Primeur Bevestigd
gimenez1

VK Sportphoto

Transfers

Verduidelijking • Situatie Pedersen bij degradatie Sassuolo

FeyenoordTM

Afgelopen zomer maakte Marcus Holmgren Pedersen de overstap van Feyenoord naar Sassuolo. De 23-jarige rechtsback uit Noorwegen werd aan de Italiaanse club verhuurd met een verplichte optie tot koop, maar in de deal zit een addertje onder het gras. Dat kan in financieel opzicht negatieve gevolgen hebben voor de Rotterdamse club.

Sassuolo heeft namelijk afgelopen zomer formeel op papier laten zetten dat de verplichte optie tot koop níét van kracht is indien de club degradeert naar de Serie B. De club uit de Serie A verkeert al geruime tijd in accute degradatienood en dus lijkt Feyenoord een vaste transfersom à zes miljoen euro in rook op te zien gaan. Zo ver is het nog niet, maar het is wel een voor de hand liggend scenario.

Ingewijden van de Rotterdamse club staan in nauw contact met Pedersen en zijn zaakwaarnemer. Aankomende weken zal er meer duidelijkheid volgen, maar het is een door de betrokkenen een meer dan dubbel bevestigd feit dat de Noorse rechtsback zich "na het lopende seizoen weer meldt bij de Rotterdammers, mits Sassuolo degradeert", zo leert navraag deze vrijdag. In Italië zakken de onderste drie teams af van de Serie A naar de Serie B.

Feyenoord heeft komend seizoen een overtal aan rechtsbacks in de selectie zitten, zo werd in het laatste Squad Depth overzicht duidelijk. Bart Nieuwkoop, Lutsharel Geertruida en Givairo Read staan vooralsnog allemaal vast onder contract bij de club, waar ook Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien) en Mimeirhel Benita (Excelsior) terugkeren na een uitleenbeurt. Pedersen kijkt, mede daarom, verder dan Feyenoord: een andere transfer lonkt.

Pedersen speelde achtentachtig officiële duels voor Feyenoord, waarin hij één maal trefzeker was en zeven assists afleverde. De club nam de international van Noorwegen in de zomer van 2021 over van Molde FK, wat inclusief bonussen zo'n twee miljoen euro opstreek dankzij zijn uitgaande transfer.

Resterend programma Sassuolo:

  • Zaterdag 04 mei 20:45: Sassuolo - Inter
  • Zondag 12 mei 15:00: Genoa - Sassuolo
  • Zondag 19 mei 15:00: Sassuolo - Cagliari
  • Zondag 26 mei 15:00: Lazio - Sassuolo

Stand Serie A:

Positie / Club Gespeeld Doelsaldo Punten
13. Lecce 34 31:49 (-18) 36
14. Cagliari 34 36:59 (-23) 32
15. Hellas Verona 34 31:45 (-14) 31
16. Frosinone 34 43:63 (-20) 31
17. Empoli 34 26:50 (-24) 31
18. Udinese 34 32:51 (-19) 29
19. Sassuolo 34 40:70 (-30) 26
20. Salernitana 34 26:73 (-47) 15

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Suassolo heeft onverwacht gewonnen van Inter, dus misschien is er nog kans.
In het rijtje van potentiële rechtsback mis ik Antef Tsoungui. Dat is in aanleg Geertruida 3.0. Ik acht hem echt beter dan alle andere opties naast/achter Geertruida.
@FeyenoordTM Verwacht je dit weekend nog een nieuwtje te kunnen brengen?
@FeyenoordTM kan je al iets meer loslaten over de scout waar het de ‘goede kant’ mee op ging
Ondertussen speelt Shiloh 't Zand ook prima. Krijgt hij volgend jaar een kans in de voorbereiding ?
Laat maar gewoon lekker terugkomen, ik vond het een best ventje. Daar zit nog veel meer in. Basisklant!
Even een zomertje op voorzetten oefen en het komt goed.
Jeugd idd uitlenen. Gio werd aan rkc uitgeleend en kijk hoe die is teruggekomen.
Dan zou je petersen goed kunnen gebruiken als back up. Moet er wel iemand bijkomen. Te Kloese heeft gezegd dat er spelers worden gekocht voor de "bovenkant"
Elke media heeft het natuurlijk over transfersommen incluis bonussen helaas hoor je zo weinig of die dan uiteindelijk ook behaald zijn en daarmee dus wel of niet bij de transfersom gehoord hebben.
Waarom.zou je Pedersen niet alsnog verkopen voor 5 a 6 mio? Kasanwirjo is toch prima back-up.
Of wil Feyenoord ook hem verkopen?
Off topic: van Bommel gaat binnenkort weg bij Antwerpen.
Slot tekend binnenkort in Liverpool
Is 1 en 1 misschien 2?
Niet misschien, 1+1 is toch altijd 2 🤔
Doe eens heel gauw normaal jij.
6 miljoen voor Pedersen is een schijntje dus financieel juist beter
Het lijkt me prima als hij terugkeert bij Feyenoord:
Geertruida gaat weg, Read is nog erg jong en moet meer ervaring opdoen voor hij in de basis start en die Benita vind ik nog een twijfelgeval. Dus met Pedersen en Nieuwkoop is de rechtsback positie redelijk bezet.
Te Kloese staat er wat te wachten voor de rechtsback aankomende transferzomer, want pedersen, benita en Kasanwirjo moeten verkochten, Read verhuren, Geertruida gaat weg en Nieuwkoop is niet goed genoeg voor een basisplaats dus dan moet er toch echt een nieuwe rechtsback gekocht worden.
Laat maar terugkomen
Lutsha gaat weg, Bartje speelt max 50% van de wedstrijd, Read is pas 17/18 en van die Mimi worden ze bij Excelsior ook al niet vrolijk
Pedersen heeft nu ervaring opgedaan in een sterkere competitie. Misschien is hij beter geworden en kunnen we hem goed gebruiken. Zo niet, dan is er vast wel een andere club die rond de 6 miljoen of meer voor hem wil betalen
Sassuolo had het liever ook anders gezien, op moment dat Pedersen wegging was dit voor hem ook de beste oplossing. Slot wilde liever een andere back. Het is altijd een moment opname, maar Slot gaat weg, dus misschien krijgt hij een nieuwe kans. Verder is hij toch gewoon international. Tevens is er al huursom ook betaald.
Sassuolo stond vorig seizoen ook al lang in en dichtbij de degradatie zone. Niet een hele slimme deal als je het mij vraagt...
Vindt ik ook, ben van mening dat we ook voor veel te weinig goeie spelers hebben verkocht.
Een deel van dit bedrag is doormiddel van huurkosten al binnengekomen.
Volgens de media toen, 1 miljoen voor het huren en daarna verplicht 5a6 miljoen toch. Dus is weinig binnengekomen. En degraderen bijna zeker. Dus vette pech.
@FeyenoordTM is Marco Reus haalbaar of totaal niet interessant?
Is geen FIFA. Verdiend vier keer zoveel als dat wij uitgeven aan salarissen.
1 Aankoop
2 Nieuwkoop
3 Kasanwirjo

- Geertruida verkopen
- Pedersen verkopen
- Benita verkopen
- Read verhuren aan Dordrecht
Deze speler heeft zeker zijn kwaliteiten. Als je de hoofdprijs wilt om te verkopen, horen daar risico’s bij. Te Kloese valt hierin geen blaam, achteraf weten we het hier allemaal natuurlijk. Maar achteraf is slechts mooi wonen……
Pedersen is gewoon een goede vent met passie net als Nieuwkoop Je zult komend seizoen linksvoor zijn in de eredivisie en eerst de hele wedstrijd achter Nieuwkoop aan moeten lopen, ben je bijna op krijg je Pedersen tegenover je. Prettige wedstrijd heb je dan.
Hoor sommige mensen praten van risico..nou 6 miljoen voor een redelijk goede back is zelfs voor Nederlandse begrippen te doen..zie hem zo bij Utrecht of az spelen ...
Eerste en laatste keer DON. Boter bij de Vis. De tering voor ze. Kut Italianen.
Pedersen is geen verkeerde speler. Maar in het spel dat Slot wilde spelen zoek je backs die veel sterker zijn aan de bal en op het middenveld kunnen acteren.

Een bezetting van Pedersen, Nieuwkoop en Read volgend jaar is niet slecht. Maar idealiter vertrekt Pedersen en komt er een anders type rechtsback.
Haha jarenlang een middenmoter in Italië en als wij het een keer nodig hebben degraderen ze
Slechte deal van Te Kloese dit, eerlijk is eerlijk.
Mwah, omdat het nu verkeerd uitpakt? Sassuolo speelt al 10 jaar zwaar in de middenmoot zonder ooit in degradatieproblemen te komen. Denk dat het nu ook gewoon pech is.
Dan verkoop je hem aan een andere club zonder zulke clausules. Als we Rutger mogen geloven waren er zat clubs die hem wilden hebben. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat een club 4 plekken lager eindigt dan een seizoen ervoor
Nou wel hoor. Dit is allemaal achteraf gepraat.

En leuk is dat, maar Pedersen heeft zelf ook een keus en dat kan je letterlijk bij iedereen zeggen, want haast iedereen heeft meerdere keuzes.
Als feyenoord zijnde moet je niet zulke risico's nemen als er 6 miljoen op het spel zit. We groeien maar zon bedrag is nogsteeds gigantisch voor feyenoord.
Denk dat dat wel meevalt, en we kunnen hem alsnog verkopen, we moeten ook niet overdrijven.
Je bent die 6M toch niet kwijt ofzo? Het is niet zo dat hij nu ineens transfervrij vertrekt.
als we niet met die voorwaarden hadden ingestemd was hij niet verkocht. hoe zo slechte deal. mijn hemel, wat ene droeftoeterij weer hier.
Die benita gewoon afscheid van nemen, read is nog geen 18 das jeugd, geertruida gaat op zeker weg, dan heb je nieuwkoop over. Dus de keuze is: verkopen van een noors int, en een 2e rb kopen, of de noors int een 2e kans geven daar er een nieuwe technische staf komt? Interessant om te volgen.
Ik denk dat Nieuwkoop nodig gaat zijn vanwege de 4 zelfopgeleide spelers die je in je selectie moet hebben voor Europees voetbal. Spelers als Sauer en Read tellen niet, omdat die nog te kort in de opleiding van Feyenoord spelen. Als Geertruida weg gaat houd je Bijlow, Lamprou, Hartman, Milambo en Nieuwkoop over als ik goed tel. Dan zit je op 5 en kan je Bijlow verkopen bij een goed bod of Hartman pas in de winter na zn blessure inschrijven en tot die tijd een andere speler inschrijven. Denk dat de verbetering op je 2e keus rechtsback een kleiner voordeel is dan de bijkomende voordelen van Nieuwkoops homegrown status (en daarnaast weet ik niet of Pedersen wel echt beter is)
Zechiel is ook vast onderdeel van de 1e selectie toch? En we moeten afwachten wat ze gaan doen met homegrown spelers als Hendriks, Jansen en Benita, die terugkomen van verhuur.
Jammer dit, maar goed dan verkopen we hem gewoon weer aan een andere club.
Geertruida gaat weg, Benita te licht, Nieuwkoop blessure gevoelig, Read nog geen ervaring wel een groot talent. Kasanwirjo geen echte rechtsback. Pedersen zou dus geen overbodige luxe zijb
Vrij logisch he?
Kennelijk dat genoeg negatieve zielen die je daar 2 duimpjes voor omlaag geven.
Pedersen + Nieuwkoop, en een van de drie talenten erachter is prima uitgangspositie. De andere twee talenten verhuren of verkopen, afhankelijk of die nog wat worden voor Feyenoord 1. Uiteraard Pedersen verkopen en een betere speler kopen ook mooi voor goed bedrag. Nieuwkoop zou ik wel aanhouden. Er komt al heel veel verloop, en hij is ervaren en wat volwassener, en qua mentaliteit erg goed.
Het is niet een prima uitgangs positie, probeer groter te denken op cl niveau. Nieuwkoop en pedersen zijn beide geen cl niveau...
Mocht dit werkelijkheid worden, gelijk verkopen. Is gewoon niet goed genoeg.