van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

Van Persie: "In mijn reis naar elke dag beter worden, ben ik hier op de juiste plek"

Moreno

Robin van Persie werd vrijdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. De 40-jarige Rotterdammer werd vandaag officieel aan de pers gepresenteerd, en vertelde onder andere waarom hij Heerenveen als ideale vervolgstap in zijn carrière ziet.

"Ik heb hier een heel goed gevoel bij gekregen. In mijn reis, naar iedere dag een stukje beter worden, ben ik hier op de juiste plek. Heerenveen is een geweldige club en ik geloof erin dat we door spelers beter te maken tot mooie dingen kunnen komen", begint Van Persie de verklaring van zijn keuze. Het wordt de eerste klus als hoofdtrainer van een profclub, maar RVP voelt daarin geen druk. "Dat is misschien ook het voordeel van mijn verleden als speler. Druk ervaar ik nooit als iets negatiefs", zegt hij vol vertrouwen.

Van Persie hoopt komend seizoen met een duidelijke speelwijze het publiek trots te maken. "Het is belangrijk dat de speelwijze herkenbaar is. Ik ben iemand die beleving, passie en strijd gecombineerd wil zien met een duidelijk plan zodat de fans zien: dit is het voetbal wat wij willen spelen. Ook als het even wat minder gaat, gaan we de manier van spelen niet omgooien. Dan moeten we zorgen dat die speelwijze nog beter uitgevoerd wordt."

De oud-spits van Feyenoord en huidig hoofdtrainer van de O18 is blij met het warme welkom in Friesland, maar realiseert zich dat dat niet het belangrijkst is. "Ik herinner me een quote van Jürgen Klopp, die zei: 'Als je een mooi welkom krijgt, is dat mooi, maar veel belangrijker is hoe mensen tegen je aankijken als je weggaat.' Zo sta ik er ook in."

Ook werd de nieuwe oefenmeester van Heerenveen gevraagd naar de vacante trainerspositie van Feyenoord, en of het niet iets voor hemzelf was geweest. "Ik heb hier (Heerenveen, red.) gewoon een heel goed gevoel bij gekregen", legt de coach uit, die bewust voor Heerenveen koos en niet op Feyenoord wilde wachten. "Zeker, ik sta hier echt volledig achter."

Arne Slot
Ook liet Robin van Persie zich nog uit over de overstap van Arne Slot naar Liverpool. "Ik denk dat hij het heel goed gaat doen. Het zit aardig in de lijn van de speelwijze van Jürgen Klopp en wat zij gewend zijn. Liverpool is een van de mooiste clubs van Engeland, hoewel ik zelf voor twee andere hele mooie heb mogen spelen. Hij heeft al kunnen oefenen bij Feyenoord in het ritme van het Engels voetbal. Daar gaat dat elf maanden per jaar kei- en keihard door. Ook voor hem een mooie nieuwe kans en ik geloof er wel in dat dat heel goed zal gaan voor hem."

Delen

Reacties

Ik vond hem onwennig en zenuwachtig overkomen en ging veel vragen uit de weg. Hoop dat hij een stijgende lijn kan inzetten en aanhouden in zijn ontwikkeling en hoop hem in een trainers rol terug zien bij Feyenoord.
Ja dat idee had ik ook toen ik ernaar keek. Je zou juist verwachten dat een speler met zoveel ervaring op het hoogste podium dit met gemak zou doen. Enorm verschil met Slot, die daar dan weer extreem goed in is.