Pro Shots

Nieuws

Verhuurde Feyenoorders: Benita verzorgt assist, Haen scoort wederom

Harm

Feyenoord heeft dit jaar weer flink wat spelers verhuurd om ervaring op te doen op het hoogste niveau, of elders speelminuten te maken. Deze spelers verliezen wij natuurlijk niet uit het oog. We blikken terug op de wedstrijden die de Feyenoord-huurlingen dit weekend speelden, met deze week een uitblinkende Jaden Slory en Devin Haen bij FC Dordrecht en een assist voor Mimeirhel Benita.

Jaden Slory, Korede Osundina, Devin Haen, Gabriele Parlanti
FC Dordrecht - Jong PSV (2-0)
FC Dordrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 2-0 weten te winnen. De ploeg van Melvin Boel kwam scherp voor de dag en stond al snel tegen over tien man. Jaden Slory werd getorpedeerd door PSV-doelman Schiks, die met rood van het veld af moest. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Devin Haen de openingstreffer, wat alweer zijn vierde treffer voor De Schapenkoppen betekende. De rest van de wedstrijd kwam Dordt niet meer in de problemen. Door de overwinning staan de mannen van Melvin Boel op een keurige zesde plaats.

Slory speelde de hele wedstrijd, Osundina (62e min) en Haen (84e min) werden gewisseld, waar Parlanti in de 85e minuut zijn opwachting mocht maken.

Ilias Sebaoui
SC Heerenveen - PEC Zwolle (1-1)
Het Heerenveen van Robin van Persie, met Sebaoui in de basis, kwam tegen PEC niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. De 23-jarige buitenspeler kan de goede vorm die hij vorig jaar bij Dordrecht liet zien nog niet doortrekken. Hij wacht nog altijd op zijn eerste goal en assist in Friese dienst. Sebaoui werd na 88 minuten gewisseld.

Mimeirhel Benita, Shiloh ’t Zand
Go Ahead Eagles - Heracles Almelo (4-1)
Beide spelers begonnen zoals gebruikelijk in de basis. Zowel Benita als ’t Zand maakt vooralsnog een prima indruk in Almelo. Bij rust leidde Heracles nog, met dank aan een assist van Mimeirhel Benita. Deze assist bleek uiteindelijk niet veel waard; Go Ahead Eagles gooide er na rust een schepje bovenop en bepaalde de eindstand op 4-1. ‘t Zand speelde een vrij anonieme wedstrijd en werd in de 66ste minuut gewisseld, waar Benita de hele wedstrijd bleef staan.

Leo Sauer
NAC Breda - NEC (1-0)
Leo Sauer had in een spannende wedstrijd een aantal goede acties en was bij veel gevaarlijke aanvallen van NAC betrokken. De buitenspeler zorgde voor een hoop dreiging voor de goal van NEC, maar dit leverde geen goal op. NAC kwam in minuut 69 met tien man te staan, waardoor Sauer na 77 minuten gewisseld voor verdediger en oud-Feyenoorder Terence Kongolo. De uiteindelijke 1-0 viel in de 81ste minuut, en dus boekte NAC een knappe zege met tien man.

Ezequiel Bullaude
Fortuna Sittard - AZ (1-0)
Door de knappe overwinning van Fortuna Sittard op AZ komt Feyenoord weer op hetzelfde aantal verliespunten als de Alkmaarders. Bullaude, die de afgelopen twee wedstrijden scoorde voor de ploeg uit Limburg, kon in deze wedstrijd zijn stempel niet drukken. Hij kwam niet tot een gecreëerde kans of doelpoging.

Milan Hokke
TOP Oss - ADO Den Haag (1-5)
Na een aantal mindere wedstrijden voor de Hagenaars wonnen ze vrijdagavond klinkend met 1-5. ADO was heer en meester in Brabant, en ook Feyenoorder Hokke speelde een goede wedstrijd. Helaas moest de 20-jarige verdediger na een uur spelen het veld verlaten door een blessure.

Marcus Pedersen
Inter - Torino (3-2)
Marcus Pedersen begon voor de derde keer dit seizoen in de basis. De 24-jarige Noor kende geen makkelijke avond tegen het sterke Inter. Ondanks een vroege rode kaart voor Torino-verdediger Maripan bleef het een spannende wedstrijd. Torino weerde zich kranig, maar verloor met 3-2 van Inter.

Thomas van den Belt
Eldense - CD Castellon (2-3)
Castellon zet zijn goede reeks voort. De Spanjaarden wonnen, met Van den Belt die de hele wedstrijd binnen de lijnen stond als controlerende middenvelder, met 2-3 van Eldense. Van den Belt, die een vaste plek heeft in het team van Dick Schreuder, creëerde de meeste kansen van alle spelers op het veld.

Patrik Wålemark
Lech Poznan - Motor Lublin (1-2)
De Zweed kende zaterdag een vervelende wedstrijd. Tegen middenmoter Motor Lublin ging Wålemark in eigen huis met 1-2 onderuit. Vorige week produceerde hij nog een mooie hattrick, maar dit weekend lukte er een stuk minder. Dat zorgde ervoor dat Wålemark na 66 minuten naar de kant werd gehaald. Lech Poznan behoudt wel de koppositie in de Poolse Ekstraklasa.

Antef Tsoungui
KV Mechelen - OH Leuven (5-0)
Tsoungui kwam niet in actie tegen Mechelen. Vandaag bleek dat de verhuurde centrumverdediger een ernstige knieblessure heeft opgelopen en er naar alle waarschijnlijkheid de rest van het seizoen uit ligt.

Mikki van Sas
Vitesse - FC Volendam (1-2)
Van Sas had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van zijn verhuurperiode aan Vitesse. Tot op heden krijgt de jeugdige Tom Bramel, die goed presteert in Arnhem, nog altijd de voorkeur boven Van Sas. De Feyenoord-huurling kwam dus ook tegen Volendam niet in actie.

Marcos López
Silkeborg - FC Kopenhagen (2-2)
De Peruviaanse linksback stond zoals gebruikelijk in de basis bij Kopenhagen, maar had het moeilijk tijdens het duel tegen Silkeborg. Dit zorgde ervoor dat trainer Jacob Neestrup besloot hem in de rust naar de kant te halen. Het hielp: de 2-0 ruststand werd hersteld tot een 2-2 gelijkspel.

Neraysho Kasanwirjo
Rangers FC - St. Johnstone (2-0)
Het werd een betrekkelijk eenvoudige middag voor het Rangers FC van Kasanwirjo. De verdediger begon op de bank tegen St. Johnstone, maar mocht na 73 minuten invallen voor tweevoudig doelpuntenmaker Vaclav Cerny. Met Kasanwirjo binnen het veld veranderde er niets meer aan de stand.