nextmatch-1

Vrouwen

NEXT MATCH • Laatste uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

Van de redactie

Het einde van de competitie nadert voor de Feyenoord Vrouwen. Na een matige eerste seizoenshelft heeft de formatie van Jessica Torny zich opgericht en knappe resultaten geboekt. We blikken vooruit naar de laatste uitwedstrijd van het seizoen in en tegen Heerenveen.

Woensdag 1 mei op het supportersonvriendelijke tijdstip van 18:45 uur trappen SC Heerenveen en Feyenoord af in het Abe Lenstra Stadion. Dit is de eerste keer dat onze vrouwen bij Heerenveen in het stadion mogen spelen. Qua ranglijst staat er weinig meer op het spel. Het maximaal haalbare voor Feyenoord is een achtste plaats. Na een onnodige nederlaag afgelopen zondag in Den Haag is het tijd om 'concurrent' Heerenveen op afstand te houden.

Terugblik
Tegen ADO werd er opvallend gekozen voor Jacintha Weimar op doel. Tweede keepster Oliwia Szymczak had Weimar met grandioos succes vervangen de afgelopen maanden toen zij geblesseerd was. Mede dankzij Oliwia werden er veel punten gepakt en straalde het team enorm veel vertrouwen uit. Hoe anders was dat afgelopen zondag weer in Den Haag. De eerste helft had veel weg van het Feyenoord van voor de winterstop. Weimar ging bij de 1-0 opzichtig de fout in. Het zag er enorm knullig uit. Voorin kon men ook geen potten breken. De pas 17-jarige Dechamaily Lont werd voor de leeuwen gegooid in het hart van de aanval en liep op een eiland. Deze keuzes van Torny pakten totaal verkeerd uit en resulteerde dus ook in de nodige wissels tijdens de rust. Aan het begin van de tweede helft werd de schade enigzins gerepareerd maar ADO won uiteindelijk verdiend met 2-1.

De tegenstander
Bij SC Heerenveen gaat het de laatste weken weer wat beter ondanks dat er afgelopen weekend met 5-0 werd verloren van PSV. De wedstrijden ervoor wonnen de Friezen knap van ADO Den Haag en Ajax en steeg het naar de tiende plaats op de ranglijst. De rode lantaarn werd overgedragen aan Excelsior Rotterdam.

  Vorm

Feyenoord 🔴🟢🟠🟢🟢
sc Heerenveen 🔴🟢🟢🟢🔴

Onderlinge resultaten
Kijkend naar de onderlinge wedstrijden van de afgelopen 3 seizoenen laat zien dat Feyenoord in alle wedstrijden slechts één keer een punt heeft gepakt:

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Feyenoord sc Heerenveen 0-0
22/23 Feyenoord sc Heerenveen 1-2
22/23 sc Heerenveen Feyenoord 1-0
21/22 sc Heerenveen Feyenoord 2-0
21/22 Feyenoord sc Heerenveen 2-2

Keuzes Torny, contractverlengingen en afscheid speelsters
Het zijn belangrijke weken voor Feyenoord. De afgelopen week werd al bekend dat de contracten van het centrale verdedigingsduo Celainy Obispo en Amber Verspaget werden verlengd. Hier tegenover staat dat de contracten van een vijftal speelsters niet zijn verlengd. Er wordt na dit seizoen afscheid genomen van Cheyenne van den Goorbergh, Maxime Bennink, Zoï van der Ven, Ricci Geenen en July Schneijderberg. Wie zal volgend jaar de eerste keeper worden? Deze vraag stellen veel fans zich af. Als het om kwaliteit gaat, heeft Oliwia Szymczak bewezen een klasse beter te zijn dan Weimar. Maar durft Torny Weimar te passeren voor de nog jonge, maar zeer talentvolle Poolse keepster?

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Klopt, die jonge Poolse doelvrouw is echt een topper, gewoon eerste keepster maken