slot-van-wonderen

VK Sportphoto

Nieuws

Van Wonderen: "Mijn ambitie ligt niet bij Feyenoord"

Van de redactie

Oud-Feyenoorder en inmiddels hoofdtrainer van SC Heerenveen Kees van Wonderen zat maandagavond aan tafel bij de mannen van Rondo. Bij het Ziggo Sport-programma werd de UEFA Cup-winnaar van 2002 gevraagd of hij het in de toekomst ziet zitten hoofdtrainer van Feyenoord te worden.

"Nou, ik weet niet of ik dat moet doen", begint Van Wonderen aan tafel. "Ik neig eerder van niet. Ik heb dat eigenlijk altijd al gezegd om het eerder niet te doen dan wel. Dat is mijn gevoel", aldus de oud-Feyenoorder. Het feit dat de inmiddels 55-jarige trainer een verleden heeft bij de club heeft hier niets mee te maken. "Nee, je moet in alles daar klaar voor zijn. Feyenoord is het allerhoogste podium in Nederland. Het is een topclub waar alle belangstelling op gerecht is en voor je gevoel moet je dat willen en daar klaar voor zijn. Mijn ambitie ligt daar er niet om daar hoofdtrainer te zijn", geeft hij eerlijk toe.

"Het had gekund als je in stappen het gevoel krijgt: 'Ik ontwikkel me dusdanig dat ik dat wil gaan doen'", vervolgt Van Wonderen. De oud-speler van de Rotterdammers vindt zichzelf nog niet dusdanig ontwikkeld als trainer dat hij die stap zou kunnen maken. "Nee, ik vind dat ik nog niet dusdanig heb aangetoond dat ik alle aspecten van het leiden van een topclub ook met alle eisen, dat ik dat wil en dat ik daar ook dag en nacht in wil duiken."

Of het ooit wel zou kunnen gebeuren, is voor Van Wonderen nog niet duidelijk. "Zoals ik er nu naar kijk niet. Dat zal moeten blijken in wat ik in de toekomst ga doen en hoe zich dat gaat ontwikkelen."

Delen

Reacties

Onze ambitie ligt niet bij jou keessie wonderboy
Nee Kees, dan gaan we weer Advocaat voetbals pelen en daar zijn we gelukkig vanaf
Kijkend naar de twee seizoenen bij Go Ahead is Van Wonderenniet een coach die bij voorkeur verdedigend speelt. Kijkend naar de kwaliteiten bij Heerenveen, of eerder het gebrek daaraan, deed hij dat bij die club wel en terecht ook. Aanvallend voetbal is leuk maar harakiri is dat veel minder.