hendriks

VK Sportphoto

Nieuws

Hendriks kijkt uit naar zondag: "Feyenoord zit in mijn hart"

Karst

Feyenoord-huurling Ramon Hendriks is dit seizoen actief bij Vitesse, maar staat aanstaande zondag met zijn ploeg tegenover Feyenoord. De huurling zet voor even alle sentiment opzij. "Feyenoord zit in mijn hart, maar ik ben een prof. Ik wil echt héél graag winnen."

Zondag in de Gelredome wil Ramon Hendriks zichzelf bewijzen aan Vitesse, de club die hem huurt. Maar vooral aan Feyenoord, de club die hem verhuurt aan de Arnhemse eredivisionist. "Dit is voor mij een bijzondere wedstrijd. Feyenoord zit in mijn hart en ik koester Het Legioen. Ik kijk alle wedstrijden en leef met de club mee. Maar ik ben een prof. Ik geef alles voor Vitesse. Ik wil echt héél graag winnen", vertelt Ramon Hendriks aan De Gelderlander.

In de jeugd van Feyenoord speelde Hendriks nog samen met onder andere Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida. Ook tijdens de voorbereiding op dit seizoen draaide Hendriks nog volle bak mee met de Rotterdammers. Maar aanstaande zondag zijn het zijn tegenstanders. "Er zijn alleen beleefdheden uitgewisseld. Hartman heeft mij succes gewenst en ik hem ook."

Vitesse bungelt in de onderste regionen van de eredivisie, maar nieuwe trainer Edward Sturing lijkt grip op de ploeg te krijgen. "Ik ben verdediger, dat is mijn vak. De nul houden geeft een bepaald gevoel van macht. Zeker als je meermaals een goede ingreep hebt. In de eerste seizoenshelft lag de foutenlast te hoog. Dat was wennen. Bij Feyenoord kreeg ik niet zoveel goals tegen. Gelukkig staan we nu defensief beter, want we moeten in inhaalslag maken."

Na een moeizaam begin vindt Hendriks zijn vorm en ritme. Feyenoord volgt zijn ontwikkeling intensief, maar zijn niet de enige. Vitesse, dat een koopoptie heeft, doen dat ook, maar er is ook belangstelling uit Duitsland voor de verdediger. "Ik ben helemaal niet met komende zomer bezig”, zegt Hendriks. "Op dit moment gaat het om Vitesse. We horen niet op de zeventiende plek in de eredivisie thuis. Ik merk wel dat ik dit seizoen fitter en beter ben geworden. Door een kruisbandblessure lag ik er een jaar uit. Bij Vitesse ben ik weer terug. Ik speel alles, voel me goed en heb ritme. Ik had alleen gehoopt dat het sportief beter zou gaan. Dat we hoger zouden staan. Dat is nu dus voor de tweede seizoenshelft.”

Delen

Reacties

Ik zie hem nog wel bij feyenoord in het eerste spelen als hancko verkocht wordt. Is lang sterk snel en heeft het voorseizoen zeker niet slecht gedaan. Denk zelfs dat die blessure hem goed heeft gedaan.