img-4608-2

Jim Breeman Sports Photography

Jeugd

Verdienstelijke derde plaats Feyenoord O18 in Mexico

Feyenoord Onder 18 is het internationale jeugdtoernooi in Mexico geëindigd op een verdienstelijke derde plaats. In de overall-ranking heeft de ploeg na drie overwinningen, twee gelijke spelen en twee verliespartijen elf punten. De beslissende poulewedstrijd tegen Atlético Madrid werd na een boeiende strijd met heel veel kansen voor Feyenoord met 1-2 verloren.

Van meet af aan was de opdracht voor het team van trainer/coach Henk Brugge duidelijk: één doelpunt meer maken dan de tegenstander. Aan de kansen lag het niet: de Feyenoorders regen ze aaneen, maar keer op keer lukte 't niet het net te vinden. Dat was ook het enige - doch belangrijkste - verwijt dat coach Brugge ze kon maken. ‘Ik heb toch zeker vijf opgelegde kansen in de eerste helft geteld,’ concludeerde de Emmeloorder na afloop. ‘Dan is het jammer dat je jezelf niet beloont.’ Precies dat deden de Spanjaarden wel: twee keer doken ze op voor doelman Bram Oskam, twee keer doeltreffend. Toch kon Feyenoord nog voor rust iets terugdoen. Een slippertje achterin bij Atlético zorgde voor balbezit voor Fabiano Rust. Hij schoof de bal keurig langs de keeper: 1-2.

In de rust spraken de Feyenoorders af het spel op dezelfde manier te vervolgen. Geduldig af te wachten op de kansen en proberen de aansluiting te vinden. Atlético bleek echter een taaie opponent en liet het niet meer zover komen als in de eerste helft. Op een of twee doelpogingen na werd de doelverdediger van de Spanjaarden niet echt meer getest.

‘Jammer dat we de finale niet hebben gehaald,’ sprak Paris Elmensdorp vlak na het eindsignaal. ‘Dat is voor nu balen, want we hadden graag de laatste wedstrijd in het Aztekenstadion gespeeld.’ Toch overheerste later op de dag een trots gevoel bij de Rotterdamse ploeg. ‘We hebben onze huid duur verkocht, heel veel geleerd en deze twee weken hele mooie stappen gezet,’ vervolgde Henk Brugge. ‘Als we dit zo weten door te zetten gaan we een mooi seizoen tegemoet. Daarvan ben ik overtuigd.’

En dus eindigt Feyenoord Onder 18 het toernooi met een heel mooie derde plaats. Waar het dus vijf ploegen achter zich laat na zeven wedstrijden in negen dagen te hebben gespeeld. ‘Ik ben echt ontzettend trots op mijn ploeg,’ besloot Brugge. ‘We hebben hier in Mexico onder hele andere omstandigheden moeten spelen dan we normaal gewend zijn. Daarnaast zijn we als team, spelers en staf, een ervaring rijker. Dat nemen we straks mee terug naar Rotterdam.’

Feyenoord Onder 18 zal de finale tussen Chivas Guadelajara en Atlético Madrid als toeschouwer bijwonen. Voordat het team ‘s avonds op het vliegtuig stapt traint het nog een keer in Mexico, volgt het Feyenoord - FC Emmen op ruim 9.000 kilometer afstand en zal het maandagmiddag in Rotterdam terugkeren: ongetwijfeld met mooie verhalen.

Tekst: Feyenoord.nl