Bevestigd
candelaria-foto-feyenoordnl

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Jayden Candelaria tekent bij tot medio 2026

Van de redactie

Jayden Candelaria heeft bij Feyenoord een nieuw contract getekend. De twintigjarige verdediger van Feyenoord Academy zette onder toeziend oog van familie en vrienden zijn handtekening onder een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen tot medio 2026, met een optie voor nog een jaar.

Candelaria omschrijft het ondertekenen van zijn tweede profcontract bij Feyenoord als iets erg speciaals. ‘Dit voelt als een beloning voor het harde werken van de laatste jaren. Extra mooi was het dat mijn familie en vrienden aanwezig konden zijn vandaag. Zij zijn mijn steun en toeverlaat. De komende jaren wil ik mij graag verder doorontwikkelingen en hoop ik zo snel als mogelijk in De Kuip te mogen spelen.’

Sinds de zomer van 2018 maakt Candelaria onderdeel uit van de Feyenoord-familie. De linksbenige vleugelverdediger was eerder actief voor amateurclub ODS uit zijn geboorteplaats Dordrecht en de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Op Varkenoord komt Candelaria het huidige seizoen uit voor Feyenoord Onder 21 waarmee hij nog volop in strijd is voor zowel het kampioenschap als de beker.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zag hem met z’n zaakwaarnemer bij Dordt - Willem II. Zal daar wel spelen volgend jaar 👀
Gaan ze het contract van Hartman nog opwaarderen en verlengen @FeyenoordTM ?
Zonde, nu zou een mooie kans zijn gezien lange blessure, vertrouwen wat daaruit spreekt etc. Anders moet je na komend seizoen wel verkopen met nog maar 1 jaar contract. Zulke spelers moet je natuurlijk altijd verkopen wanneer ze nog minimaal 2 seizoenen een contract hebben.
Zou inderdaad vanuit hem wel een stukje loyaliteit/dankbaarheid verwachten en daarmee een contractverlenging voor één jaar, zodat Feyenoord alsnog op hem kan verdienen.
Ik wil niet té negatief zijn, maar net als De Blok lijkt het me niet dat hij ooit gaat aansluiten bij het 1e elftal. Missen daar allebei simpelweg de kwaliteit voor als je naar de wedstrijden van O21 kijkt. Wel belangrijk om te zorgen dat je O21 goed 'bezet' blijft, wanneer dat wat meer aandacht aan wordt besteed.
Vindt juist wel de kwaliteiten bezitten of ben blij dat hij heeft bijgetekend en een verdere kans krijgt!

Ze gaan het nooit allemaal halen, maar zoveel beter was Hartman ook niet in de jeugd.
Hartman was in de jeugd echt wel een stuk beter dan Candelaria, maar zijn blessure kwam destijds gewoon op een heel vervelend moment.
Deze jongen heeft het best aardig gedaan, prima back up voor Smal zolang Hartman geblesseerd is.
En als Smal geblesseerd raakt met hem de Champions League in? We zijn Feyenoord hoor, geen FC Dordrecht.
En dan zitten we daarna met drie linksbacks die alle drie basis willen spelen... we kunnen onszelf ook gaan ontstijgen. Mocht dat gebeuren moeten we gewoon zorgen dat we een multifunctionele verdediger in de groep hebben niveau Geertruida/Hancko zodat die op links kan spelen voor de tijd nodig en Candelaria moet gewoon back up bijven. Wie weet ontwikkeld die zichzelf wel zo sterk dat hij kansen verdient.
@Vegheltje lijk niet meer op je te kunnen reageren, maar ben het inderdaad juist volledig met je eens wat betreft een multifunctionele LCV. Ik ben zelf alleen van mening dat Candelaria het niveau niet heeft of gaat halen, maar de tijd zal het ons leren! : )
Heb Hartman in de jeugd er een vrije trap zien inschieten tegen 020 en hij heeft idd een veel betere trap op die leeftijd, maar verder vindt ik Candelaria echt niet veel minder.

Laten we allebei maar hopen dat ik het goed zie, want hij heeft al bijgetekend... ;-)
@Daan-71 wat dat betreft hoop ik inderdaad dat ik er volledig naast zit! : )
Hopelijk wel, prima 2e back achter Smal zo lang Hartman geblesseerd is.
Back up voor het 1e of verhuur volgend jaar?
Belangrijke kracht en inmiddels al redelijk ervaren voor onze jeugdbegrippen. Met blessure Hartman en vertrekkende Lopez ook slim om jeugd vast te houden die potentieel kunnen aanhaken in geval van nood.
Backs uit de jeugd stromen de laatste jaren lekker door