van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

Van Persie over hoofdtrainerschap: "Dat hangt van zoveel factoren af"

Van de redactie

Het contract van Robin van Persie bij Feyenoord loopt komende zomer af. De huidige trainer van Feyenoord Onder 18 staat  hoog op het lijstje bij sc Heerenveen om de nieuwe hoofdtrainer te worden volgens diverse media. In gesprek met Sander de Kramer bij RTV Rijnmond geeft de oud-international aan het niet zeker te weten of hij ooit trainer van Feyenoord 1 zal worden.

Van Persie heeft het doel om hoofdtrainer te worden, maar niet per se bij Feyenoord. "Hoofdtrainer bij een hele mooie club zijn", begint de 40-jarige oud-speler van onder andere Feyenoord, Arsenal en Manchester United. "Feyenoord is natuurlijk mijn club, maar of dat zal gebeuren weet ik niet. Wanneer dat zal zijn, hangt ook weer van zoveel factoren af."

De 102-voudig international van het Nederlands Elftal omschrijft zijn doelen op bijzondere wijze. "Ik ga er niet een tijd op pinnen, of überhaupt of het ooit gebeurd. Ook hierin is de puurheid van het coachen leidend. Daar horen ongelofelijk veel stappen bij. Die stappen ben ik nu aan het zetten en dan volgt het moment als een schaduw. Om dat moment als eerste doel te pakken, is niet de volgorde in mijn ogen."

De juiste manier is volgens de nu nog jeugdtrainer eerst zelf kwalitatief goed genoeg worden als trainer. "De volgorde is dat ik zelf eerst top wordt. Ik ben onderweg en ik ben het nog niet. Wanneer ik dat ben komt die schaduw erbij. Dan is het moment daar, denk ik", sluit hij af in het programma Gerse Gasten.

Bekijk hieronder de volledige video via het YouTubekanaal van RTV Rijnmond.

Delen

Reacties

V Persie bedoeld hier volgens mij te zeggen, dat op het moment dat het besef komt dat hij er wel klaar voor is, Feyenoord misschien helemaal niemand nodig heeft. Of dan daarna ooit nog het juiste moment komt, is niet te voorspellen. Hij lijkt nu, niet het juiste moment te vinden. Maar het zou misschien ook nog een hint kunnen zijn, dat ze hem bij het eerste moeten halen. Dan hou je nog een beetje zekerheid.
Voorop gesteld Van Persie as een weergaloze voetballer en hij lijkt me ook een heel verstandige vent te zijn maar dat laat hij met bovenstaande uitspraken op een tikje bizarre manier zien. Hij produceert ogenschijnlijk prachtige zinnen maar zegt op de keper beschouwt helemaal niets. Want wat betekent in vredesnaam de volgende zin "Ook hierin is de puurheid van het coachen leidend". Ik wist niet dat coachen chocola was en in de varianten melk en puur voor kwam. En heb je ook coachen met hazelnoten?
Nog een voorbeeld: "Die stappen ben ik nu aan het zetten en dan volgt het moment als een schaduw." Een dichter uit de 19e eeuw had er heel veel inspiratie voor nodig gehad om die zin te bedenken, Robin schudt hem ogenschijnlijk achteloos uit zijn mouw, maar betekent het ook echt iets of is het mooi praterij om de mooi praterij. Quasi diepzinnigheid waar gewoon een verhaal als 'Ik weet het nog niet maar ga mijn best doen om een mooie trainerscarrière te realiseren en wellicht past daar het trainer-coach van Feyenoord bij maar misschien ook niet', voldoende was geweest.
Gewoon van Persie de kans geven met Gio als rechterhand en mentor.
Verder de Wolf en Afellay toevoegen aan de staf!
Komt helemaal goed.
Samen met Pusic als assistent en teammanager in de vorm van De Wolf lijkt me dat een prima combinatie zodat van Persie het kan overnemen als Pusic over paar jaar weg gaat
Klinkt heel logisch en met zelfkennis, zeker na wat Van Nistelrooij is overkomen bij PSV
Wanneer er nog niet direct een trainer is lijkt dit wel het moment om eerst een goede technisch directeur aan te stellen. Er komt veel werk aan komende zomer en iedereen moet daarin een rol oppakken.
Met het gevaar een taalnazi genoemd te worden, ik vind het aantal spel en taalfouten in de stukjes hier echt wel bizar te noemen. Van een redacteur mag je toch wel verwachten dat hij weet wanneer een d, een t of een dt gebruikt moet worden. Het nalezen van artikelen door een ander voordat je het plaatst helpt.
Misschien nu instappen na slot kan ook te hoge verwachtingen bij de supporters opwekken.
Gewoon aanstellen met Dickie of Gio erbij
Geen Dick meer. Die stel je aan als het niet loopt. Dit zou de slechtste timing ooit zijn.
Toen het over zijn bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis ging heb ik een traantje moeten laten. Mooi dat hij zo aan de medemens denkt