelijk goals tegen en we scoren te weinig.

Er zal een wonder moeten gebeuren willen wij door bekeren. En dan krijgen we ook nog Twente dit weekend
Tuurlijk komt PSV met veel zelfvertrouwen naar de Kuip.
Die hebben Feyenoord helaas al vaak zien worstelen zoals onlangs tegen NEC en gisteten tegen Vitesse.
Hopelijk zien we woensdag een onverzettelijk en passievol Feyenoord anders zijn we gewoon kansloos
Denk dat psv gaat instorten
Als je alle statistieken bekijkt van welke clubs bosz heb gehad zie je dat na de winterstop zij punten gaan morsen
Dat is inderdaad waar. Dat schijnt echt zo te zijn, maar waar dat van komt. Geen idee. Duimen en hopen maar. Bosch is iig goed begonnen gisteren met het voortzetten van de traditie.
Bosz heeft vaak een redelijk smalle basis elftal
Nu verliezen ze ze veerman en spelen zonder lang en lozano
Als straks zeg maar Schouten en Veerman niet kunnen spelen zijn zij helemaal niks
PSV draait vooral op Schouten lang en bakbanaan en veerman
De rest is te vervangen
Ik vind Bosz ook geen top trainer
Maar we moeten realistisch zijn nu komen paar zware wedstrijden als wij die overleven zie ik Feyenoord echt wel dichterbij komen en de beslissing zal vallen in Eindhoven dat heb ik voorspeld
Kijk naar zijn periode bij Ajax
En Dortmund en Lyon tweede helft van het seizoen is het pudding en dat zijn statistieken waar je niet om heen komt
Geen woord aan gelogen.... we moeten die lampies pakken woensdag