knvb-kantoor-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Van den Herik toch geen bondsvoorzitter: "Het is te veel werk"

Van de redactie

Twee weken nadat ex-Feyenoord voorzitter Jorien van den Herik aangaf zichzelf kandidaat te stellen voor het bondsvoorzitterschap van de KNVB is de 80-jarige Van den Herik teruggekomen op zijn beslissing. "Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is te veel werk", geeft de oud-voorzitter van de Rotterdamse club aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat het bondsvoorzitterschap formeel geen fulltimejob is, ziet Van den Herik dit zelf anders. "Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen. Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet. Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen in onder andere Amerika. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet", aldus de 80-jarige oud-voorzitter van onder andere Feyenoord en de 50PLUS-partij.

Op voldoende steun kon Van den Herik wel rekenen. "Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord", geeft Van den Herik aan. Wel deelt 'De Grote Kale Leider' nog een kleine sneer uit naar de bond. "Het is alweer 18 jaar geleden dat ik in directe zin afstand nam van het voetbal. In de afgelopen 10 dagen is mij gebleken dat er wezenlijk te weinig is veranderd. Ten aanzien van het betaald voetbal organiseert de KNVB nog steeds de competitie en is het niet het facilitair bedrijf geworden zoals het in vooraanstaande voetballanden is."

Delen

Reacties

Even weer kunnen genieten van de aandacht