wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hanegem: "Zo makkelijk speelt die gozer"

Van de redactie

Ook Willem van Hanegem zag Feyenoord zondagmiddag gelijkspelen tegen Ajax in De Kuip. De Feyenoord-icoon schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat dit 'puntje' wel eens een hele belangrijke kan gaan zijn.

"Ik snap wel dat de aanhang van Feyenoord erg teleurgesteld is in het resultaat van de Klassieker," begint Van Hanegem. "Er was vooraf goede hoop dat Feyenoord zou winnen, dat had ook gekund, maar uiteindelijk pakt Ajax toch weer een punt. Dan denk je bijna: wanneer dan wel een keertje? En dat puntje kan een belangrijk iets zijn voor Ajax, want Alfred Schreuder voorspelt dat de stijgende lijn er in zit en bovendien komen er voor hen een paar makkelijke wedstrijden aan."

Van Hanegem vervolgd. "Die stijgende lijn zag ik niet in de Kuip, moet ik eerlijk zeggen. Maar Feyenoord moet zondag naar FC Twente en krijgt begin volgende maand PSV op bezoek en dan kan het gaatje straks opeens twee punten zijn, in plaats van de acht punten die het na de Klassieker hadden moeten zijn."

Een gelijkspel is volgens De Kromme een gemiste kans voor de Rotterdammers. "Voor de spanning in de competitie is de 1-1 natuurlijk wel goed. Vijf clubs zijn nu nog meer bij elkaar gekropen. Als Feyenoord naar beneden kijkt, zien ze met AZ, PSV, FC Twente en Ajax vier clubs waar ze echt niet bang voor hoeven te zijn. Ze maken een goede kans op de titel. Maar omdat het zo dicht bij elkaar zit, is een gelijkspel in deze Klassieker wel echt een gemiste kans. Ajax leeft nog. Vandaar die opluchting bij Schreuder."

De spitspositie blijft een punt van discussie in Rotterdam-Zuid. "Die Danilo zal als hij op zondagavond thuis neerploft op de bank toch weleens denken: wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Hij rent maar op volle snelheid tussen die centrale verdedigers en de keeper heen en weer, om ze onder druk te zetten. En te vaak moet hij dat ook nog alleen doen. In balbezit komt hij vervolgens nauwelijks in het stuk voor." 

Santiago Giménez kreeg misschien we de grootste kans van de wedstrijd. "Santiago Giménez schijnt dat rennen niet te kunnen, maar hij is wél gevaarlijk. Hij ging Edson Álvarez in de laatste minuut voorbij alsof die er niet stond, maar de afwerking had beter gemoeten."

Een aantal spelers vielen De Kromme positief op aan de kant van Feyenoord. "Bij Feyenoord vielen Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman op. De laatste vrat eerst die kleine Portugees Conceiçao op en later Dusan Tadic. Wieffer speelde Berghuis uit de wedstrijd. Wieffer gaat er niet meer uit, zo makkelijk speelt die gozer. Als Quinten Timber weer helemaal fit is, zou ik die straks als diepste middenvelder opstellen en dan Szymanski eruit."
 

Delen

Reacties

Goed verhaal van Willem tot aan de laatste 4 woorden. Dan raakt hij de weg volkomen kwijt. Van een linkspoot had ik beter verwacht.
Sterk! Szymanski moet wel gewoon spelen. Timber komt wat mij betreft wel wat tekort om echt een vuist te maken als (lopende) 10. Daar heb ik dan liever Kökcü staan. Szymanski vanaf rechtsbuiten en Paixao linksbuiten als je met Danilo in de spits speelt. Met Giménez in de spits zou ik Szymanski op linksbuiten zetten en Jahanbaksh op rechtsbuiten.

Thomas van den Belt erbij halen als back up op 6 en geen extra buitenspeler halen, voordat je er 1 verkoper of verhuurt.
Willem ziet het als geen ander. Mats Wieffer is een verbeterde versie van Frenkie de Jong en die staat vrij snel in het Nederlands elftal. Geweldige voetballer. Zou Szymanski vervangen komt in topwedstrijden fysiek te kort en is snel geblesseerd. Daar wist Ajax wel raad mee met Klaassen , Taylor , Alvarez en Sanchez en Tadic voorop. En niet te vergeten de scheidsrechter intimideren liefst met 6 man tegelijk. Om zoiets op te lossen moet je gewoon gele kaarten trekken en dan is het snel over.
Ja nog effe de verbeterde versie van de Jong.
de Jong is van een heel ander kaliber en dat is ook niet erg want een middenvelder van die kwaliteit is zeldzaam.
Wieffer heeft het wel inzich om oranje te halen en zouden prima samen een duo kunnen vormen.
Vorige week stonden alle "fan sites" in de brand omdat nietszeggende verdedigers ergens anders tekenden en Feyenoord die Zerrouki niet van Twente los kon peuteren.

Vorige week was juist de beste week is nu wel gebleken. Wiefer is niet minder dan Zerouki en Timber is weer fit.
Alleen de aankoop van die "groninger" ben ik niet echt wild van, aan de andere kant bewijst de scouting dat ze er 100 maal meer verstand van hebben dan de verschillende fan sites.

Gertruida echt een openbaring gisteren.

Gaan een mooi tweede seizoenhelft tegemoet.
Blij dat de miljoenen Euro's in de Kuip zijn gebleven. Versterk je financiele positie maar .... meer baas in eigen huis.

Het komt goed !
Goed punt op het eind van Willem, die lopende 10. Misschien timber idd een goede optie, Bullaude mag toch ook echt wel eens een kans krijgen! Szymanski rechtsbuiten is dan ook een goede optie imo, alleen is die nieuwe buitenspeler dan wellicht ook niet nodig
Ja dat dacht ik ook, want szymanski eruit halen is ook zonde.
Werkt wel hard, maar ik zie toch te weinig brille....helaas...en scoren doet hij de laatste tijd ook al niet meer...