Primeur Bevestigd
yv2022731yv2022731a1a02198

VK Sportphoto

Transfers

Transferupdate Feyenoord

FeyenoordTM

Het laatste gedeelte van de winterse transferwindow is aangebroken. Het eerste elftal van Feyenoord zag vooralsnog géén spelers vertrekken en verwelkomde ook nog geen nieuwe aanwas, maar in de laatste fase van het window kan daar nog altijd verandering in komen. 1908.nl geeft jullie een update over de huidige stand van zaken.

Daadkracht

Is er dan helemaal niets gebeurd bij Feyenoord op transfertechnisch en contractueel gebied? Dat uiteraard wel: de club verlengde recentelijk de contracten van Justin Bijlow, Dávid Hancko en Antoni Milambo. Ook werden nieuwkomers Isak Alemayehu Mulugeta en Luc Netten verwelkomd bij het Onder 21 elftal van Melvin Boel, maar hoofdtrainer Arne Slot heeft nog altijd wel zijn wensen voor het eerste elftal.

Quotes Slot

Na afloop van Vitesse - Feyenoord (1-2 winst) gaf oefenmeester Arne Slot openheid van zaken over de huidige window. Er werd daarbij zeker niet uitgesloten dat er nog iets gaat gebeuren: "Het is nog tien dagen, dus het zou te kort door de bocht zijn om te roepen dat er niets gaat gebeuren. Maar de spelers waar Dennis te Kloese mee bezig was, lijken op dit moment niet te komen. Dus dan zullen er weer nieuwe op ons pad moeten komen."

Bryan Gil

Één van de spelers waar Feyenoord aan het begin van de window mee bezig was, was vleugelspeler Bryan Gil. Een concreet huurvoorstel werd door zijn club Tottenham Hotspur van tafel geveegd. Gil geniet ondertussen concrete belangstelling van meerdere clubs uit de Spaanse La Liga, maar zit in Londen nog altijd op zijn plek. Feyenoord is niet langer concreet voor Gil, maar houdt in het achterhoofd dat Gil vooralsnog aan het einde van de winterse transferwindow beschikbaar blijft.

Javairô Dilrosun

Ondertussen heeft Dilrosun zich mede door de afwezigheid van Alireza Jahanbakhsh (Iran, Azië Cup) en Yankuba Minteh (Gambia, Africa Cup) ontpopt tot basisspeler. Dat gegeven is ook het Italiaanse Lecce en Hellas Verona niet onopgemerkt gebleven: beide clubs werden recentelijk concreet voor de vleugelspeler, maar konden Feyenoord niet overtuigen met hun expliciete toenadering. 

Lecce kon niet voldoen aan een vaste transfervergoeding en wilde alleen voor een losse huur gaan; Hellas Verona werd iets serieuzer, maar nog altijd niet serieus genoeg. Beide clubs konden Feyenoord niet overtuigen, waarop Hellas is doorgeschakeld naar Tijjani Noslin van Fortuna Sittard. De Nederlander wordt na het afronden van alle formaliteiten gehuurd met een verplichte optie tot koop á drie miljoen euro.

Luciano Rodríguez

De naam van Liverpool FC (Uruguay) aanvaller Luciano Rodríguez kwam al eens voorbij, maar ondanks stellige Zuid-Amerikaanse berichtgeving is Feyenoord nooit concreet geworden voor de talentvolle aanvaller. "Er is enkel informeel afgetast om te kijken wat er mogelijk is", klonk het bij navraag vanuit De Kuip.

Rodríguez geldt intern bij Feyenoord wél als een top optie: hij kan zowel in de spits als op rechtsbuiten uit de voeten, wat de club goed uit kon komen met de afwezigheid van Ayase Ueda (Azië Cup, Japan), Alireza Jahanbakhsh (Azië Cup, Iran) en Yankuba Minteh (Africa Cup, Gambia).

Indien Feyenoord de financiële mogelijkheden had, was de club waarschijnlijk al langere tijd concreet geweest voor de Uruguayaan. Die financiële mogelijkheden liggen momenteel echter niet voor, mede doordat Javariô Dilrosun niet verkocht is aan één van de concrete gegadigden uit de Italiaanse Serie A.

Yankuba Minteh

Feyenoord kan al de hele maand geen beroep doen op de diensten van Yankuba Minteh, maar daar komt naar verwachting spoedig verandering in. De vleugelspeler staat met zijn land Gambia op de rand van uitschakeling in de Africa Cup. Gambia speelt dinsdag 18:00 tegen Kameroen zijn laatste groepsfase wedstrijd. Indien Gambia niet wint, ligt het uit de Africa Cup. In dat geval sluit Minteh later deze week aan bij Feyenoord, waardoor hij aanstaande zondag in de competitie tegen FC Twente weer van de partij kan zijn.

Neco Williams

Op papier heeft Feyenoord zeven verdedigers in zijn selectie: een onvoldoende aantal voor een dubbele bezetting. Al langere tijd is er de wens om daar minimaal één verdediger aan toe te voegen: Bart Nieuwkoop presteert (nog) niet zoals verwacht, terwijl ook Gernot Trauner wat blessuregevoelig is gebleken en niet altijd aan drie wedstrijden in de week kan voldoen. Feyenoord zoekt deze window naar een rechtsbenige verdediger en is daarbij deze window vooralsnog alléén concreet geworden voor Neco Williams.

Feyenoord is nog altijd in de race voor de international van Wales: Nottingham Forest heeft het eerste voorstel vooralsnog intern in beraad. De mogelijke deal is daarom nog altijd in leven: Nottingham wil echter de situatie van spelers die actief zijn op de Afrika Cup afwachten. Nottingham rechtsbacks Ola Aina (Nigeria) en Serge Aurier (Ivoorkust) zijn op het toernooi actief. Nigeria (virtueel 2e) en Ivoorkust (virtueel 3e) zitten bij elkaar in poule A; lijken door te gaan naar de knock-outs en worden daarin op zijn vroegst aanstaande zaterdag (27 januari), zondag (28 januari) of maandag (29 januari) uitgeschakeld.

Na een terugkomst van Aina en/of Aurier zal Nottingham eerder genegen zijn om over stag te gaan tot een eventuele transfer van Williams, die in de zomer van 2022 overkwam van Liverpool voor maarliefst twintig miljoen euro. Bij Nottingham moet Williams overigens ook wereldkampioen Gonzalo Montiel voor zich dulden in de pikorde. Williams hoopt via zijn entourage Wasserman op een transfer, waardoor hij wekelijks kan spelen. Feyenoord kan daarbij (tijdelijk) uitkomst bieden voor de rechtsback.

Thomas Meunier

Een andere rechtsback die deze winter optioneel op tafel heeft gelegen is Borussia Dortmund speler Thomas Meunier. Feyenoord is nooit concreet geworden voor de Belgisch international, maar heeft nog altijd de mogelijkheid om dat wel te worden. Meunier, die gezien kan worden als versterking aan de bovenkant, heeft deze winter de optie om Dortmund achter zich te laten om zich zodoende in de kijker te spelen voor het EK 2024 in Duitsland.

Meunier heeft zich recentelijk teruggeknokt in de basisformatie van de Bundesligaclub en speelt complete wedstrijden, wat hij naar behoren invult. Feyenoord heeft echter nog geen contact gezocht met zijn entourage en Borussia Dortmund om een eventuele transfer te bespreken: Meunier is slechts een aanbevolen naam. De Belg staat er voor open om zijn salaris te matchen met overige selectiespelers bij een nieuwe club.

Thomas van den Belt

De middenvelder van Feyenoord genoot deze window belangstelling van Excelsior, Vitesse en Fortuna sittard – en waarschijnlijk zijn er nog wel meer gegadigden. Echter heeft Van den Belt intern aangegeven om voorlopig bij Feyenoord te willen blijven. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaf de middenvelder aan het naar zijn zin te hebben en zich ook in zijn reserverol te ontwikkelen, samen met de eveneens van PEC Zwolle overgekomen verdediger Thomas Beelen.

Nog voldoende dagen

Deze maandag meegeteld heeft Feyenoord nog elf dagen over om iets te bewerkstelligen tijdens de winterse window: hetzij inkomend, hetzij uitgaand. Qua uitgaande bewegingen loopt er nu even niets, maar inkomend heeft Feyenoord nog altijd concrete lijntjes uitstaan naar Nottingham Forest voor Neco Williams.

1908.nl houdt jullie ook in het slot van de winterse transferwindow op de hoogte: de Nederlandse window is tot en met donderdag 1 februari 23:59 geopend. ⌛

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zolang die 4 weg zijn met interland verplichtingen, en er geen versterking gehaald wordt/kan worden, waarom dan niet de kans geven aan Sauer, Slory en Shaqueel van Persie?
Drie miljoen voor Dilrosun vind ik dat je als club je naam weer als vanouds te grabbel gooit. We gaan eindelijk de goede kant op met de juiste prijzen maar zo kom je terug bij af. Drie miljoen voor een Nederlands kampioen? Dat gaat de voetbalwereld over als een lachertje en dat gaat ook je andere transfers geld kosten. Dat werkt als een steen in het water, dat rimpelt door.
En die jongen doet het nu het beste op die plaats, hoe kun je dan over verkoop (weggeefprijs) praten? Al krijg je het driedubbele nu, je kunt m nu toch niet missen?
Ik ben blij dat Ten Kroese en Slot het begrijpen want ik zie het niet.
Feyenoord TM is die Zeefuik niets voor Feyenoord?
19 beresterk , erg technisch en balvast , kan goed koppen en legt ze der makkelijk in.
Ik zou het wel weten
is Osama Sahraoui van Heerenveen niet iets voor Feyenoord? Heeft een goede dribbel in huis, en lijkt mij dé geschikte concurrent voor Ivanusec.
Vertessen wil weg bij Psv, zou wat voor Feyenoord zijn..
Zie persoonlijk de noodzaak voor die extra verdediger niet zo.. ik vind Nieuwkoop ook niet goed genoeg, maar verder staat het prima toch? Wieffer kan prima achterin, Beelen maakt een goede indruk en Geertruida is niet erg blessuregevoelig dus ik zou het alleen doen als je van Nieuwkoop af kunt komen..
We hebben Hartman, Hancko, Geertruida, Beelen en Trauner.
Lopez en Nieuwkoop vind ik niveau KKD en echt niets toevoegen.
Denk dat we zeker een linksbenige verdediger kunnen gebruiken als backup voor Hartman/Hancko.
Kijk eens wanneer ze voor de laatste keer de nul gehouden hebben. Zelfs tegen de lage ploegen krijgen ze doelpunten tegen. Ik zou eerder zeggen dat de achterhoede behoorlijk overschat wordt
Ik post het hier nogmaals, aangezien ik nog geen reactie had gekregen, maar valt de naam van Sambo binnen Feyenoord? @FeyenoordTM
Lijkt me minstens gelijkwaardig aan Nieuwkoop. Maar dan is Sambo jonger en misschien net wat kneedbaarder
Is babadi in beeld
Is echt een hele grote talent en die samen met milambo op het middenveld wow
Ik denk eerlijk gezegd niet dat er bij Feyenoord noodzaak wordt gezien om zich te versterken. Kampioen wordt je niet en met dit elftal moet je ook gewoon 2e kunnen worden. Alleen europees zou je nog wel een versterking kunnen gebruiken maar ik denk dat er alleen wordt gekeken naar buitenkansjes die de club direct versterken en er meteen staan en zoniet geld lekker houden en focussen op de zomer
Lees op fr12 dat volgens SkySports het voorstel van ons op Williams is afgeketst en hier geen vervolg in zit @FeyenoordTM
Las dat volgens Sky Sports het bod van Feyenoord van de tafel geveegd is en Nottingham niet over verder wil praten met Feyenoord. Klopt dit?
Bij Sky kan je er altijd veilig van uit gaan dat het tegenovergestelde waar is
Haha ja kan zomaar zijn dat ze een conclusie hebben getrokken uit Slot zijn persco
@FeyenoordTM zie dat veel fans om driouech vragen maar weet je misschien toevallig hij hij er binnen de club/staf opstaat?
Hoi wat te denken van die linksbuiten van Excelsior Driouch ja ik weet het de naam is niet goed gespeld maar dat zou nog weleens goed kunnen uitpakken.
Is net als Schouten, Dallinga en Wieffer in kader van samenwerking al paar maal aangeboden. Twente wil hem nu. Heeft nog 1,5 j contract. Feyenoord laat ook hem lopen.
Meerdere spelers die net niet voor hun nationale selectie worden geselecteerd en waarbij het contract afloopt dit seizoen,. Deze willen zich vaak nog wel in de kijker spelen. Misschien daar eens kijken of er een speler rondloopt die financieel haalbaar is.
Wat denk je van die linksbuiten van Excelsior??
Lees net dat Williams ook niet komt. Balen zeg. Hebben ze nog andere namen voor rechtsback?
Ik hoop gewoon op een technisch directeur dit werkt niet al drie transferperiode aan kloten. Ben daar nu wel klaar mee en nog zelf veroorzaakt ook nog.
Alleen de transferzomer was in principe dramatisch, omdat men zonodig het verlanglijstje van Slot moest afwerken.

De overige transferperiodes verliepen toch wel redelijk onder te Kloese
Zomer 2022 deden Arnesen en de scouting nog 90% van al het voorwerk. Alles op hun conto.

Winter 2023 was ellenlang gekloot met Zerrouki, daarna Piatkowski, Schouten, Handzikadunic.. en toen Kasanwirjo.

Zomer 2023, al te veel woorden aan verspeeld, we kunnen allemaal de conclusie trekken.

Winter 2024.. nog geen daadkracht.
Mijn fout, ik was Arnesen vergeten 🙈

Maar ik dacht dat Gimenez, Paixao en Hancko etc uit de stal van Te Kloese kwamen maar dat was dus nog voorwerk van Arnesen
En daarna mocht hij vertrekken omdat te kloese een nieuwe weg wil inslaan. wat genieten van deze nieuwe weg🤡
Ik ga nu toch heel anders naar Te Kloese kijken inderdaad.

Het zal een prima algemeen directeur zijn maar een technische directeur erbij is geen overbodige luxe

Men vergeet snel, ik dacht alleen aan de desastreus verlopen transferzomer. Maar de winter ervoor was het inderdaad ook al een zooitje
Wat feyenoordtm zei wilde ik ook zeggen maar was me voor.
Heb ik ook altijd. Hij is me altijd net te vlug af, die snelle gast…
Mensen die aan de schijt zijn zijn altijd snel
Best een linke opmerking, Loetje
Timothy Fosu-Mensah zou een optie kunnen zijn voor de positie rechtsachterin. Hij is hersteld van een blessure maar lijkt uit beeld bij Bayer Leverkusen.
Verder had ik een goede linkspoot voor op het middenveld erbij een zinnige aanvulling gevonden. Dan kun je in de Atletico uit-variant spelen met een nog iets evenwichtiger middenveld. Ik heb het idee dat dat uiteindelijk de sterkste opstelling van Feyenoord dit seizoen is. Maar met een linkspoot i.p.v. Zerrouki is je veldbezetting nog iets beter en dus het voetbal ook.
Ik kan me sowieso niet voorstellen dat Feyenoord in deze maand nog een vleugelspits kan halen die het gegarandeerd per direct beter doet dan Paixão, Ivanušec, Sauer of Jahanbakhsh of Dilrosun, Minteh of Stengs. Dus dan kun je daar je geld nu beter niet aan spenderen.
Fosu-Mensah? Die zit nog net niet in een rolstoel
www.transfermarkt.de geeft hem als "ohne einsatz im kader". Maar ik begrijp dat jullie je werkterrein naar het Ruhrgebied hebben uitgebreid. Of wil je alleen maar bij de hand doen?
Beter eens die scouts van benfica in de gaten houden die halen een spits van 8 miljoen die weer goed speelt en scoort
Heeft Feyenoord geen optie om Hendriks terug te halen als er verder echt niets lukt om de verdediging te versterken? Het zorgt er in ieder geval voor dat je zonder kosten weer elke positie dubbel bezet hebt.
Laat maar zitten gisteren de wedstrijd niet gezien bij twee goals bij ons in de fout
Hij heeft dus al 2 assists op zijn naam zonder voor ons te spelen. Terughalen die knul! 😋
En voor de rest een hele puike pot gespeeld, dat doet hij overigens al heel dit seizoen. Zou als backup van Hancko niet misstaan hoor.
nou, bij die kans die Dilrosun op de lat schoot verliest hij ook gewoon midden voor z'n eigen goal de bal. Vind het nog niet direct een topper op dit moment.
ik zie dan liever read of lopez rechtsback
Beelen wordt in de diepte gezien als Hancko-backup, ook al is hij rechtsbenig
Vind Beelen ook prima steady invallen tot nu toe. Nog niet veel van gezien maar redelijk comfortabel in het spel.
Dat snap ik, maar het gaat mij om aantallen. En echt als er niets anders kan. Snap ook wel dat dit niet de gedroomde kandidaat is.

Je hebt er nu 7, met hem erbij 8. En hij is beter dan wat er in de onder 21 loopt lijkt mij. Als je ander kan halen om aan de 8 te komen, dan heeft dat uiteraard de voorkeur.
De enige spelers die het waard zijn om terug te halen zijn dood of 80
Die Williams kunnen we toch nooit permanent overnemen? Wales, 20 miljoen aanschaf, engelse salarissen. Is er echt geen betere optie?
@FeyenoordTM Mooie update van de huidige stand van zaken! Op naar een mooie afsluiting van de winterse transferwindow, met hopelijk nog een verassing! Een persoonlijke afweging. Gelet op de belangstelling van Lyon in Benzema, en er daardoor vanuit gaande dat ze Danjuma laten varen. Hoe groot acht jij de kans dat ze in de laatste dagen in het Maasgebouw teruggrijpen naar het oude recept en toch een wilde last minute poging wagen voor Danjuma?
@FeyenoordTM

Dus Rodriguez kunnen we wel zo goed als zeker vergeten?
Jammer, dat leek me wel een leuk pareltje voor de toekomst waar je flink op had kunnen verdienen
Zo jammer. We hebben echt een kwaliteitsinjectie nodig op de vleugels. Zowel voor als achter in! En dan hebben we het maar niet over de centrumspits... ik ben nog niet overtuigd van onze Japanse vriend!. Maar laten we hem nog even de tijd geven! Maar nu zie je dat Santi het even niet heeft en je kan hem niet wisselen!?
Dit zag je al.mijlenver aankomen , feyenoord geïnteresseerd in meerdere spelers, maar aan het einde van deze window zit je nog steeds met dezelfde middelmatige selectie , met mondjesmaat een uitschieter. Het zal een prestatie van wereldformaat zijn als je ûberhaupt al de 2e plek weet te behouden....van de zomer dient er echt zwaar doorgeselcteerd te worden en afscheid genomen te worden van de onnodige ballast zodat de scouting zonder inmenging van slot gerichte aankopen kan doen!!
Hoe kom je er nou bij dat de scouting zijn werk nu niet goed zou kunnen doen dan? Ben je erbij geweest dat Slot en/of Te Kloese de scouting buiten werking hebben gezet of zo? Dat Ru**er dat zegt betekent nog niet dat het ook zo is. Die mag Slot en Te Kloese gewoon niet dus dan krijg je dat afgeven op die mensen terwijl ze Feyenoord er gewoon bovenop geholpen hebben. Vreemd.
Nee, we plaatsen er voor de lol een 🎖️ medaille bij? #domheid
@FeyenoordTM wordt er ook gekeken naar buitenspelers binnen de eredivisie?
Ja ik vindt die Dirouech van Excelsior wel een leuke speler.
Is pas 21 jaar,snel en heeft een passeeractie.

Zal nooit zo heel duur zijn en niet zo'n absurd hoog salaris eisen.
Zit volgens mij nog genoeg rek en potentie in die jongen
Op dit moment dus even een impasse. Helaas is het halen van een Uruguayaans talent nog geen gesneden koek voor Feyenoord, mede door de hoge bedragen afgelopen zomer aan spelers die (buiten scouting) teveel lijken te hebben gekost.
Dilrosun verkopen lijkt niet te gaan gebeuren en Minteh zal weldra terugkeren, waardoor de urgentie voor nu vervalt en deze jongen komende zomer mogelijk nog duurder is.

Williams zou mooi zijn, zeker zodat Luts in het centrum kan spelen ten faveure van Trauner, zonder dat we er op rechtsback op achteruitgaan. Een betaalbare koopoptie lijkt me echter een utopie.
@FeyenoordTM is er ook een kans dat neco Williams eerder komt dan dat die spelers van forrest terugkomen van de Afrika cup?
Ik snap het verhaal van geen geld niet zo heel goed, hebben we dan de jongens die afgelopen zomer zijn vertrokken dan voor niks weg gedaan? En het CL geld? een bijzonder verhaal in ieder geval.
https://1908.nl/artikelen/feyenoord-kan-het-weer-op-eigen-kracht-denk-niet-dat-we-buitenlandse-geldschieters-nog-nodig-hebben
Ik vind het ook vreemd. Andere jaren kon het, toen we echt wat nodig hadden, blijkbaar wel zonder geld.

Maar goed, ergens ook wel een goed iets dat we niet meer de hand op houden bij externe partijen.
Contracten van onze beste spelers zijn verlengd. Ivanusec was niet goedkoop en ook Ueda niet. Daarnaast gaat natuurlijk niet 100% van een transfersom naar de club, maar wordt er ook een groot deel afgestaan aan zaakwaarnemers etc.

Ook is Feyenoord nog niet in staat om al het geld dat ze hebben te investeren in nieuwe spelers, maar gaat er ook geld naar faciliteiten en naar de spaarrekening.

Geld kan maar één keer uitgegeven worden en gezien ons verleden is het niet verstandig om klakkeloos al ons geld te investeren in spelers, zonder reserves op de spaarrekening over te houden.
En, getuige onderstaande link van Transfermarkt, hebben we ook niet echt een heel gezonde transferbalans:

https://www.transfermarkt.nl/feyenoord-rotterdam/transfers/verein/234
Transferbalans wordt boekhoudkundig toch berekend dmv verkopen tegenover afschrijvingen aankoopbedragen. Volgensde TM-balans hadden we 22/23 een "winst" van 31 mln.
Salarissen en voor weinig verkopen dan krijg je dit.