Nieuws

Verhoudingen op scherp: Honderden tickets Sturm Graz-uit geblokkeerd

FeyenoordTM

Aanstaande donderdag staat in de UEFA Europa League het treffen tussen Sturm Graz en Feyenoord op het programma. In de Merkur Arena in Graz wordt er om 21:00 afgetrapt. Indien Feyenoord wint, overwinteren de Rotterdammers in Europees verband. Veel Feyenoord supporters willen dat moment meemaken: De Rotterdammers worden in Oostenrijk vanuit het uitvak gesteund door 1373 supporters.

Daarmee wordt Feyenoord via de officiële weg maximaal gesteund. Toch geniet Feyenoord in de meeste gevallen méér steun in Europees verband. Zo ook donderdag. Er reizen nog honderden - zo niet duizenden supporters extra hun favoriete club achterna. Naar verwachting zullen er rond zo’n 3.000 Feyenoord-supporters naar Oostenrijk gaan.

Dat gaat ook komende week het geval zijn, wanneer Feyenoord neerstrijkt in de deelstaat Stiermarken. Veel Feyenoorders die hun club achterna reizen hebben vol trots kaarten voor Sturm Graz - Feyenoord op de thuisvakken kunnen bemachtigen. 

Echter zijn de autoriteiten rond de wedstrijd al op voorhand huiverig gebleken: Zaterdag hebben honderden supporters uit Nederland de onderstaande mail van Sturm Graz gekregen.

Dear fan,  

In accordance with the recommendation of Dutch authorities and taking into consideration the security guidelines of UEFA, combined with past riots of fans of the football club Feyenoord Rotterdam as well as the fact that Austrian tickets do not have to be personalized, which in turn unfortunately does not allow for a complete monitoring of stadium rules and the incalculable security risk at the game SK Sturm Graz versus Feyenoord Rotterdam on 27th October 2022 in the stadium in Liebenau, Graz, associated with these factors, we exercise our right to early avoidance of contract for substantial reasons and herewith cancel the booking of your ticket (c.f. the terms and conditions of SK Sturm Sales & Communication GmbH).  

In order to promptly refund the purchase price, we ask you to send your bank details to ticket@sksturm.at.  

Samengevat: Op aanbeveling van de Nederlandse autoriteiten (de voetbaleenheid Rotterdam, red.) heeft Sturm Graz besloten om alle (vanuit Nederland) bestelde kaarten voor de wedstrijd Sturm Graz - Feyenoord te blokkeren. Met het besluit hebben de Oostenrijkers rekening gehouden met de veiligheidsrichtlijnen van de UEFA en de recentelijke schermutselingen bij FC Midtjylland-uit.

Het feit dat de legitiem verkregen wedstrijdkaarten op voorhand geblokkeerd worden, zet de verhoudingen tussen de clubs, de autoriteiten én de fans op voorhand al op scherp. Honderden Feyenoorders, die nu niet weten waar ze de wedstrijd moeten gaan kijken, zullen in het Oostenrijkse Graz de dupe zijn van de maatregel.

Een reactie vanuit Feyenoord bleef vooralsnog uit.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ze geven dus aan dat ze tickets op voorhand kunnen blokkeren, maar zolang dit niet gebeurt, kan ik toch gewoon het stadion betreden met mijn tickets?
Oooh ooh, de ******* gaat uitbreken in Oostenrijk. Super domme actie om de kaarten te blokkeren, vragen om problemen!
Beter maar iedereen netjes verwelkomen in het stadion, dan heb je nog grip op de situatie. Nu gaan mensen zich vervelen en dan staan ze daar zomaar weer in een of andere fontein
Dit werkt vaak averechts.
Er zijn er geheid weer die dit aangrijpen om 'hun recht te gaan halen', of hoe ze het willen noemen, waarbij de club weer verder in diskrediet wordt gebracht.
Juist dit gegeven is een reden om het niet overtrokken te noemen van de kant van Sturm.
We hebben een hele slechte naam, maar zolang die raddraaiers dit niet begrijpen en/of aangepakt worden zal dat niet veranderen.

Ik ben na zo'n maatregel meteen weer bang dat we ons helemaal geen zorgen hoeven te maken over overwinteren de komende jaren.
De opmerking dat honderden Feyenoorders "de dupe zijn van de maatregel", is op zijn minst betwistbaar.
Mij dunkt dat ze veel meer de dupe zijn van het wangedrag van zgn. Feyenoordsupporters in het verleden. Want dat is de aanleiding voor deze maatregel en die is op basis daarvan ook te billijken.
Dat er dus vandalen zullen zijn die in deze maartregel een aanleiding zien voor 'slachtofferschap' en overspannen reacties daar weer op, is helaas ook weer te verwachten.
Wangedrag is een maatschappelijk probleem. Dat zie je ook op Koningsdag, oud en nieuw en zelfs op een bevrijdingsfestival. Feyenoord kan niet garant staan voor het gedrag van individuen.
Hier ben ik het mee eens.
Maar dat ontvangende verenigingen geen risico willen lopen en maatregelen als nu aan de orde nemen, snap ik ook volledig en hebben we aan onszelf te danken.
Gênante en overtrokken reactie weer van die Oostenrijkers: Blokkeren van kaarten werkt 9 van de 10 keer averechts.
Genant is het gedrag van (een klein deel van) de Feyenoordsupporters. En daar is deze maatregel het begrijpelijke gevolg van.
Het licht aan de Italianen, aan de Zwitsers maar niet aan een gedeelte van onze supporters? Met dat gedachten goed en opmerkingen dat het averechts gaat werken geeft alleen maar aan dat dit vaker gaat gebeuren. Straks zijn we nergens meer welkom en dat natuurlijk volledig de schuld van de hele wereld om ons heen. Misschien als aanhang eens eigen verantwoording nemen en zorgen dat we in de toekomst weer graag geziene bezoekers zijn.