Primeur Bevestigd
Luciano Rodríguez | Bron foto: @Uruguay op Twitter / X.com

@Uruguay [X.com / Twitter]

Transfers

Rodríguez en Feyenoord? Dit is hoe het zit

FeyenoordTM

Donderdagavond kwam vanuit Zuid-Amerika de eerste berichtgeving rond Luciano Rodríguez en Feyenoord naar buiten. Journalist Germán García Grova van TyC Sports maakte melding van een Rotterdamse aanbieding, maar de vork blijkt bij navraag anders in de steel te zitten.

Hoewel er vanuit Zuid-Amerika werd gesuggereerd dat Feyenoord een eerste aanbieding van tien miljoen euro vast en vier miljoen euro aan variabelen zou hebben ingediend, blijkt er na het inwinnen van informatie bij Feyenoord nog helemaal geen formele aanbieding ingediend te zijn.

"Er is enkel informeel afgetast om te kijken wat er mogelijk is", klinkt het vanuit De Kuip. Buiten kijf staat dat Feyenoord enorm gecharmeerd is van de aanvaller, maar er loopt momenteel géén concrete beweging tussen de Rotterdamse club en het Uruguayaanse Liverpool FC.

Die beweging zou nog wel deze winter kunnen volgen, maar idealiter verkoopt Feyenoord eerst. Javairô Dilrosun genoot deze window concrete belangstelling van Serie A clubs Lecce en Hellas Verona, maar Feyenoord raakte vooralsnog niet overtuigd van de Italiaanse aanbiedingen. Hellas is inmiddels doorgeschakeld naar Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en lijkt beet te hebben.

De Rotterdamse club ziet in Rodríguez een veelzijdige aanvaller die zowel in de spits als op rechtsbuiten uit de voeten kan: uitgerekend op die posities worden met spits Ayase Ueda (Japan) en vleugelspeler Yankuba Minteh (Gambia) twee spelers gemist door internationale verplichtingen.

Rodríguez geldt voor Feyenoord momenteel als top optie, wat inhoudt dat Feyenoord de speler graag zou willen binden — maar Feyenoord heeft momenteel niet de financiële middelen om toe te slaan. De club moet voor Rodríguez concurreren met clubs als River Plate en Atlético Madrid.

Daarbuiten wordt ook niet verwacht dat Feyenoord meer dan tachtig procent op zijn transferrechten krijgt. Of Feyenoord zich nog wel concreet gaat melden voor Rodríguez is afwachten, maar vrijwel iedereen op transfertechnisch gebied binnen Feyenoord is overtuigd van zijn kwaliteiten. 

Kortom: Feyenoord en Rodríguez betreft belangstelling, maar concreet is het niet. Feyenoord heeft belangstelling voor meer dan driehonderd spelers, maar is momenteel maar voor één speler concreet: Neco Williams van Nottingham Forest. Lees hier meer over de laatste stand van zaken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Dure dooie mus. Als je echt mee wilt doen op een hoger niveau kom je wel bij deze prijskaartjes terecht.
Is er nog een btj hoop op deze knul of neco of wat anders @FeyenoordTM
Klopt het dat er wat gaande is met Timber en Fullham?
Was toch ook te mooi om waar te zijn...
@FeyenoordTM weet jij hoe de stage van Taryck Tahoe is bevallen? Werd gezien als groot talent toch?
Heb het antwoord, er komt deze week een update in de vorm van een artikel
Snelheid van handelen en een heldere visie zijn ontzettend belangrijk voor het aankoop en verkoop beleid.

Ik deel de mening van @FeyenoordTM grotendeels

- de snelheid van handelen m.b.t. doorselecteren van spelers die het niveau niet halen is te laag (zie Ali, Dilrosun, Walemark). Sneller doorwisselen.
- de heldere visie ontbreekt soms m.b.t. contractverlengingen van spelers waarvan je weet dat ze het toekomstig na te streven niveau niet meer gaan halen (Trauner)
- de heldere visie mbt aankopen ontbreekt soms (Zerrouki, Nieuwkoop, Lingr). Meer sturen op echt talent, waardecreatie en anders jeugd. Niet op opvulling en voorkeur van trainer.

Wat wel goed gaat:
- Heldere visie wordt vertaald door scouting in goede targets (Hancko, vele berichten op dit platform)
- Koopjesjagen a la Wieffer en Aursnes (van den belt, Beelen). Je moet accepteren dat daar slechts x % van slaagt.
- Nederlandse roots. Je wil sowieso een aantal jongens uit de eigen jeugd dan wel Nederlandse cultuur (Timber, Hartman, Geertruida, Bijlow, Stengs?)
- Gebruikmaken van bestaande netwerken en Spaanstalige connecties van DtK (Gimenez)

Al met al, de basis is goed maar het mag een tandje scherper en strakker wil je er echt alles uithalen.
Gimenez komt uit de scouting, niet uit Te Kloese. Wat ik heb begrepen is zijn komst grotendeels te danken aan Mischa Jansen, die opgeleid is door meesterscout Piet de Visser
Lees net op livescore dat Westham united Gimenez deze maand wil halen.
Dat is ons eigen nieuws van afgelopen zomer, wat deze maand door Engelse media gerecycled is:

https://1908.nl/artikelen/whu-aast-op-gimenez
Jouw commentaar over de laatste maanden beluisterend:

Aankopen waarvan een scoutingadvies de basis is, zijn flink meer succesvol gebleken dan aankopen waar de basis een netwerk van een werknemer van Feyenoord zijn (TD, Trainer, etc).

Als dat uit de analyse van de resultaten komt, dan zou je dat als club in een vast proces moeten gieten en daar niet vanaf moeten wijken of in ieder geval niet zonder positief scoutingadvies willen handelen.

Dan begrijp ik jouw soms kritische houding wel wanneer de bocht wordt afgesneden wanneer DtK en AS samen besluiten om speler X te halen.
We moeten waakzaam zijn. Bij Feyenoord klotst het geld nog altijd niet tegen de plinten. Voor er miljoenen uitgegeven worden, moeten er uitgebreide analyses op losgeslagen worden. Momenteel is dat niet het geval. En daar kunnen we in de toekomst van de club nog wel eens, opnieuw, lang last van houden indien dat totaal verkeerd uitpakt.
FeyenoordTM: Die Tillman van PSV kan er ook geen drol van, zo roepen azijnzeikende PSVsupporters na vandaag. Zou hij uit het tandem Bosch/Steward voortkomen of toch uit hun scouting?

Ik post dit omdat ik het zo’n gezeur vindt dat je steeds over het passeren van de scouting door Slot en Kroeze begint.
Wie is Kroeze?

Tillman is een naar voren gekomen optie bij PSV uit de scouting
Wat een flauwe reactie.

Ik vind dat je mooi werk levert en een prachtige site hebt gebouwd. Ik ben een vd trouwste bezoekers hier en neem het vrijwel altijd voor je op. Maar dat steeds weer hakken op Slot en te , die fantastisch werk hebben gedaan, omdat zij de scouting zouden overrulen irriteert me erg.
Wat mij vooral verbaasd als je dan toch kijkt naar spelers met Nederlandse roots. Ik hoor de laatste tijd namen voorbij kom die een internationale transfer maken waar ik nog nooit van heb gehoord maar wel naar grote competities gaan.

Hoe kan het dat wij die pareltjes niet op Nederlandse velden hebben gezien. Ik heb het niet over koopjes maar gewoon bedragen van miljoenen
Als je ziet wat Feyenoord de laatste 3 jaar heeft opgehaald aan geld en er nog zo weinig te besteden is, is het een wonder dat de club nog bestaat. Hoe bar en boos moet de financiele status de laatste decennia wel niet geweest zijn.
Feyenoord had veel schulden
Corona jaar
Vvf aandelen die ze in delen terug kopen
En als Feyenoord zeg maar 50 miljoen ophaalt door transfers houd de club 70 a 75 procent netto over
En ze hebben te maken met het salaris huis
ik begrijp niet dat je gaat informeren als er toch niks te besteden is
Tussen “Niks te besteden” en meet dan 10 miljoen zit wel een heel verschil he?
Er komt een nieuw seizoen aan
Dilrosun kan verkocht worden
Zou het geen gekke aankoop vinden maarja zal wel gezien worden als bord op schoot.
Volgens mij is hij ouder dan wordt verondersteld
Een aparte aan bovenstaand stuk.
Feyenoord heeft het geld niet.
Volgens mij wel. Om te beginnen omdat je de transfersom nooit in 1x betaald en boekhoudkundig afschrijft.

Of je daarmee bijvoorbeeld je salarisbudget overschrijdt dat kan prima
Daarnaast kun je een risico nemen aangezien Hancko, Hartman, Geert, Wieffer of Gimenez echt wel voor 30m weggaat
Tot medio februari krijgen we Twente, PSV, AZ (2x) en AS Roma. Benieuwd hoe we ons staande houden.
FeyenoordZwervers4Life! We hebben nooit geen geld.
Feyenoord TM super tof hoe je ons op de hoogte houd👌
Zie vaak heel veel negatieve reacties op nieuws dat je brengt.
Negatief zijn we allemaal wel eens, maar je verdient beter
Ik hou me vast aan jouw informatie
En een ding staat voorop we hopen het beste voor Feyenoord
Bedankt voor je info en reacties 👍👍👍
Allelujah Amen…
De Heer zij met u…
Wij buigen nederig ons hoofd…
Hellas Verona nu ook al de rechtsbuiten van Fortuna gehaald. Dilrosun gaat dus deze transfer niet maken en kunnen we Rodriguez voor nu vergeten.
Ben bang van wel neco williams halen en het beste van maken wij als supporters kunen niet meer doen.
Sorry kameraden ( ook de engelsen op deze site) mijn gevoel zegt, zeker met geen concrete belangstelling en financiële voorstellen voor deze 2 targets, dat ze niet gaan komen.
Rodriguez waarschijnlijk niet. Maar op Williams
heb ik nog wel hoop hoor.
@FeyenoordTM Betekent het feit dat noslin voor 3M naar Hellas gaat dat feyenoord ook minimaal dat bedrag aangeboden heeft gekregen voor Dilrosun? Of was dat bedrag lager?
Ik wilde net een vergelijkbare vraag stellen.
Deze vraag hadden we allemaal willen stellen…
Betekent dit dat de komst van Noslin ervoor zorgt dat Dilrosun niet naar Hellas vertrekt en dat die Uruguayaan waarschijnlijk daardoor dus niet kan komen?
Met die Uruguayaan bedoelde ik dat hij waarschijnlijk niet komt omdat er geen geld is en Dilrosun volgensmij heel wat in het laatje moest brengen.
Op dit moment speelt er gewoon niks rond rechtsbuitens bij Feyenoord
Denk jij dat als Feyenoord wel concreet wordt voor rodriguez dit echt gelijk een versterking is? Of gaat hij een half jaartje moeten rijpen?
Rodríguez is een topper, ik hou wel van dit soort aanvallers
Dat had ik inderdaad door. Maar in hoeverre is de kans dat Feyenoord zich nog voor hem gaat melden nog aanwezig? Want je zei dat bij de verkoop van Dilrosun nog een onderdeel uitmaakte van de kans dat we gingen melden. Maar dat is nu volgensmij stukgelopen. Al met al is het duidelijk dat het in de zomer zo zwaar verpest is met uitgaven dat we nu bewijs van spreken in de crisis zitten dat we geen bijzondere kansjes meer kunnen pakken.
I have one problem.
Feyenoord buys and 9 out of 10 players always 'need time, need to get used to the intensity, need this and that'. Another club buys someone and he plays in 3 days. Example Ivanusec. He has played everything in Croatia, he is not 19 years old, and Slot talks as if he has never played at the highest level. It always makes me curious as to why that is. There is always a 'but'. Always, with every player. Literally with everyone.
I see what you mean i think he says it because he is afraid to get things backfired at him. So he kinda protect himself with this strategy.
With all due respect, but Slot with this kind of talk makes Feyenoord some kind of 'special club'. I'm a Feyenoord supporter, but it makes me laugh.
Timber last season was absolutely not impressive. This year he is one of the best we've got. Gimenez wasn't in first squad a year ago, same as Wieffer. Last year, we kept on changing our wingers too.
Feyenoord plays high intensity and high pressure which and needs to pass the ball around fast around the 16m of the opposing team. Since the opposing eleven will always try to play in a compact fashion this will mean you a. Have to be a quick and precise passer and b. Have to recover the ball quickly because there’s always a lot of space when Feyenoord’s defenders play close to the opposite’s half. I think 9/10 is a wrong presumption. When we look at Szymanski, Dessers, Danilo, Lopez, Hancko, Trauner, Stengs, Nieuwkoop, Minteh and Timber: they all received a starting status at the start of their career’s at Feyenoord. Some kept that position some proved to have adjusting problems quoting the hi-intensity play themselves. Some got injuries. Some proved to be less value at the moment than other players. Aursnes, Wieffer, Senesi, Sinisterra, Ginenez proved to be be excellent starting eleven players once they picked up the pace. More and more fans are looking for a Slot exit and looking to blame PSV dominance on Slot’s performance. I’m not saying he’s faultless but these same supporters will later admit when he’s gone that he was one of the best things that ever happened to us, including Arnesen and Te Kloese. 9/10 do the math please.
If we finally use the scouting again, the players we get will directly fit in. We are scouting on 'high intensity, dynamic players' — but we bought other options instead in the summer of 2023
I don't agree. New players usually are young and come from smaller clubs then Feyenoord who indeed play with less intensity. It's pretty normal that players often need time to adjust. Second: there are players like Hancko and Trauner who are instantly a reinforcement of the team. Its not a coincidence that these are players with considerable experience. They usually need less time to adjust. Third: look how a lot of players have developed at Feyenoord. Players like Wieffer, Hartman, Gimenez etc have become much better players. Last: what do (former) players and staff of Feyenoord and previously AZ say about Slot and his methods? Most are very enthusiastic. I have no doubt Slot is a topcoach.
@FeyenoordTM hoe kijkt slot en dennis te kloese naar deze vooruitgang (als je het zo mag noemen) van de transfers. Nemen ze verantwoordelijkheid of denken ze dat ze goed gehandeld hebben.
Je kon op voorhand al op je klompen aanvoelen , dat neco Williams en Rodriguez beide niet gaan komen : geen ruimte in salaris huis omdat dilorsun / jahanbaksh niet wordt verkocht en omdat je moet shoppen met een lege knip omdat er enkele spelers zijn aangetrokken afgelopen zomer die niet renderen zoals verwacht. Aan het einde vd winterwindow dus geen directe versterkingen en reëel gezien kansloos in de beker tegen psv , roma ook een loodzware dobber en een 2e plek behouden gaat ook geen appeltje eitje worden@!
Correct, Correct en Correct jammer genoeg maar ik hoop dat we het fout hebben maar ik denk het niet.
Behalve van williams dan iet te snel gelezen en van rodriguez is afwachten😅🤐
Dan heb je het niet goed gevolgd, want we zijn nog altijd vol in de strijd voor Williams
Alleen zijn we nog niet concreet toch,maar gaan we dat worden dat is de vraag...
Heb je überhaupt wel gelezen? Er staat letterlijk in het artikel dat we concreet zijn voor Williams.
Hebben we meer dan 3 miljoen gevraagd voor Dilrosun?
Wat dat betreft ging het met Dick Advocaat en Cor Pot een stuk beter en dan heb ik het nog niet eens over Jan Jonge als directeur............. Worden snel verwend hè.
Mooi weer supporters Frans … ook een gevolg van succes dus feitelijk een goed teken. We moeten alleen het gezeur aanhoren. Met de tijd zullen zij zien dat we in een erg goede periode zitten
Hoezo geen middelen? Snap dat niet. Dit jaar weer hoop verdient. Er gaan spelers verkocht worden en cl moet gewoon lukken maar zelfs zonder en dit jaar en de verkopen is er gewoon geld. Punt!
Onzin met je punt! Jij hebt totaal geen inzicht in de financiën. Nooit meer terug naar de tijd dat we onverantwoord geld over de balk smeten.
Het is niet onverantwoord als je weet dat er zeker wat binnenkomt he slimmerd….
Laten we het gewoon overlaten aan de professionals binnen de club, dat zijn de echte slimmerds.
Je kan geen spelers kopen via Klarna
Als er geen geld is is er geen geld. Wat snap je daar niet aan? Ieder euro die er vd zomer is verdiend, is al uitgegeven. Wat een hoop dom gelul zeg...
Ook dat is niet waar. Rekensom heeft oom hier gestaan. Ik zeg niet dat er 40 miljoen is maar er is heus gewoon geld na 2 positieve jaren. En ja verleden nooit dus die schulden daarmee deels weggewerkt.
Of ze houden bv al geld achter om goldman uit te kopen dan snap ik t….
Iedereen binnen Feyenoord is overtuigd van deze speler maar we zijn niet concreet omdat we de financiële middelen (nog) niet.
Lijkt een beetje op leuk winkelen met een lege portemonnee......helaas
Jammer, want volgens de kenners is dit buitencategorie. Hopen dat Dilrosun toch nog wordt verkocht en dat de financiële slagkracht vergroot. Voor Rodriguez ook een goede kans op veel speeltijd en een geode basis voor een transfer naar een Europese sub/topclub.
We blijven hopen....
Wanneer je echt iemand wilt hebben, dan wordt je automatisch toch ook concreet? Vind het een beetje een apart verhaal van je FeyenoordTM. Kan niet zeggen , dat je niet je best doet, maar je kan het voortaan maar beter melden wanneer er well echt onderhandeld word. Want we zijn weer blij gemaakt met een dooie mus. En het is vreselijk dat we het nog een half jaar met de huidige vleugelaanvallers die nog geen lantarenpaal voorbij komen moeten doen
Concreet worden zonder geld gaat moeilijk. Bovendien: het nieuws werd niet door 1908.nl gebracht, maar door een Zuid-Amerikaanse journalist. Lezen blijft lastig voor velen?
En dan toch proberen,waarom dan...
Wat is er geprobeerd dan?

Jij hebt iig niet proberen te lezen....
Dan blijf je toch lekker weg van deze site? Lees voortaan ad sport, dan weet je wie er echt is gekomen.
Ik mis eerlijk gezegd de tijd waar er pas iets naar buiten kwam over een speler wanneer die daadwerkelijk binnen is. Ik snap wel hoe t werkt maar is best irritant om 20 berichten te lezen over een speler alleen om bij bericht 21 te lezen dat ie toch niet komt
Dan vergaar je je informatie niet bij de juiste websites
Nee ik snap echt wel hoe het werkt hoor ik waardeer ook alle informatie op deze site. Ik spreek puur vanuit t perspectief van de ongeduldige ‘wil gewoon alleen lezen dat de speler binnen is’ supporter. Maar keep up the good work sowieso. Its appreciated
Zou gelijk de hoogste inkomende transfer ooit zijn. En dat voor een nog niet bewezen pannekoeken Bakker uit Uruguay - yep right 😂
Bij veel genoemde namen is Feyenoord niet concreet. Ze tasten voorzichtig af wat mogelijk is. Persoonlijk stel ik het altijd zeer op prijs als mijn vriendin mij voorzichtig betast….
Wij schrijven in elk artikel wat wel en niet concreet is. Bovendien, bij PRIMEUR/BREAKING artikelen (in de Tweet) willen we bij 1908.nl altijd hebben dat Feyenoord inkomend concreet is, of een andere partij concreet is voor een speler van ons.

Deze window pas een paar dingen met PRIMEUR of BREAKING gebracht:

- Mulugeta / Feyenoord --> Done, signed, sealed ✅
- Contractverlenging Giersthove --> Done, signed, sealed ✅
- Luc Netten / Feyenoord --> Done, signed, sealed ✅
- Verlenging Milambo --> Done, signed, sealed ✅
- Van den Belt en Excelsior / Fortuna / Vitesse --> speler wil bij Feyenoord blijven ❌
- Dilrosun / Lecce --> kon geen vaste som voor neergelegd worden ❌
- Dilrosun / Hellas --> aanbieding werd afgedaan als 'niet serieus' ❌
- Gil / Feyenoord --> konden niet neerleggen wat Tottenham verlangt ❌
- Williams / Feyenoord --> Spel is op de wagen; Nottingham heeft aanbieding in beraad ⏳
- Rodríguez / Feyenoord --> speler die we 100% willen, maar is enkel 'informeel aftasten' tot zo ver ❓

Alle overige shit die je elders leest? Geruchten, clickbait, verzinsels. Gaan wij bij 1908.nl niet in mee, hooguit in de vorm van transferchecks.

Kortom: 1908.nl zit weer overal bovenop, ook deze window. Ik weet niet zo goed wat er nog beter kan. We schrijven wat er speelt, waar de gebreken van een deal liggen maar ook wanneer alles rond komt. Ik denk dat het prima gaat. Als mensen hun onvrede willen uiten, zijn ze hier aan het verkeerde adres.
Ik heb even een andere vraag.

Hoe staat die Michele Santoni er op binnen Feyenoord?

Stel dat Slot komende zomer vertrekt, zou dat mijns inziens een naam zijn om in de gaten te houden.
@FeyenoordTM je gaf aan in een reactie dat je het nog best ziet gebeuren deze deal? Waar basser je dit op aangezien we niet voldoende middelen hebben.?
Omdat Rodríguez dé te halen optie is voor RW en ST, waar nu Minteh en Ueda ontbreken. Er zit gigantisch veel rek in en alle transferbetrokkenen zijn overtuigd van deze Uruguayaan. Concreet, dat is het nog niet - maar dat kan wel volgen. Nog 12 dagen te gaan, deze window. Idealiter moet er alleen eerst geld binnenstromen.
Met transfer van Dilrosun neem ik aan maar Hellas heeft pijlen op noslin? Dus in dat opzicht is de kans erg klein dat dit gaat gebeuren..?

Maar zit er graag naast daar niet van.
Stel dat t lukt, moet hij oa op werkvergunning etc wachten. Ben je zo 2 wk verder. Is de rest al terug minteh zeker die is eind vd week al terug beide duels al verloren
Feuenoord TM. Of gewoon doen en een (verantwoord) risico nemen. Ik denk aan grote uitgaande transfers deze zomer en zeer wrs deelname CL. Bovendien, ik heb het volste vertrouwen in de scouting.
Waarom er nog steeds geen geld is snap ik niet, laat het bestuur van de Stadion bv lekker zelf voor hun puinhoop opdraaien en investeer gewoon in je selectie, de concurrentie doet dat ook ,dus zo blijf je structureel achter de feiten aanlopen.
Omdat kmd zomer alle oude leningen moeten worden terugbetaald zoals Premie effecten duizenden suppirters krijgen hun lening terug na 25 jaar.
@FeyenoordTM Wanneer een studio feyenoord of een X space?
Zit een beetje omhoog qua tijd, waardoor X (space) beter uitkomt dan een hele podcast opnemen, editen etc. Wellicht morgenavond.
@FeyenoordTM is er nog ren kans dat we middelmaat spelers als Alireza, nieuwkoop, vd belt gaan verkopen?
Ik krijg een déjà vu naar afgelopen zomer.
De meest mooie exotische namen passeerden de revue, spelers die je significant sterker maken, uiteindelijk kwam er veelal Nederlandstalig middelmaat en oude bekenden van Slot die het team juist verzwakten.

Gaan we dat nu weer beleven? Geil gemaakt worden met Rodriguez om vervolgens genoegen te nemen met een oud AZ speler of de zoon van een goede vriend van Slot?
Rodriguez is gewoon een 100% kloppende naam, Feyenoord wil hem echt wel. Alleen we zijn niet concreet.
Net als met Nino, ook verkloot uiteindelijk
Doordat Geertruida / Leipzig afketste, ja. Anders stond Nino 100% op de stoep in Rotterdam.
Beetje risico moeten nemen en hem alsnog halen, had veel problemen gescheeld en hoeveel duurder was het als Nieuwkoop?
Ik zeg ook niet dat het niet klopt. Mijn angst is meer dat Slot deze transfer blokkeert om uiteindelijk een gewenste naam van zijn verlanglijstje binnen te halen.

Naar mijn info was het ook Slot die een stokje stak voor de komst van Gnonto, Chávez en Nino.
@FeyenoordTM

Hoe kijkt Feyenoord naar de aankopen van dit seizoen? Valt het tegen of is er geduld?
Had niet anders verwacht eerlijk gezegd. En zeker geen rekening mee gehouden.
Meer dan 300 spelers... Meine Gute!!!
Scouting van de club is echt wel in orde, maar wat wordt er mee gedaan.. Welke puzzelstukjes haal je.. Hoe klankbord je.. In welk momentum van de markt..

De structuur lijkt soms een beetje zoek, hoop als supporter dat dat heel snel weer wordt opgepakt zodat de Trauner's, Wieffer's, Gimenez', Sinisterra's, Aursnes', Hancko's en Szymański's vanzelf weer gehaald en verder ontwikkeld kunnen worden bij deze mooie club!
Dat zeg ik ook maar wordt gelijk afgebrand ik heb deze site meegemaakt bij het begin. Heb heel het proces gezien en welke spelers slot toen wilde halen kan ik beter achter wegen laten. Maar ik hoop gewoon dat we terug gaan naar het oude recept.
@FeyenoordTM Weet jij hoe Feyenoord zich verhoudt tot River, Vasco en Atlético? Voorkeur van speler, middelen etc.
Vasco is niet serieus, Atlético kan hem alles bieden behalve een basisplaats en River kan héél goed concurreren met Feyenoord als je het hebt over:
- voor prijzen spelen
- basissplek
- salaris
Nee maar er is nier veel geld dus hij zal wel naar een andere club gaan
Conclusie naar aanleiding van het Nino verhaal, vertoont nogal gelijkenis namelijk
Kans is dus klein dat deze jongen naar Feyenoord komt.
Eerst maar eens concreet worden. Ik denk dat er nog best een kans is.
Las dat Hellas al rond was met Noslin van Fortuna.
Ze zijn dus wel 'bezig' geweest met Rodríguez, maar zeker niet concreet. Er is informeel afgetast. Rodríguez geldt als topoptie, maar Feyenoord zit qua transferbudgetten een beetje in zwaar weer nadat er enorme risico's zijn gelopen.
Dat laatste klinkt bekend in de oren.
@FeyenoordTM hoe kunnen we niet overtuigd raken van het bod op Dilrosun. Liever kwijt dan rijk. Zijn we ook gelijk van een dik salaris af.

Is er verder nog kans dat middelmaat als Alireza, nieuwkoop, vd belt vertrekt?
Het werd intern afgedaan als 'niet serieus'
Maar voor Noslin is drie miljoen betaald volgens de berichten, wat vragen wij dan voor Dilrosun
Dat klinkt als een echo vanaf medio jaren ‘70 tot op de dag van vandaag.
Inderdaad. Nadat Happel en Brox weggingen is de misére minus enkele oplevingen begonnen. Dieptepunt waren eind jaren 70 en in de jaren 80. Iedereen
kon elkaar toentertijd een handje geven. Zo stil was het op de tribune. Echter, nu ben ik toch heel positief. Komt goed. Let naar op😅
Salarisplafond overschrijden, veel (onnodige) contractverlengingen & het niet gebruik maken van analyses vanuit de scouting voor aanwinsten daterend uit de zomer van 2023. Er werden miljoenen uitgegeven aan spelers als Zerrouki, Ueda, Nieuwkoop en in mindere mate ook Lamprou, Beelen, Van Sas, etc. — zonder er enige rapporten van deskundigen op na te slaan. Misschien had dat anders gemoeten, want het geld klotst bij Feyenoord nog altijd niet tegen de plinten. En dat gaat op deze manier ook niet veranderen, denk ik zo.
Salaris plafond overdchrijden is wel een groot risico ja. Bedoel je dan salarisplafond per speler of het totale plafond. En word er ook een beetje over gesproken over met hoeveel dan?
Maar ik vond de verleningen juist wel erg sterk, welke vind jij onnodig dan?
Maar waar ik wel benieuwd naar ben is een zerrouki, die wilde ze in de winter al hebben maar is pas in de zomer gehaald, zelfde voor van de belt bijvoorbeeld. Zijn daar nooit rapporten van deskundige op na geslagen dan in al die tijd?
Weet niet wat een van de belt en beelen precies hebben gekost en je jaarlijks kosten maar het lijkt mij dat die niet superduur waren, dan vind ik dat geen hele gekke transfers. Ook met het oog dat als je de komende jaren in de CL wilt deelnemen je ook nederlands opgeleide spelers wilt hebben van 21+. Daarom snap ik een lamprou transfer wel, die is natuurlijk ook nog feyenoord opgeleid. Maar daar telt hetzelfde voor. Geen idee wat die kost, maar leek mij dat dat wel meeviel.
Totaalplafond

Bijvoorbeeld de verlenging van Trauner

Complete scouting zei, geloof ik: "Zerrouki, leuke speler, maar niet voor dergelijke bedragen. Dit, dit en dit zijn de alternatieven en daar zit meer ontwikkeling en restwaarde in"
Oke dat van Zerrouki klinkt niet heel goed nee, maar houden die scouts ook rekening met de samenstelling van de A-lijst voor de CL. Er moesten wel gewoon nederlands en feyenoord opgeleide spelers gehaals worden, anders waren ze serieus in de problemen gekomen met de inschrijf plekken en zo niet dit jaar dan het jaar rrop wel.
Feyenoord heeft nu 14 spelers op de A-lijst die (nog) niet onder zelf of nederlands opgeleid vallen. 6 nederlands opgeleid en 5 feyenoord opgeleid.
Haal je bijvoorbeeld stengs, zerrouki, lamprou, van der sas en niewkoop niet. Dan zat je op 13 buitenland, 4 nederland, 3 feyenoord. Dan zou je dus max 4 buitenlandse spelers kunnen halen en dan zit je A-lijst vol. Dat gaat je gigantische problemen opleveren in de toekomst. Als bijow, geertruida of hartman dan vertrekt dan kan je daar alleen spelers die van hun 15 tot 21, 3 jaar bij feyenoord heeft gespeeld. Wil je een buitenlandse of nederlands opgeleide speler voor halen dan moeten er eerst ook weer buitenlandse spelers uit de selectie. Zelfde als een wieffer of een timber vertrekt, dan kan je er alleen nederlands opgeleidde spelers voor halen.
Nu is er tenminste nog ruimte voor buitenlandse spelers mocht iemand vertrekken. En nee dat betekend niet dat elke keuze goed is geweest. Een nieuwkoop valt nogsteeds heel erg tegen. Maar dit zijn wel dingen waar ook rekening mee gehouden moet worden en waar scouts misschien niet of minder mee bezig zijn.
Als dit niet lukt, zullen ze dan nog wel een buitenspeler kunnen huren?
Ja, maar dan moet je al weer best wat concessies doen als club in je salaris- en transferbudgetten.
Dankje slot en te kloese heel jammer had slot heel hoog zitten maar dit was al verdoemd om mis te gaan. Juist waarneer we een beetje geld hebben gelijk weer risico's nemen dat zal ik nooit begrijpen. (oja kijken hoeveel dislikes ik krijg hiervoor🤣🤣🤣🤣)
Dan maar hopen dat de deal van Dilrosun snel rond komt.