Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Van Hanegem: "Van mij mag hij blijven staan als Trauner weer fit is"

Van de redactie

Willem van Hanegem is zeer te spreken over de ontwikkeling van Thomas Beelen. Volgens de Feyenoord legende mag de 22-jarige verdediger van Feyenoord dan ook gewoon in de basis blijven staan als Gernot Trauner weer fit is. "En dat zegt best veel, want ik vond en vind Trauner een uitstekende speler", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Beelen komt stilletjes omhoog, zoals dat bij Feyenoord eigenlijk altijd zo is. Bij Ajax niet, daar was Kaplan na één wedstrijd al een wereldtopper. Je hoort mij dus ook niet roepen dat Beelen meteen bij Oranje moet, maar hij mag van mij bij Feyenoord best blijven staan als Gernot Trauner weer fit is", vindt 'De Kromme'.

"Wat ik wel opvallend aan zijn loopbaan vind, is dat Art Langeler het bij PEC helemaal niet in hem zag zitten. Hij zette hem terug naar PEC onder 21 jaar. Langeler was toch de man die in Zeist en bij PSV de potentie van jonge talenten moest inschatten. Een paar jaar later speelt Beelen makkelijk mee in de Champions League. Dat is toch gek? Zoals veel mensen bij FC Twente, behalve Evert Bleuming en Theo ten Caat, international Mats Wieffer helemaal niets vonden. Hoe is het in vredesnaam mogelijk?"

De interlandperiode gaat van start en Quinten Timber debuteert in de nationale selectie, al zag Van Hanegem dat hij niet zijn beste wedstrijd speelde zondagmiddag in Heerenveen. "Die heeft hard gewerkt en is ook op alle vlakken beter dan vorig seizoen. Dan blijft het jammer dat hij tegen Heerenveen zo matig speelde. Juist die laatste wedstrijd voor je in Zeist arriveert is een echt visitekaartje. Hij stond niet alleen, ik vond meer Feyenoorders slecht in Friesland."

Delen

Reacties

Willem ziet het weer uitstekend.
van Beelen was niet best tegen Heerenveen, slecht zelfs. Net als Zerrouki en Geertruida.
Als Geertruida eens een beetje vanuit zijn positie bleef voetballen … hoeft Beelen niet zoveel vuil werk op te knappen. Geertruida loopt overal maar bij een tegenaanval vooral uit positie. Verdedigende middenvelder Zerrouki voor de verdediging is ook al geen hulp, wat valt die tegen zeg.