van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

Van Persie: "Ik stop er veel tijd en energie in, maar ik ben er nog niet"

Van de redactie

Robin van Persie leidt dit seizoen Feyenoord Onder 18 en het Youth League team wat een mix is van spelers van 16 tot 19 jaar oud. De trainer Van Persie wordt door vele gezien als aanstormend talent in de trainerswereld. In gesprek met De Telegraaf trapt 'RvP' echter op de rem. "Ik zie mijzelf nog helemaal niet als een van de beste trainers. Twee jaar terug ben ik pas begonnen op het pad van coach zijn."

Van Persie stopt veel tijd en energie in zijn vak, maar vindt zichzelf nog niet een van de beste trainers. "Ik heb wel het gevoel dat ik goed bezig ben, ik stop er veel tijd en energie in, maar ik ben er nog niet. Hoe ik dat weet? Als ik een dag bij het eerste elftal ben, kijk ik hoe Arne met zijn staf is. Want dát is ook de kracht van Feyenoord. Daar wordt ongelooflijk goed samengewerkt. Voetbaltactisch, met fysieke trainers, met de assistenten, iedereen heeft er zijn eigen takenpakket op en buiten het veld. Daar leer ik van en ik probeer dan die koppeling naar mijn eigen staf en team te maken."

"Je geeft in het huidige topvoetbal al gauw leiding aan tien man", vervolgt Van Persie. "Iedereen heeft zijn taken en iedereen vindt overal wat van. En zo hoort het in mijn ogen ook. Dat neem ik allemaal mee in mijn hoofd. En soms ook mee naar huis. Ja, echt hè. Soms krijg ik wel eens commentaar ’s avonds op de bank. ’Wil je a.u.b. je laptop dicht doen, dan kunnen we samen naar een serie kijken'", Lacht de 40-jarige trainer.

De deelname aan de UEFA Youth League is een perfecte leerschool voor de jeugd van Varkenoord. "De reden waarom we zo blij zijn met deze competitie is dat het een cadeautje is voor de elitegroep van de jeugdopleiding. Voetballen onder deze weerstand is de beste leerschool. Je krijgt met andere culturen te maken. Celtic is een tegenstander met veel fysieke kracht. Zij verdedigden heel laag op het veld. Daar moet je dan als team en als coach oplossingen voor bedenken. En het kost veel kracht om op te bouwen zoals wij het doen. Nu komt Atletico Madrid eraan. De weerstand gaat nog groter worden, maar het is echt de beste leerschool die er bestaat."

De jeugdteams proberen zo veel mogelijk in de visie van het eerste elftal en de club te voetballen, maar Arne Slot kopiëren doet Van Persie niet. "Natuurlijk willen wij bij de jeugd vanuit de huidige Feyenoord-stijl voetballen. Ik wil ook dat mijn team aanvallend is want dan heb je de meeste kans om te winnen. En ik vind het mooi als wij Europees ook een visitekaartje zijn voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Maar iedere coach moet zijn eigen saus over aanvallend voetbal gooien."

Delen

Reacties

Van Persie is gewoon een kanjer. Altijd al geweest. Hij komt er echt wel.