van-wonderen

Nieuws

Van Wonderen over interesse in Wålemark: “We zullen moeten afwachten of dat lukt”

Van de redactie

SC Heerenveen hoopt nog steeds op de komst van Patrik Wålemark. De Zweedse buitenspeler lijkt niet in aanmerking te komen op veel speeltijd bij Feyenoord en geniet de interesse van de Friese club.

“Hij is zeker een interessante speler, dat wel. En hij is nu op zoek naar een podium”, zo zegt SC Heerenveen-trainer en oud-Feyenoorder Kees van Wonderen in gesprek met ESPN

De trainer is echter realistisch over de financiële haalbaarheid van een eventuele huurperiode van Wålemark, die nog een contract tot medio 2026 heeft in De Kuip. “Dergelijke spelers ontvangen een dusdanig salaris, dat kunnen wij hier niet betalen. Zelfs niet voor een wisselspeler van Feyenoord”, aldus Van Wonderen. “Het is de vraag of we dat rond gaan krijgen. Er zal ergens water bij de wijn moeten worden gedaan.”

Bij Feyenoord zijn de flankposities ruim bezet en met de komst van Luka Ivanušec lijkt de concurrentie voor Wålemark toegenomen. Het is onduidelijk hoe de speler zelf zijn kansen inschat en of een verhuur tot de mogelijkheden behoort. Tot die tijd zit SC Heerenveen op het vinkentouw. “We zullen moeten afwachten of dat lukt”, zo besluit Van Wonderen.

Delen

Reacties

50/50 is goed voor alle 3 partijen. Wålemark, Heerenveen en Feyenoord
Heerenveen doet bij ons ook nooit water bij de wijn, dus wij bij jullie ook niet. Bij transfers verloopt het altijd moeizaam.
Nou hup DtK beetje water bij de wijn. Is voor Paddy heel belangrijk om een vol seizoen te spelen
Zullen ze Walemark inruilen voor Noppert?
Een echt fitte Wålemark kan de strijd aangaan op rechts met Paixão. Wålemark kan een wedstrijd echt openbreken. De interesse van SC Heerenveen is heel begrijpelijk. Ik vind Wålemark effectiever dan Dilrosun en Jahanbakhsh. Hard trainen, geloof blijven houden, invalbeurten en in de tussentijd kan hij Jong Feyenoord aan het kampioenschap helpen. Zeker niet verhuren of verkopen want Feyenoord heeft het beste medische team van de hele Eredivisie.
Inderdaad en in zn laatste wedstrijden zag je dat ie stappen gezet had met meeverdedigen en meelopen. Hij oogt lui maar was het echt niet meer, dat heeft Slot em heel erg duidelijk gemaakt. Helaas vind Slot hele snelle spelers met een actie maar zonder voetbalslimheid vaak aantrekkelijker dan de spelers die zich goed positioneren en het team sterker maken. Daarom heeft Timber Wieffer ook uit de basis gehouden tot er geen andere keus was.
M.b.t. de laatste zin ben ik het niet eens.
Timber was steunpilaar van subtopper FC Utrecht en was de eerste seizoenshelft fit.
Wieffer kwam van eerstedivisionist Excelsior en raakte al snel geblesseerd. Hij had tijd nodig om te herstellen en aan te haken bij het veel hogere tempo op trainingen. Dat heeft hij geweldig opgepakt. Toen Timber geblesseerd raakte en Wieffer eindelijk helemaal fit was, waren de rollen uiteraard omgedraaid. Ik kon keuzes van Slot vorig seizoen perfect volgen.

Nu wordt Van den Belt al volledig afgeserveerd door sommigen. Ook hij is nog niet volledig gewend aan het veel hogere baltempo. Dat kost tijd en die tijd is er op het niveau van Feyenoord niet. Het is ook duidelijk waarneembaar dat Beelen veel beter kan dan wat hij nu laat zien al is dat niet onaardig.
Helemaal mee eens. Van den Belt was toch zo'n talent. Hij heeft z'n kans nog niet gehad en velen breken hem nu af. Heel klein beetje geduld is op zijn plaats. Aan de andere kant als Wälemark verhuurd kan worden aan Heerenveen is iedereen blij.
Je vergeet dat Slot Zerrouki toen al gelijk wilde toen Timber geblesseerd raakte ipv Wieffer de kans geven. En Wieffer maakte amper minuten voordat Timber geblesseerd raakte en Wieffer maakte bij zn invalbeurt aan begin van et seizoen al gelijk een goede indruk op internationaal niveau. Dus dat spreekt het argument dat Wieffer nog niet mee kon op 2 fronten tegen. Hooguit conditioneel maar dat duurt geen half jaar.
Nee, ik ben niks vergeten. Slot wilde Zerrouki toen Aursnes naar Benfica ging. Wieffer kwakkelde bijna de gehele eerste competitiehelft met zijn enkel. Dat ben jij wellicht vergeten? Wieffer maakte indruk in de tweede wedstrijd van dit jaar: uit bij FC Groningen. Dat kon alleen maar omdat hij positief opviel en Slot vond dat hij daarvoor beloond moest worden. Wieffer heeft die kans gegrepen.

Nu heeft Wålemark gekwakkeld met blessures. Ik hoop op hetzelfde scenario als Wieffer. Wålemark kan het en is in mijn optiek te goed voor SC Heerenveen. Wat Sauer kan, kan Wålemark ook. Liever een oplossing voor Jahanbakhsh en/of Dilrosun.
Dit zou een geweldige optie zijn. Krijgen we een Patrick 2.0 terug en kan dan misschien de basis in.
Ik zeg doen. Beter voor Walemark, en scheelt iets of wat salarisbudget. 1+1 is 2
Vol seizoen aan spelen toekomen is good voor hem. Die kan het daar zeker goed gaan doen.
Volgens mij is het voor Feyenoord niet ongunstig als Wålemark systematisch minuten kan gaan maken, dus ook als ze niet het hele salaris overnemen is een huurtransfer een optie lijkt me
Walemark zal niet zo'n hoog salaris hebben denk ik
Hij krijgt bij Feyenoord €108,576 per jaar dus dat is nog wel te doen voor Heerenveen.
De salarissen zijn niet openbaar. Er gaan echt zoveel belachelijke bedragen rond op allerlei websites. Daar kan je echt niet vanuit gaan.
Ja en als hij bij Feyenoord alleen op de bank zit betalen we dat salaris ook.

Dus beter Heerenveen die dan de helft betaald en dat Walemark zichzelf kan ontwikkelen of in de kijker kan spelen door heel seizoen te spelen.
Het zou goed voor Walemark zijn om op huurbasis naar Heerenveen toe te gaan.