malacia

VK Sportphoto

Nieuws

Van Persie ziet Malacia jonge spelers inspireren: "Ik ben heel trots op hem"

Twan

In een interview met MUTV heeft Robin van Persie enkel lovende woorden voor Tyrell Malacia. De jonge linksachter die afgelopen zomer naar Manchester United vertrok, zou volgens Van Persie een rolmodel zijn voor jonge Nederlandse voetballers.

Van Persie herinnert zich de jonge linksachter nog van hun tijd bij Feyenoord. 'Ik speelde met hem samen bij Feyenoord, dus ik wist hoe goed hij was, en nog steeds is." Malacia was nog niet erg bekend toen hij naar United vertrok, maar inmiddels heeft de 23-jarige linksachter zichzelf op de kaart gezet.

"Hij komt uit mijn stad, van mijn club. Hij geeft veel jeugd hoop. Hij speelt nu op het hoogste niveau en neemt het op tegen de besten. Hij geeft niet alleen jongeren hier hoop, hij geeft jongeren in Nederland hoop," vertelt van Persie, "Als je goed speelt, is er een mogelijkheid dat je heel ver kunt komen, zodat je uiteindelijk voor een team als Manchester United speelt. Ik hoop dat hij zich blijft ontwikkelen en verbeteren en hongerig blijft om elke dag beter te worden."

Malacia kwam dusver tot vijftien Premier League optredens namens Manchester United. Momenteel heeft de linksachter zich aangesloten bij Oranje, dat zich opmaakt voor kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar.

Delen

Reacties

Zo van persie noemt Feyenoord nu ook zijn club 😊😇 eerst was het altijd Excelsior waar zijn hart lach. Maar goed Pi air loopt er niet meer rond dus dat zal het wel zijn.
Klopt inderdaad, maar ach, super reclame dat zo'n wereldberoemde man dat zegt. En hij werkt nu bij Feyenoord. Dus in dat opzicht is het sowieso zijn club.
Inderdaad en zijn zoon gaat over een tijdje ook furore maken in het rood wit
Malacia, beste linksback van het land
Ik hoop op een opstelling Malacia, Aké en Geertruida in de verdediging, Wiefer ervoor samen met Wijnaldum. Dan nemen we het elftal stapje voor stapje over :)