dsc00121

1908.nl

Nieuws

Van Merwijk: "Feyenoord zal moeten meebetalen"

Van de redactie

Maandagavond heeft de directie en raad van commissarissen van Stadion Feijenoord kenbaar gemaakt aan de aandeelhouders dat het stadion niet in de financiële problemen zit. Over de lange termijn maakt de directie zich wel zorgen. "Iedereen beseft dat er een einde komt aan dit stadion, ergens," aldus President-commissaris Pieter van Oord tegenover het Algemeen Dagblad.

Een deel van de aandeelhouders maakt zich grote zorgen over de toekomst van het stadion, nu het nieuwbouwproject definitief is geklapt en het stadion in rap tempo een lening van ruim 17 miljoen euro moet aflossen bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Bij het presenteren van de jaarcijfers stelde directeur Jan van Merwijk: "De continuïteit staat niet ter discussie. U mag zich zoveel zorgen maken als u wilt, maar het is niet nodig."

Van Oord voegde daaraan toe: "We werken nu aan een plan voor tien jaar. Maar daarna? Ik denk dat we daar nu niet concreet mee aan de slag gaan. Iedereen beseft dat er een einde komt aan dit stadion, ergens. Het langetermijnprobleem is niet opgelost. Daar moeten we over nadenken. Maar mijn les uit het verleden: de BVO moet de lead hebben. En er ook voor betalen. Na dit traject vind ik het niet aan Stadion NV om weer zo'n project te starten. De rekening lag nu onevenredig bij het stadion. Dat gaan we de volgende keer niet meer doen."

Eerder stelde Van Merwijk dat de economische levensduur van het stadion ten einde is. Kleinere stadions in Nederland zouden al meer opbrengsten halen uit wedstrijden dan Feyenoord. "En dan wordt je links en rechts ingehaald", sprak de stadiondirecteur welke ook aangaf dat uitgebreid onderzoek naar die levensduur niet is gedaan.

Ook is het stadion dringend aan onderhoud toe omdat de afgelopen jaren vooral het geld en energie in de nieuwbouwplannen is gestoken, erkende Van Merwijk. "Maar Feyenoord zal moeten meebetalen." Dat gaat mogelijk gebeuren door een huurverhoging, want komend jaar moeten club en stadion een nieuw huurcontract afsluiten.

Delen

Reacties

Maar we blijven lekker zitten in deze oude nostalgie. Er is 1 oplossing, een nieuw stadion! We kunnen nog 10jaar onze kop in zand stoppen, en veel geld weggooien, maar dit stadion is klaar.. Mooie herinneringen moeten blijven, maar we moeten door.
Deze man moet opgepakt worden. Wat een ********
Dat andere stadions meer geld halen uit hun stadion komt omdat vMerwijk niets maar dan ook werkelijk niets heeft klaargespeeld als het gaat om bigtime events in de Kuip. Op 1 jaar na met Borsato en Rammstein na. En dat in een periode van 15 jaar. Onze concurrent organiseerde in diezelfde periode meer dan 125 (bron: jaarverslagen Ajax, grotendeels) uitverkochte avonden in dat gedrocht. Als je nagaat dat er gemiddeld tussen de 1-2 milj. netto aan de strijkstok blijft hangen dan kan iedereen ons verlies wel uitrekenen. En voor de "juristen" onder ons: een bestuurder/directeur binnen een vereniging is bij aantoonbaar onbehoorlijk beleid > privaatrechtelijk en met zijn eigen vermogen aansprakelijk .... de BVO moet vMerwijk voor de rechter slepen dus ;-)
Laffe leugenaar, er zijn voor covid 3-5 grote events per jaar.
Schandalig hoe het stadionbestuur is weggekomen met wanbeleid en financieel mismanagement. Echt ongekend. Dit is bijna crimineel gewoon.
Door hem staat de kuip 20 miljoen in de min, en dan moet de BVO dat oplossen? Wellicht had Van Merwijk die 35 miljoen die naar adviseurs is gegaan in De Kuip moeten steken, moet jij eens kijken hoeveel omzet je dan uit het stadion kan halen.