varkenoord ballen

VK Sportphoto

Nieuws

Varkenoord goed vertegenwoordigd in Europese finales

Moreno1908

Liefst vijf op Varkenoord opgeleide spelers staan over een paar weken in een Europese finale. In de Champions League-finale tussen Manchester City en Internazionale staan Nathan Aké en Stefan de Vrij tegenover elkaar, waar Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp het in de Europa League-eindstrijd tussen Roma en Sevilla opnemen tegen Karim Rekik.

Ondanks dat beide Champions League-finalisten hun opleiding genoten in Rotterdam-Zuid, kan het contrast niet groter zijn. Aké vertrok op 16-jarige leeftijd al naar Engeland, waar hij zijn carrière bij Chelsea voortzette. De Vrij volgde een heel andere route. Hij kwam op 11-jarige leeftijd binnen op Varkenoord, waar hij speelde tot hij doorstroomde naar het eerste elftal. Hij speelde 135 duels voor Feyenoord 1 alvorens hij een stap maakte naar SS Lazio.

Karsdorp en Wijnaldum kennen we nog goed van de onderlinge wedstrijden tegen Roma van het afgelopen jaar. Beide spelers doorliepen een groot deel van de Feyenoord-jeugdopleiding, en speelden samen liefst 204 wedstrijden voor het eerste elftal. Karim Rekik speelde negen jaar in de academie, maar maakte nooit minuten in Feyenoord 1. Hij vertrok naar Manchester City. 

Het had niet veel gescheeld of het waren vijf oud-jeugdspelers geweest. Totdat Fiorentina in de laatste minuut van de verlenging de winnende maakte tegen FC Basel. Daardoor mist ras-Feyenoorder Wouter Burger, die onder contract staat bij de Zwitsers, de eindstrijd van de Conference League. Wel staat hierdoor Sofyan Amrabat in de finale. Hij speelde één seizoen bij Feyenoord, maar werd niet in Rotterdam opgeleid. Hij gaat een poging wagen West Ham United te verslaan in de finale van de Conference League, om 'La Viola' zo de eerste prijs sinds 2001 te bezorgen. 

Delen

Reacties

Bijna allemaal verdedigers.