shiloh-t-zand

VK Sportphoto

Nieuws

Verhuurde Feyenoorders: 't Zand scoort weer, handhavingskansen Sassuolo stijgen

Moreno

Veel Feyenoord-huurlingen kwamen dit weekend volop in actie. Zo had Wålemark een belangrijke invalbeurt, scoorde Shiloh 't Zand wederom voor Dordrecht, won Kasanwirjo van Red Bull Salzburg en won Pedersens Sassuolo verrassend van kampioen Inter. Hoe het ze exact verging, lees je hier!

Patrik Wålemark: Almere City - sc Heerenveen (1-1)
De Zweed mocht maar een halfuur voor tijd in actie komen, maar deed dit wel met verve. Hij zorgde veelvuldig voor dreiging en had zelfs van groot belang kunnen zijn bij het binnenhalen van de overwinning. Zo versierde hij de strafschop op een 1-1 stand, maar Thom Haye's inzet werd gekeerd door de Almere-keeper. Ook bood hij Sahraoui een grote kans, maar deze werd gemist. Zo bleef het 1-1, maar aan Wålemark heeft dat niet gelegen.

Ramon Hendriks: FC Utrecht - Vitesse (1-0)
Voor het al gedegradeerde Vitesse zijn de laatste wedstrijden van het seizoen om des keizers baard. Voor Hendriks fijn om minuten te blijven maken en zichzelf mogelijk in de kijker te spelen van andere clubs, maar na de overwinning van vorige week kon hij met zijn ploeg niet weer voor een resultaat zorgen.

Shiloh 't Zand, Ilias Sebaoui, Korede Osundina, Antef Tsoungui: FC Dordrecht - Willem II (1-1)
Shiloh 't Zand verlengde deze week zijn contract bij Feyenoord tot medio 2028, en ook afgelopen weekend liet hij weer zien waarom de Rotterdammers langer met hem door willen. Hij scoorde tegen de koploper alweer zijn elfde competitiegoal van het seizoen. Ook Sebaoui en Osundina startten in de basis tegen de ploeg, die nu zeker is van de Eredivisie volgend seizoen. Tsoungui zat wegens een blessure niet bij de wedstrijdselectie. 

Mimeirhel Benita: Excelsior - NEC (0-3)
Benita speelde de hele wedstrijd voor Excelsior, dat jammerlijk verloor. Hoewel de rechtsback zich erg goed ontwikkelt en de laatste wedstrijden op veel speelminuten mag rekenen, worden het spannende weken in Kralingen. Excelsior staat door de zege van RKC van zondag onder de degradatiestreep en zal in de laatste twee duels tegen Heracles en Feyenoord aan de bak moeten om nacompetitievoetbal te ontlopen.

Thijs Jansen: De Graafschap - Jong FC Utrecht (2-2)
De door Feyenoord verhuurde keeper zag zijn ploeg pas in de slotminuut gelijkmaken tegen de hekkensluiter, maar wist zich zoals wel vaker de laatste tijd te onderscheiden met een aantal goede reddingen. De Graafschap is al zeker verzekerd van play-offs om promotie.

Marcus Pedersen: Sassuolo - Inter (1-0)
Inter is al kampioen, maar holp Sassuolo (en Feyenoord) een handje in de strijd tegen degradatie. Hoewel de door Feyenoord verhuurde Pedersen geen minuut in actie kwam, is het gat naar de veilige zeventiende plek ineens weer binnen handbereik voor Sassuolo. 

Neraysho Kasanwirjo: Rapid Wien - Red Bull Salzburg (2-0)
Een razendknappe overwinning voor Kasanwirjo en Rapid, dat titelkandidaat Salzburg versloeg. Hierdoor helpt Rapid Wien nummer één Sturm Graz een handje; zij kunnen de titel nauwelijks meer ontlopen. Kasanwirjo speelde de hele wedstrijd als linksback.

Tidjany Touré: Boavista - Gil Vicente (1-1)
Touré moest wederom genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Een kwartier voor tijd kwam hij binnen de lijnen, maar daarin kon hij geen vuist meer maken. Wel is Gil Vicente door het gelijkspel zo goed als zeker gehandhaafd op het hoogste niveau van Portugal.

Ezequiel Bullaude: Estudiantes - Boca Juniors (1-1, Estudiantes wint na penalty's)
De Argentijnse middenvelder kwam wederom niet in actie bij Boca Juniors. Sinds eind februari speelde Bullaude slechts 27 minuten bij de Argentijnse club. Voor zover bekend is hij niet geblesseerd, maar tijdens de laatste wedstrijden maakte hij zelfs geen deel uit van de wedstrijdselectie. 

Delen

Reacties

Ik ben erg benieuwd naar de progressie die Kasanwirjo gemaakt heeft als hij komende zomer terugkeert bij Feyenoord. Die jongen heeft vrijwel het hele seizoen bij Rapid Wien in de basis gestaan en dat moet goed voor zijn ontwikkeling zijn geweest!
Daar zou je wel eens gelijk kunnen krijgen.
Ben twee weken op vakantie in Oostenrijk en toeval treft dat ik met wat Rapid wien fans gesproken heb. Die zijn heel erg tevreden over Kasanwirjo, vooral op de positie waar hij nu speelt (linksback).
Verder ook ff gevraagd naar die Jonas Auer die op 1908 geopperd werd. Schijnt een van hun beste spelers te zijn en haalt telkens goeie statistieken 👌
Toch wel bijzonder dat Bullaude bij Feyenoord soms liet zien echt wel iets te kunnen, om vervolgens in zijn eigen land vrijwel geen minuten te maken..
Die jongen lijkt het als profvoetballer niet te gaan redden.