slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Het seizoen is voor ons zeker nog niet afgelopen"

StanV1908

Feyenoord neemt het zondag op tegen FC Emmen in de 33e speelronde van de Eredivisie. Met de landstitel al op zak lijkt er weinig meer op het spel te staan voor Arne Slot en zijn ploeg. De oefenmeester ontkende vrijdag tijdens de persconferentie echter stellig dat het duel in Drenthe nergens meer omgaat. 

“Er zijn heel veel redenen om die wedstrijd op dezelfde manier te spelen hoe we die andere wedstrijden gespeeld hebben", zegt Slot, die uitlegt dat er ook na dit seizoen een hoop belange spelen. "Er zijn ook belangen nu, in dit seizoen. Voor onszelf, maar zeker ook voor andere clubs. En daarnaast zijn er ook heel veel individuele belangen. Giménez gaat een toernooi spelen, Hartman, Quinten Timber. Ik ga ervan uit, maar ik ben niet de bondscoach, misschien ook wel Geertruida en Bijlow. En er zijn jongens die sowieso interlands gaan spelen. Dus wat dat betreft is het seizoen voor ons, als team en als individu, zeker nog niet afgelopen.”

De trainer van Feyenoord neemt de wedstrijd dus wel degelijk serieus en zal niet zomaar gaan rouleren om sommige spelers een gunst te doen. "Ik probeer altijd spelers te belonen. Maar ik besef ook dat ik heel vaak speler teleurstel die een beloning verdienen. Daar zal aankomende zondag geen uitzondering op zijn. Want ze verdienen het allemaal om te spelen, gezien de inzet die ze wekelijks en dagelijks hebben laten zien en ook de waarde die ze voor het elftal gehad hebben. Alleen ik heb niet de indruk dat als we de KNVB bellen nu we kampioen zijn, dat we dan met 23 spelers mogen spelen. Dus dat zullen er weer 11 zijn. Dat zijn dan zeker spelers die die wedstrijd willen winnen. Zoals ik er nu naar kijk heb ik er 22 tot mijn beschikking die die wedstrijd ook willen winnen."

 

 

Delen

Reacties

Met spaghetti beentjes van de champagne gaat het niet lukken, dat weet Slot ook wel......