Supporters van Feyenoord op de thuisvakken slaags met stewards

Nieuws

Van Praag: "Op elke pagina duikt de naam van Feyenoord op"

Van de redactie

Als voorzitter van de veiligheidscommissie van de UEFA brengt Michael van Praag in kaart bij welke Europese clubs de meeste incidenten plaatsvind. Volgens de oud-voorzitter van Ajax gebeurt er Europees gezien bij 75 procent van de wedstrijden wel iets.

“Op mijn initiatief wordt nu in kaart gebracht welke clubs dit betreft. Wat ik heel erg vind, is dat bij een UEFA-presentatie op elke pagina de naam van Feyenoord opduikt als een van de koplopers qua problemen, met Ajax daar vlak achter”, zo vertelt hij in De Telegraaf

Volgens Van Praag is het een probleem dat al langer bestaat. “Het verandert ook niet. En dat betreur ik. Ik schaam me er niet voor dat ik Nederlander ben, maar als ik dat soort lijstjes zie, schaam ik me wél. We gaan ook eens uitzoeken hoe hoog het totaal van de boetes is die clubs door de jaren heen hebben betaald. Misschien dat de fans zich dat wel aantrekken.”

De politiek heeft volgens Van Praag de sleutel in handen en dan met name door het inzetten en handhaven van een strafrechtelijk stadionverbod. Maar bovenal moeten de verschillende partijen gezamenlijk optrekken. “Ik vind de rol van de clubs zeer teleurstellend. Ze wijzen altijd naar een ander. Veel clubs hebben hun supporterskernen niet in kaart en onderhouden er onvoldoende contact mee. Justitie doet vaak niet wat ze moet. En de KNVB heeft de verantwoordelijkheid van het staken van wedstrijden te lang naar de clubs en de lokale driehoeken doorgeschoven.” 

De 75-jarige voetbalbestuurder vind dat clubs meer tijd moeten besteden om echt in contact te staan met hun achterban. Hij refereert daarbij aan zijn tijd als Ajax-voorzitter. “Zestig procent van mijn tijd besteedde ik aan de contacten met supporters. Ik zat om de vrijdag te blowen in een coffeeshop om maar in contact te komen met de harde kern. En ik ging op kraamvisite met een Ajax-rompertje. Dat deed ik niet omdat ik dat zo leuk vond, maar omdat ik het gezicht van de club was. Supporters willen met de hoogste baas van de club praten. Doordat ik zoveel met fans heb gesproken, weet ik dat het voor dát soort supporters van belang is dat ze weten: als ik dit doe, is dat de consequentie. Daar zijn ze heel gevoelig voor: dúidelijkheid.”

Delen

Reacties

Misselijke man. Even jezelf profileren
Doe het zo als in Engeland is het gezeik van zo genaamde supporters snel over en kunnen we weer heerlijk zingen en juigen en schelden als het weer niet goed gaat maar dat hoort bij feyenoord al tijd wat te beleven ,ben al 50 jaar supporter van deze tob,top club
Zeer vervelende man met een hekel aan Feyenoord. Paar jaar geleden stak een ajax fan in milaan iemand neer, niemand hoorde je er over in nederland. Psv supporter komt het veld op en slaat een keeper, als het een Feyenoord supporter was had feyenoord 3 wedstrijden zonder publiek mogen spelen. Wordt met twee maten gemeten bij de uefa
Als je iets minder dingen verbiedt dan kun je ook minder regels overtreden. Het rapport staat vol met extreme wanordelijkheden zoals op de trappen staan en fakkels op vakken waarvan iedereen weet dat er fakkels zijn. Sta dat dan gewoon toe als uefa, veel minder gezeik.
Verder een paar dingen die niet tof zijn en die de club niet helpen zoals Graz, 020 beker en een katheterzak wat ook wel weer bij Feyenoord past. Die dingen zijn wel schadelijk voor de reputatie. Dus dat moet je gewoon niet doen.
Deze man hoorde je niet over supportersproblemen bij zijn eigen club innde jaren 90.
3x raden wie er toen voorzitter van die rattenbende was.
Die zat toen met de hoolies jonkos te klappen (althans dat zegt hij😂).
vaak zijn dat mensen zoals fr19020 .Hier vallen ook de mensen die vuurwerk afsteken enzo.Dit soort mensen kosten de club ook n hoop geld.Oa boetes schade en sponsors die niet willen komen.Word dat dat dit soort mensen hard aangepakt worden.Mensen die dit doen zijn geen supporters. Je moet hier niet trots op zijn
Ik had dit niet beter kunnen verwoorden goed gezegd bloedaandepaal.

Ben het eens een keer met je eens. Is niet tijd om te wijzen dat van Praag oud voorzitter van Ajax is. Dit gaat om raddraaiers waar NU zorgen om zijn.

Het is ook echt tijd voor hardere maatregelen vanuit overheid maar zeker ook uit de club. Je moet deze criminele gasten gewoon niet als supporter van je club willen.

Nogmaals goed gesproken bloedaandepaal
Dat vind ik mooi ferry dankje wel. Ik schrik er soms echt van dat sommige het nog goed praten ook.Super om tehoren dat er toch mensen zijn met gezond verstand Ferry👊
Wil effe een opzetje qua spelers voor volgend seizoen droppen.

Keepers: Bijlow, Wellenreuther, Troost of Jansen

LB: Hartman, Lopez
LCV: Hancko, Rasmussen (ben nog op zoek)
RCV: Trauner, van Hecke, Kasanwirjo
RB: Geertruida (als die blijft) Pedersen, Benita (en ook hier mag nog gezocht worden naar een versterking)

DCM: Wieffer, Schouten, Chavez
CM: Szymanski, vd Belt, Bullaude, Timber (zou nog opties kunnen bedenken die hier als welkome aanvulling gaan dienen. Van de Boomen, om er een te noemen

En dan
LV: Paixão, Idrissi (laten we hier nog kijken naar versterking
RV: Jahanbakhsh, Wålemark (

Spits: Gimenez (als hij blijft), Dallinga, Sidney van Hooijdonk en Danilo er misschien bij houden.
Verbaas me ook niet erover. Maar lijkt me dat de teams die de meeste boetes hebben de teams zijn die de meest fanatieke supportersgroepen hebben.
Je kunt ook fanatiek je club supporteren zonder je te misdragen hè...
Genoeg clubs met fanatieke aanhang die nauwelijks boetes krijgen...
Klopt ook weer helemaal BoMiNoKa

Meer regels hierin kijkend naar UK hoe dat daar gaat
Meneertje moet onze mooie club weer in diskrediet brengen, iedere volwassene is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, niet de club die hij of zij support.
Dat doet hij niet, dit zijn feiten, en hij zegt dat ajax pal achter Feyenoord staat.
Echt man. Hier ga ik echt niet goed op. Alsof iedereen die voor Ajax is ons als Feyenoord naar beneden wil halen. Meestal is dat echt andersom. De afgunst is vooral vanuit Rotterdam naar Amsterdam. En helemaal dit jaar zie je met eigen ogen dat dat niet nodig is. Met de voeten spreken. Niet dat Calimero gedoe joh. Dat kunnen ze in Eindhoven al het beste.

Van Praag was als voorzitter van Ajax de beste die zij ooit hebben gehad. Samen met van den Herik stonden ze ergens voor.

Het feit dat hij aangeeft dat Feyenoord maar ook Ajax veel voorkomt zegt iets over onze cultuur. Niet over Feyenoord.
Je moet je richten op dat tuig die vuurwerk afsteken en dingen slopen.Elke keer wel wat
"Volgens de oud-voorzitter van Ajax gebeurd er Europees gezien bij 75 procent van de wedstrijden wel iets."

Moet je dan niet bij jezelf te raden gaan: stel je niet te hoge eisen?
Kan ook iets kleins zijn als een akkefietje bij het toilet met de toilet juf denk ik
Misschien moet feyenoord zwaardere straffen gaan uitdelen.
Toch zonde dat onze mooie club deze parasieten heeft
Jup. Zoals aanstekergooiers die ervoor zorgen dat bij de mogelijke kampioenswedstrijd in De Kuip overal netten staan
Idd daar moeten we afstand van doen.gewoon de daders erbij lappen.anders blijven we er mee zitten